کد خبر 841997
تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۰

آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: عبارت حجاب اجباری واژه‌ای غلط بوده و الزام با اجبار تفاوت دارد، حجاب الزامی است نه اینکه اجباری باشد و هر جا قانونی درست شد الزامی هم در کنار آن وجود دارد.

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی، این مرجع تقلید در دیدار استاندار قم و جمعی از مسؤولان با اشاره به جایگاه ویژه شهر مقدس قم، بر لزوم توجه مسؤولان به این موقعیت تأکید کرد و افزود: دولت و ملت باید حساب قم را از حساب شهرهای دیگر کشور جدا کنند چرا که در این شهر مرقد مطهر فاطمه معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران وجود دارد و مرکزی برای بزرگترین حوزه علمیه جهان اسلام است که اهل سنت نیز چنین حوزه‌ای با این گستردگی ندارند.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه دولت و ملت باید نگاهی ویژه به قم داشته باشند و حال و آینده قم را با این نگاه ببینند، اظهار کرد: شهر مقدس قم تنها برای ایرانیان نیست بلکه به عالم شیعه و اسلام تعلق دارد، اگر به قم توجه لازم شود در واقع خدمت به ایران و عالم شیعه و اسلام است.

بیشتر بخوانید:

وظیفه حکومت دینی در قبال حجاب

وی ادامه داد: شهر قم باید از هر جهت آبرومند باشد، قم از زمان ائمه طاهرین(ع) مورد توجه بوده است و مسجد امام حسن عسکری(ع) به دستور ایشان ساخته شده و از آن زمان قم مرکزی برای فقها و محدثان شیعه بوده است؛ باید همایشی جهانی درباره گذشته، حال و آینده قم برگزار شود تا همگان جایگاه این شهر را بهتر بشناسند.

این مرجع تقلید با بیان اینکه قم زادگاه انقلاب اسلامی است، ابراز کرد: مردم دنیا باید با این خاستگاه آشنایی داشته باشند و بدانند که چه خصوصیتی دارد که زادگاه انقلاب شده است.

وی عنوان کرد: مسائل فرهنگی در قم با جاهای دیگر تفاوت دارد، برخی مسائل را شاید در جاهای دیگر بتوان اغماض کرد اما کارها در قم باید با فضا و موقعیت این شهر بسازد؛ بنابراین نسبت به مسائل فرهنگی به ویژه حجاب باید دقت کرد.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به طرح حجاب اجباری از سوی عده ای برای ضربه زدن به ارزش‌های اسلامی خاطرنشان کرد: همانگونه که بارها گفته‌ام عبارت حجاب اجباری واژه‌ای غلط است و الزام با اجبار تفاوت دارد، حجاب الزامی است نه اینکه اجباری باشد و هر جا که قانونی درست شد الزامی در کنار آن وجود دارد.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال مقررات راهنمایی رانندگی الزامی است نه اجباری، اجبار مفهومی منفی دارد و بدان معنا است که چیزی به صورت غیرمنطقی به کسی تحمیل شود اما الزام به معنای وظیفه است؛ حجاب قانونی اسلامی است که در قرآن و روایات به آن اشاره شده و مورد اتفاق علمای اسلامی است.

استاد حوزه علمیه قم گفت: ترک مواد مخدر، مشروبات، رشوه خواری و ربا جنبه الزامی دارد، هر قانونی الزاماتی دارد و در همه جای دنیا ضامن اجرایی دارد چرا که قانون بدون ضمانت اجرایی ارزشی ندارد، این مسائل را باید به افراد تفهیم کرد تا مسائل را بدانند، کارها باید به صورت معقول انجام شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات استان قم خواستار چاره‌اندیشی برای مشکلات شدند و افزود: گاهی مهاجرت‌ها بافت قم را تغییر می‌دهد، گاهی مهاجرت‌ها مطابق با فرهنگ قم نیست، باید با مدیریت مهاجرت‌ها موقعیت قم را حفظ کرد و نباید اجازه داد افراد نفوذی، قاچاقچی و خلافکار وارد قم شوند.

این مرجع تقلید با اشاره به مشکل کم آبی قم اظهار کرد: حق قم از آب باید محفوظ بماند و مردم قم از آب بهره‌مند شوند، الحمدلله آب هیچگاه در قم با وجود کم‌آبی جیره‌بندی نشد که جای تقدیر دارد و امیدواریم که هیچگاه نشود.

وی ادامه داد: البته باید فرهنگ استفاده از آب را به مردم آموزش داد چرا که هنوز فرهنگ جامعه در این زمینه کامل نیست، مردم باید بدانند که آب مایه حیات است؛ از طریق صداوسیما و رسانه‌ها باید این فرهنگ‌سازی را انجام داد تا مردم نسبت به آب حساس باشند، مسؤولان فرهنگی باید بسیج شوند و فعالیت کنند.

آیت‌الله مکارم شیرازی با تأکید بر ضرورت به نتیجه رساندن پروژه فرودگاه قم ابراز کرد: متأسفانه هنوز بعضی از مسؤولان نمی‌دانند که اگر در قم فرودگاه معتبری تأسیس شود چه اندازه در وضع این شهر اثر می‌گذارد، قم با وجود فرودگاه مرکزیت بیشتری پیدا می‌کند و از همه دنیا می‌توانند در این شهر مقدس حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به مسائل مربوط به اشتغال عنوان کرد: غالبا تصور بر این است که چون شغل کم است بیکاری وجود دارد اما مساله‌ای وجود دارد که جوانان تن به هر کاری نمی‌دهند، بعضی از جوانان برخی از کارها را عار و عیب می‌دانند در حالی که کار را باید موضوعی مقدس دانست در این زمینه هم باید فرهنگ‌سازی کرد؛ کمبود انگیزه‌ها هم مشکل ایجاد می‌کند و تنها کار را نباید پشت میز بدانند.

استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر ساماندهی موضوعات و فضای شهری قم از جمله بلوار پیامبر اعظم و مونوریل، به مشکلات منطقه پردیسان قم اشاره و خاطرنشان کرد: متأسفانه در پردیسان نیازهای شهری مورد توجه نبوده و بی رویه ساخته شده است، نیازهایی مانند درمانگاه، مسجد، بازار و نیازهای دیگر در نظر گرفته نشده است، چرا اجازه داده می‌شود که بی‌برنامه و حساب ساخته شود؟

وی اضافه کرد: یکی از مشکلات قم که توجه نمی‌شود برج‌های نیمه‌کاره به شمار می‌رود که سال‌ها منظره شهر را زشت کرده و بسیاری از آن ها بیش از نیاز شهر است؛ نماهای ساختمان‌ها نیز باید بر اساس معماری ایرانی و اسلامی باشد.