به گزارش مشرق، عصر روز جمعه به وقت محلی چند نفر با حمله به سفارت ایران در انگلیس، وارد محوطه ساختمان سفارتخانه شدند. متعرضان به سفارت ایران که به همراه خود قمه و چماق داشتند، به کمک یک نردبان، توانستند وارد بالکن سفارت شوند. آنان پس از ورود به بالکن سفارت، پرچم کشورمان را پایین کشیده و پرچمهای خود را نصب کردند. این ۴ متجاوز به سفارت ایران که از اعضای «فرقه شیرازی» بودند، ضمن سر دادن شعارهایی علیه مسؤولان کشورمان، به بزرگان و افراد مورد احترام اهل سنت نیز توهین کردند.
بیشتر بخوانید:
داعش که نشد؛ دار و دسته یاسر الحبیب را میخواهند به ایران بیاورند!
سند انگلیسیبودن جریان شیرازی +فیلم
توطئه تازه دولت انگلیس با بهرهگیری از پادوهای فرقه شیرازی
پرچم ایران در سوریه، عراق، یمن و فلسطین بالاست
عملیات حمله به سفارت ایران البته همزمان از سوی شبکه تلویزیونی «فدک» وابسته به فرقه شیرازی به صورت مستقیم و زنده پخش میشد! حمله به سفارت ایران در انگلیس که ۳ ساعت به طول انجامید و پوشش زنده آن توسط شبکه تلویزیونی فرقه شیرازی بدون هیچ واکنش سریعی از سوی پلیس همراه شد تا آنان بتوانند ساعاتی بخشی از سفارت کشورمان را به اشغال خود درآورند. دقایقی پس از انتشار این خبر، سخنگوی وزارت امور خارجه از رفتار انگلیسیها در قبال حمله به سفارت ایران انتقاد کرد و وظیفه دولت انگلستان در حفاظت از اماکن دیپلماتیک و دیپلماتهای ایرانی را یادآوری کرد. عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه نیز مراتب اعتراض خود را به سفیر انگلیس در تهران منتقل کرد.
دیروز پس از بررسی جزئیات این اقدام تروریستی، مقامات کشورمان نسبت به آن واکنش نشان دادند. مقامات کشورمان اشغال بخشی از سفارت ایران در لندن را بدون موافقت یا چشمپوشی نیروهای امنیتی و پلیس انگلیس ناممکن خواندند و ضمن انتقاد از عدم رعایت قواعد بینالمللی درباره سفارت ایران توسط پلیس انگلیس از واکنش قاطع جمهوری اسلامی در برابر این اتفاق گفتند.
براساس این گزارش، خبر حمله به سفارت ایران در لندن را حمیدرضا بعیدینژاد، سفیر کشورمان در انگلیس اعلام کرد. او شامگاه جمعه در توئیتی از حمله افراد وابسته به فرقه شیرازی به ساختمان سفارت خبر داد و نوشت: «دقایقی پیش تعداد اندکی از طرفداران فرقه شیرازی به سفارت ایران در لندن تعرض نموده و با شکستن پرچم، در حال شعار علیه مقامات کشور، و لعن عایشه، ابوبکر، عمر و عثمان هستند. به هنگام ورود، آنها با چماق و قمه دیده شدند». او همچنین نوشت: «پلیس در محل حاضر است».
عاملان حمله به سفارت ایران چه کسانی بودند؟
پس از توئیت سفیر ایران در انگلیس درباره مهاجمان و همچنین پوشش زنده این اقدام توسط شبکه وابسته به فرقه شیرازی و همچنین نصب پرچم گروه، ماهیت عناصر اصلی این جریان مشخص شد.
این اقدام تروریستی توسط عناصر فرقه شیرازی صورت گرفت و پشت پرده این عملیات در انگلیس یکی از سرکردگان این فرقه به نام یاسر الحبیب است. الحبیب که عموما به نشر مطالب تفرقهبرانگیز در جهان اسلام شهرت دارد و پیش از اقامت در لندن، دفترش در کویت به دلیل نشر مطالب تفرقهافکنانه پلمب شده بود، یکی از افراد وابسته به فرقه شیرازیهاست که در شبکه شیرازیها نقش برجستهای دارد (وی داماد برادر صادق شیرازی است).
او در لندن گروهی را تحت عنوان «خدام المهدی» رهبری میکند. یاسر الحبیب در لندن شبکه تلویزیونی ای به نام «فدک» را راهاندازی کرده که همین تلویزیون در جریان حمله به سفارت ایران در لندن، اقدام به پوشش زنده این عملیات کرد. فرقه شیرازی ارتباط بسیار نزدیک و تنگاتنگی با انگلیس دارد از همین رو در میان شیعیان منطقه، این فرقه را با نام «شیعیان انگلیسی» یاد میکنند.
به عنوان نمونه، یاسر الحبیب، داماد شیرازیها دارای ارتباطات گستردهای با دربار ملکه انگلیس است. رابطه و مناسبات او با انگلیسیها به گونهای است که او این موضوع را انکار نیز نمیکند. او در یکی از برنامههای شبکه تلویزیونی خود درباره ملکه انگلیس گفت: «ملکه الیزابت از اهل بیت است(!) و ملکه دوست من است و من راضی نمیشوم کسی علیه او صحبت کند». فعالیت فرقه شیرازیها در لندن هم بسیار قابل تامل است بهگونهای که امکانات و فضایی که در اختیار این فرقه قرار گرفته، بخوبی ماهیت مناسبات این فرقه و حکومت انگلیس را نشان میدهد.
فرقه شیرازیها توانسته در منطقهای خوش آب و هوا و سرسبز در لندن، شهرکی به نام فدک افتتاح کند. شهرک «فدک الصغری» در منطقهای خوش آب و هوا و سرسبز در شهر لندن قرار دارد که توسط شیخ یاسر الحبیب داماد مجتبی شیرازی، برادر صادق شیرازی در لندن خریداری شده است.
این شهرک سال ۹۱ افتتاح شد و پرچم گروه یاسر الحبیب در یکی از تپههای آن طی مراسمی که اعضای این گروه یونیفرمهای سبز نظامی بر تن کرده بودند برافراشته شد. وسعت این منطقه که در اختیار فرقه شیرازی قرار گرفته به اندازهای است که آنها میگویند بزودی این شهرک را تبدیل به یک دهکده بزرگ وابسته به فرقه میکنند.
حمایت انگلیسیها از این فرقه پس از آن آشکار شد که آنان به صورت علنی به افراد مورد احترام اهل سنت مانند «ابوبکر، عمر، عثمان و عایشه» فحاشی و توهین کردند و این رویه را تاکنون نیز ادامه دادهاند؛ با این حال هرگز از سوی رژیم انگلیس فشار یا محدودیتی علیه آنها اعمال نشده. دفاتر این فرقه در آمریکا و انگلیس قرار دارد و هرگز از سوی این کشورها، کوچکترین محدودیتی علیه این فرقه اعمال نشده است. این در حالی است که فعالیت تشکلهای اسلامی بویژه در انگلیس با محدودیتهای بسیاری مواجه است. با این حال اما فرقه شیرازی در لندن حتی توانسته است برای شهرک خود، نیروی پلیس نیز تربیت کند! جالبتر اینکه با وجود اهانتهای مکرر این فرقه به بزرگان اهل سنت اما حکام عربی هرگز علیه این فرقه اقدامی نکرده و نسبت به فعالیتهای آنان اعتراضی نکردهاند.
به عنوان نمونه، تلویزیونها و شبکههای ماهوارهای جریان شیرازیها از ماهوارههای عربی همچون «عربست» (متعلق به اتحادیه عرب) و «نایلست»(متعلق به مصر) پخش میشوند اما دولتهای عرب هیچ اقدامی برای توقف پخش این شبکهها از آن ماهوارهها نمیکنند. طی سالهای اخیر و با افزایش اهانتهای مشکوک فرقه شیرازی به بزرگان اهل سنت که موجب ایجاد بهانه برای وهابیها و کشتار شیعیان مظلوم در سایر کشورها شد، حضرت آیتالله العظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب توهین به بزرگان اهل سنت را حرام اعلام کردند تا موضع اصلی و علنی جهان تشیع درباره فرقه شیرازی را رسما اعلام کنند. پس از آن نیز ایشان با طرح موضوع «شیعه انگلیسی» افکار عمومی شیعیان در ایران و خارج از ایران را متوجه انحرافات این فرقه از جمله در موضوع «قمهزنی» که موجب وهن اسلام و تشیع شده، کردند. طی سالهای اخیر نیز با اقدامات فرهنگی مناسبی که صورت گرفت، برخی اقدامات موهن این فرقه، نظیر تشبه به حیوانات در زمان مشرف شدن به بارگاه معصومین(ع) در کربلا و نجف با انتقاد شیعیان مواجه شده است. در جریان حمله داعش به عراق و سوریه نیز این فرقه که داعیه شیعیگری و مخالفت با اهل تسنن دارد، نهتنها حاضر به پیکار با دشمنان اهل بیت(ع) نشد بلکه نزدیکان شیرازی در آستانه فرار از کربلا بودند. همین موضوع باعث شد ماهیت انگلیسی این فرقه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
واکنش ایران به تعرض فرقه انگلیسی
پس از انتشار خبر حمله عناصر فرقه شیرازی به سفارت ایران، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نسبت به تعرض به سفارت کشورمان واکنش نشان داد. بهرام قاسمی ضمن تاکید بر وظیفه دولت انگلستان برای حفظ و حراست از اماکن دیپلماتیک و دیپلماتهای جمهوری اسلامی به فارس گفت: دولت انگلستان موظف است به طور جدی و قاطع وظایف خودش را در حفظ و حراست از اماکن دیپلماتیک و دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران انجام دهد و متجاوزان به حریم دیپلماتیک را سریعا دستگیر و مورد پیگرد قرار دهد. در همین راستا نیز عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران را به سفیر انگلیس در تهران منتقل کرد و خواهان محافظت کامل پلیس از دیپلماتهای کشورمان در لندن و برخورد فوری پلیس با مهاجمان شد. سفیر انگلیس نیز ضمن ابلاغ عذرخواهی رسمی دولت انگلیس، از حضور پلیس ضدشورش انگلیس در محل و کنترل اوضاع خبر داد و اعلام کرد تمام اقدامات لازم برای محافظت از جان دیپلماتهای ایران و جلوگیری از ورود مهاجمان به داخل سفارت به عمل آمده است. ساعاتی پس از این گفتوگو، سخنگوی وزارت امور خارجه از پایان اشغال بالکن ایران خبر داد و گفت متعرضان به بالکن سفارت کشورمان در لندن دستگیر شدند. او خواستار محاکمه و مجازات آمران و عاملان این اقدام شد.
روز گذشته در نخستین اقدام، سفیر انگلستان به وزارت امور خارجه احضار شد. به گزارش مهر، در این دیدار مدیرکل اروپای وزارت امور خارجه مجددا مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران را به «نیکلاس هاپتون» ابلاغ کرد.
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت نیز در حاشیه سیزدهمین همایش سراسری رؤسا و مدیران پلیس راهنمایی و رانندگی در پاسخ به سؤال تسنیم درباره واکنش جمهوری اسلامی به حمله تعدادی به سفارت ایران در لندن اظهار کرد: همانطور که سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد این اقدام بشدت از سوی جمهوری اسلامی محکوم است و همکاران ما در وزارت امور خارجه از تمام ابزارهای دیپلماتیک برای پیگیری موضوع استفاده خواهند کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال دیگری درباره اینکه آیا پلیس لندن در این اتفاق اهمال داشته است یا خیر، گفت: طبعاً بر اساس آنچه تا این لحظه گزارش شده پلیس انگلیس پس از چند ساعت از حمله افراد مهاجم به سفارتخانه وارد عمل شده و با آنها برخورد کرده است و این در حالی است که در عرف بینالمللی سفارتخانهها مکانهایی هستند که باید توسط پلیس صیانت شوند و برخورد پلیس با افراد مهاجم پس از چند ساعت از حضور غیرقانونی آنها انجام شد. وی ادامه داد: پیشاپیش مشخص است در این باره قواعد بینالمللی رعایت نشده و جمهوری اسلامی قطعاً در برابر این اتفاق واکنش قاطع خواهد داشت. اهمالکاری پلیس لندن در مقابل عناصر فرقه شیرازی یادآور ماجرای اشغال ۶ روزه سفارت ایران در سال ۵۹ بود. در آن سال نیز در پی اهمال پلیس لندن، اعضای گروهک خلق عرب با اشغال سفارت ایران، ۲ ایرانی را شهید و چند نفر را زخمی کردند.
حمله به سفارت پس از سفر بنسلمان
حمله فرقه انگلیسی شیرازیها به سفارت ایران در لندن پس از پایان سفر ۳ روزه محمد بن سلمان به لندن صورت گرفت. به اعتقاد کارشناسان، چراغ سبز انگلیسیها برای حمله فرقه شیرازی به سفارت ایران از جمله اقداماتی است که انگلیسیها برای اطمینانبخشی به پسر پادشاه سعودی در راستای تحکیم مناسبات انجام دادهاند. در جریان سفر اخیر ترزا می به عربستانسعودی، انگلیسیها سرمایهگذاری ویژهای در عربستان انجام دادند. آنها با انجام توافقات نظامی و سیاسی تلاش میکنند همانند دولت آمریکا، از بازار جدید عربستانسعودی که در نتیجه تلاش پسر پادشاه برای رسیدن به قدرت ایجاد شده، بینصیب نمانند.
منبع: روزنامه وطن امروز