به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
وی هفته گذشته در ملاقات عدهای از اعضای فراکسیون امید مجلس گفته است: نکتهای گفته شد مبنی بر اینکه مردم در کف خیابان، شعار عبور از روحانی سر دادند اما اگر کمی گستردهتر نگاه کنیم آنها که آمدند، گذر از جمهوری اسلامی را مطرح کردند و ضد انقلاب کاملاً از این مسئله سوء استفاده کرد و اینچنین وانمود و تبلیغ کردند که جامعه از نظام جمهوری اسلامی مأیوس شده است.
وی افزود: در جریان اعتراضات اخیر نوعی اشتراک در سخن و موضع در میان جناحهای مختلف ایجاد شد؛ به غیر از یک جریانی که نه اصلاحطلب و نه اصولگراست و امکانات دارند و مسئولیت ندارند و حرف خود را میزنند. با این دسته کاری نداریم اما در سطح دلسوزان، نوعی نزدیکی دیدگاه و لااقل توجه به مسائل اصلی پیدا شده است و آن این که مشکل وجود دارد. مردم مطالبات دارند و باید به آن مطالبات توجه کرد و در صدد حل مشکلات با همکاری همه برآمد.
وی اظهار کرد: مسئله فراتر از اصلاحطلبی و اصولگرایی، مسئله ملی است. باید به نجات ملی و نجات جمهوری اسلامی که حاصل انقلاب ماست بیاندیشیم.
خاتمی با بیان اینکه «در جامعه دایره خودی و غیرخودی ایجاد کردهایم و لحظه به لحظه دایره خودی را تنگ کردیم»، افزود: جمهوری اسلامی یعنی چه و آیا ما با گذشت زمان به معیارهای جمهوری نزدیک یا دور شدیم؟ آیا گفتمانی که به طور رسمی بعد از امام آمده گفتمان جمهوریت است؟
چقدر از جمهوری اسلامی دور شدیم؟
وی با بیان اینکه هدف ما تقویت حاکمیت و نگاهبانی از آثار انقلاب و خط امام است گفت: اما اگر خود حاکمیت نخواهد باید چه کار کنیم؟ اصلاح و اصلاحطلبی امر گریزناپذیری است که هم جریانات اصلاحطلب و هم حکومت باید دایماً خود را اصلاح کنند.
وی همچنین گفته است: بیاعتمادی به جامعه القا میشود و بیاعتمادی ملت به حاکمیت بسیار مهم است. با روشهای سختافزاری نمیتوان امنیت را در این کشور برقرار کرد و مهمترین عامل امنیت ایجاد اعتماد متقابل بین حاکمیت و مردم است و اگر این لطمه ببیند خطر اصل موجودیت نظام را تهدید خواهد کرد.
خاتمی البته شجاعت نداشته که بگوید خودش در زمره ترویجکنندگان دروغ تقلب در انتخابات و بیاعتمادی نسبت به نظام در سال ۸۸ بود، در حالی که در پستوها به دوستان خود میگفت تقلبی اتفاق نیفتاده است!!
اظهار دلسوزی وی برای نظام و انقلاب و جمهوری اسلامی، در حالی است که وی در مرکزیت مجمع روحانیون به همراه موسوی و کروبی، با گروهکهای نشاندار ضد انقلاب نظیر بهائیت، سازمان منافقین و سلطنتطلبان همراه شد و اوباش تحریک شده توسط این ائتلاف شترمرغی، شعار حذف جمهوری اسلامی دادند و تأکید کردند فراتر از بهانه انتخابات، اصل نظام نشانه و هدف آنهاست. در اغتشاش دی ماه امسال نیز برخی اطرافیان خاتمی در حزب مشارکت و اعتماد ملی و مجمع روحانیون، علناً از عناصر آدمکش و خرابکار حمایت کردند؛ در حالی که برخی از همین اوباش و تروریستها، به مساجد و حسینیهها حمله کردند و پرچم جمهوری اسلامی را آتش زدند و افراد بیگناه را کشتند. با این وجود خاتمی به رسم منافقین ترجیح داد دو پهلو سخن بگوید و یکی به نعل و یکی به میخ بکوبد.
اخیراً تاجزاده (معاون سیاسی وزیر کشور خاتمی و رئیس ستاد انتخابات وی) در مصاحبهای تصریح کرد اکثریت اصلاحطلبان اعتقادی به جمهوری اسلامی ندارند. با وجود سپری شدن یک هفته از این سخنان، خاتمی همچنان سکوت اختیار کرده و کمترین اعتراضی نکرده است.