به گزارش مشرق - نخستین نشست معاون صدای رسانه ملی با تهیهکنندگان رادیو با هدف بررسی چشم اندازهای پیش رو، بیان دیدگاهها و راهکارهای لازم برای دستیابی به افق روشن آینده در این رسانه گرم، با حضور حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی، جمعی از پیشکسوتان، مدیران و تهیه کنندگان رادیو در استودیوی شماره یک ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
معاون صدا در ابتدا ضمن ابراز خرسندی از حضور در این نشست پیرامون رسیدن به افقهای روشن در رادیو گفت: اگر قرار باشد به چشم انداز عالی و افقهای روشن رسیده و طراز رادیو را ارتقاء دهیم، باید بهترینها را دور خودمان جمع کرده و بدانیم با چه امکاناتی باید برای رسیدن به هدف نهایی این رسانه تلاش کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه امروزه وظیفه خطیر و جدی بر دوش تهیه کنندگان قرار دارد، تصریح کرد: برگزاری نشست امروز نیز برای بررسیهای بیشتر و عمیقتر در راستای رسیدن به چشم انداز پیش روی رادیو و اهداف بزرگ این رسانه است.
شاهآبادی در ادامه ضمن تأکید بر فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه رسانه ملی باید به رسانه مرجع برای آحاد جامعه تبدیل شود، خاطرنشان کرد: تبدیل شدن به رسانه مرجع برای رادیو امری شدنی است. اینکه آحاد جامعه رادیو را رسانهای صریح، صادق، امین، دل نشین و گرم بدانند، به عهده مدیران و برنامهسازان کوشای رادیوست که تاکنون نیز کارهای بسیار بزرگی در این زمینه انجام دادهاید.
معاون صدا با بیان اینکه رادیو رسانهای با سواد، مقبول و مورد اعتماد است که باید برای آن بیشتر تلاش کنیم، اظهار کرد: اگر قرار باشد به این مسائل بپردازیم، در راستای این است که برای آحاد جامعه و گروههای مرجع نقش جدی ایفا کنیم.
وی با اشاره به اینکه وظیفه و رسالت تهیهکنندگان برای تحقق رسانه مرجع بسیار سنگین و بزرگ است، گفت: برای رسیدن به این مهم باید مبنا و معیار داشته باشیم و همه ابعاد را به صورت جدی مد نظر قرار دهیم، زیرا از سویی این انتظار وجود دارد تا تعداد شنوندهها بر اساس سلایق و علایق مخاطب افزایش یابد. در همین راستا باید متذکر شد هر چند افزایش آمار کمی رادیو مد نظر است اما رسالت شما افزایش کیفیت برنامهها، تربیت نسل جدید و تحقق سبک زندگی بر مدار فرهنگ و تعلقات واقعی کشور است به همین خاطر حتما نیاز ومصلحت مخاطب را بشناسید. این وجوه را در کنار هم و در لحظه جمع کرده و سرعت عمل داشته باشید تا با دانش لازم، در لحظه تصمیم بگیرید و آنتن را مدیریت نمائید.
معاون صدا با بیان تعیین کننده بودن نقش برنامه سازان رادیو ادامه داد: از روزهای آغازین فعالیت در رادیو قدرت تصمیم گیری و سرعت عمل، مهمترین مواردی بوده است که از مدیران شبکه ها در خواست داشته ام تا بر اساس آنها بتوانند اخبار و رویداد ها را در قالب های برنامه سازی به لحظه بیان کنند. امروزه به طور کلی چهارشغل نویسندگی، گویندگی، تهیه کنندگی و گزارشگری در کنار سایر مشاغل از اهمیت ویژه ای در حوزه محتوی رادیو برخودار است. لذا برای این چهار شغل با یک کارگروه، دبیر و ساختاری قدرتمندتر مشاغل را بررسی نموده و مسئولان این کار گروه ها موظف هستند با تخصیص وقت کافی پیگیر امور مربوطه باشند.
معاون صدا در رابطه با معیارهای تولید برنامه در رادیو گفت: بر اساس شرایط موجود و همچنین اقتضائات موجود قطعا مولفههای جدید و سنجشهای لازم باید اتفاق بیافتد. پرداختن به جزئیات در شاخصهای مختلف یقینا برای این است که بتوانیم از تحلیلهای به دست آمده شاخصهای جدید و مولفههای تازهای را به دست آورده تا بر اساس آنها برنامه ریزیهای لازم را انجام دهیم.
وی در ادامه یادآورد شد:حل مشکلات را در گروی پیگیری و تلاش شما میدانم. از این جهت که بعد از بررسیهای صورت گرفته، آنها را شناسایی و دسته بندی کنیم تا عالمانه و با محوریت پیشنهادات روشن و مشخص، موارد را در همه بخشهای مرتبط مطالبه گرایانه توام با راهکار و حل مسائل پیش بریم.
معاون صدا افزود: آنچه که از رادیو می شنویم حرف خوب است. اما حرف خوب زدن با خوب حرف زدن متفاوت است چرا که استفاده از تمام توان و خلاقیتها برای درگیر کردن مخاطب است. انشاالله بتوانیم با تلاش همه جانبه خروجی موفقی از رسانه گرم رادیو برای مخاطبان داشته باشیم.
ملازاده دبیر کارگروه تهیه کنندگان رادیو نیز در این مراسم در این مراسم ضمن خیر مقدم به حضار گفت، امروزدر این نشست صمیمی کسانی جمع شدهاند که با هنر خود همیشه دیدنیها را شنیدنی میکنند.
وی افزود، پیرو دستور شاهآبادی امروز این نشست در حالی منعقد شده است که پیش از برگزاری و با هدف بررسی مسائل مرتبط با حرفه تهیه کنندگی، جلسات مقدماتی متعددی تشکیل شد، ماحصل آن جلسات تهیه فهرستی از مهمترین دغدغههای تهیهکنندگان و ارسال آن به معاون صدا بود.
در بخشی از این مراسم نیز جمعی از تهیهکنندگان شبکه های رادیویی در فضایی صمیمی به بیان دیدگاه ها، مشکلات و نکات موثر در روند برنامه سازی در رادیو پرداختند.
در پایان این نشست از هفت تهیه کننده منتخب رادیویی که در جشنواره های مطرح بین المللی حائز رتبه شده بودند، تجلیل شد. اسامی این افراد بدین شرح است:
خلیل نژاد، عاطفه شیوافر، عاطفه بنایی، مهدی ساعی، شایان بهلولی، مهدی اسماعیلی و هدی فلاح.