کد خبر 841799
تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۲

در سال 96، سه وزیر کار، کشور و نفت، از نمایندگان مردم در بهارستان، کارت زرد گرفتند.

به گزارش مشرق، پس از گذشت چندین ماه از تشکیل کابینه دوازدهم در سال 96، سه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کشور و نفت از نمایندگان مجلس دهم شورای اسلامی کارت زرد دریافت کردند.

ماجرای کارت زرد در مجلس چیست؟

ماجرای کارت‌های زرد به وزرا به مجلس هشتم برمی گردد زمانی که نمایندگان تصمیم گرفتند برای تقویب بعد نظارتی قوه مقننه ساز و کاری بنا کنند تا براساس آن هرگاه احساس کردند وزیری انتظاراتشان را پاسخ نمی دهد، بتوانند دست به جیب شوند و کارت زرد را به او نشان دهند و اگر کار به سومین کارت زرد برسد، استیضاح او را کلید بزنند. طبق آیین نامه داخلی مجلس در صورتی که یک سوال از وزیر در صحن علنی مطرح شود، پس از توضیحات وزیر، در صحن علنی رای گیری می شود و اگر نصف به علاوه یک نمایندگان حاضر از توضیحات وزیر قانع نشده باشند، به عنوان یک اخطار یا کارت زرد به وزیر محسوب می شود.ماده 211 آیین نامه داخلی مجلس می‌گوید: چنانچه در هر دوره مجلس، سه بار با رأی اکثریت نمایندگان حاضر، سؤالات نمایندگان از هر وزیر وارد تشخیص داده شود طرح استیضاح وزیر درصورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم(89) قانون اساسی و آیین نامه داخلی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

کدام وزرا دولت دوازدهم در مجلس دهم از نمایندگان کارت زرد گرفتند؟

 در دولت دوازدهم و در چند ماه گذشته برخی وزرا با توجه به عملکردشان از سوی نمایندگان ملت به پارلمان فراخوانده شده‌اند تا در صحن علنی مجلس پاسخگوی سئوالات و ابهامات باشند که برخی وکلای ملت از توضیحات برخی از آنها قانع نشدند که این موضوع سبب شده تا چند تن از وزرای دولت دوازدهم از بهارستان نشینان کارت زرد دریافت کنند.

نخستین کارت زرد عبدالرضا رحمانی‌فضلی

نمایندگان در جلسه علنی روز سه‌شنبه 11 مهر قوه مقننه در جریان بررسی سوال از رحمانی‌فضلی وزیر کشور که درباره علت فقدان نظارت فرمانداران بر مصوبات و عملکرد شوراهای اسلامی شهر و روستا و عدم کارآیی شوراهای حل اختلاف استانها که موجب مخدوش شدن اعتماد مردم به کارآمدی این نهاد شده است، بود از توضیحات وزیر قانع نشدند و اولین کارت زرد مجلس به کابینه دولت دوازدهم را به وی نشان دادند.

دومین کارت زرد، علی ربیعی

بهارستان نشینان در جلسه علنی روز چهارشنبه 12 مهر قوه مقننه در جریان بررسی سوال ملی حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در پارلمان از علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی درباره در اختیار گرفتن بازار کار کشور و فرصت‌های شغلی آن از سوی اتباع بیگانه از توضیحات وزیر قانع نشدند و دومین کارت زرد دولت دوازدهم نصیب ربیعی شد.

کارت زرد سوم، زنگنه

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز سه‌شنبه 21 آذر پارلمان از توضیحات بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت درباره سئوال حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس درباره  طرح برندینگ جایگاه‌های سوخت قانع نشدند و زنگنه سومین وزیری بود که در دولت دوازدهم از وکلای ملت کارت زرد دریافت کرد.

منبع: تسنیم