کد خبر 842506
تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۲:۳۰

اگر همزمان با دید و بازدیدهای نوروزی از دیدن پوست خود در آئینه ناراضی هستید و با تعجب اطرافیان در مهمانی‌ها مواجه می‌شوید، زمان آن فرا رسیده است که اهمیت بیشتری به سلامت پوست خود بدهید.

به گزارش مشرق به نقل از دیلی میل، کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند، افزایش سن اثری غیرقابل انکار برسلامت پوست می‌گذارد، اما می‌توان با راهکارهایی ساده با این مشکل شایع و طبیعی مبارزه کرد.

اولین اثر افزایش سن بر پوست صورت، بروز چین و چروک، ایجاد چروک‌های پنجه کلاغی در اطراف چشم‌ها، افتادگی پوست و نیز بروز لکه‌های زرد ناشی از نور خورشید و نیز نارسایی کبد است.

بیشتر بخوانید:

۶ راهکار برای خلاصی از پوست چرب

چگونه با تحلیل رفتن عضلات در میانسالی مبارزه کنیم؟

پوست سالم، زیبا و جوان اثری فوق العاده بر جذابیت افراد، افزایش اعتماد به نفس و نیز موفقیت در برخوردهای اجتماعی به همراه دارد، از این رو آمارها نشان می‌دهند مردم در سراسر دنیا سالانه بیش از پنج میلیارد دلار صرف مراقبت از پوست خود می‌کنند.

به شکل طبیعی با افزایش سن، اپیدرم (لایه بالای پوست) نازک و شفاف‌تر می‌شود، به همین دلیل درصورت بروز آسیب و صدمه پوست دیرتر درمان می‌شود.


یکی دیگر از مشکل‌های شایع بر اثر بالا رفتن سن، ایجاد نقطه‌های قهوه‌ای کوچک برروی پوست است که به دلایل مختلفی از جمله نور خورشید، نارسایی کبد و حتی ابتلا به سرطان پوست ایجاد می‌شوند.

در لایه دوم پوستی، دِرم (لایه پوست زیر اپیدرم) همزمان با افزایش سن تولید کلاژن و الاستین پوستی کاهش چیدا می‌کند که در نهایت سبب ایجاد چین و چروک می‌شود.

ضعف خون‌رسانی به بافت‌های مختلف بدن در اثر افزایش سن همچنین سبب تیره و کبود شدن رنگ بخش‌هایی از چهره می‌شود؛ بخش چربی زیر چشم‌ها معمولاً در بازه زمانی ۲۰ تا ۳۰ سالگی ناپدید می‌شوند که سبب می‌شود سایه‌ای تیره در زیرچشم‌ها ایجاد شود، در بازه زمانی ۳۰ تا ۴۰ سالگی افت چربی صورت بیشتر می‌شود و خطوطی در اطراف چشم‌ها و روی پیشانی به وجود می‌آید.

همزمان با رسیدن به ۵۰ سالگی، سطح کلاژن و الاستین تولیدی در پوست صورت به شدت کاهش پیدا می‌کند که سبب ایجاد چین و چروک‌های عمیق و نیز ظاهر شدن استخوان‌های گونه برروی صورت می‌شوند.

چربی از بین رفته در این سن سبب می‌شود تا چشم‌ها فرو رفته و استخوان پشت ابروها برجسته‌تر به نظر برسد، همچنین خط چروک خنده یا اخم در این زمان بسیار عمیق به نظر می‌رسد.
البته عامل‌های مختلفی از جمله شیوه زندگی، ژنتیک فرد، رژیم غذایی، عصبانی یا آرام بودن فرد، استعمال مواد دخانی، محل زندگی و میزان اشعه دریافتی از نور خورشید و نیز روش‌های مراقبتی فرد از پوست صورت خود در طول سال‌ها همگی در ایجاد سلامت یا آسیب دیدگی پوست صورت اثر گذار است.

این خود یکی از دلایلی است که سبب می‌شود برخی افراد در جوانی دارای پوست پیر باشند و برعکس برخی افراد با وجود سن بالا از پوستی سالم و جوان برخوردار باشند.

آلودگی هوا، قرار گرفتن بدون استفاده از عینک آفتابی، کلاه و کرم ضد آفتاب در برابر نور خورشید، استعمال سیگار، استفاده طولانی مدت از محصول‌های آرایشی به وسیله بانوان همگی از جمله عامل‌های اثر گذار بر پیری پوست و ایجاد چین و چروک هستند.

مراقبت از پوست و مو تنها مورد علاقه بانوان نیست و آقایان نیز باید توجه ویژه‌ای به حفظ سلامت پوست صورت خود داشته باشند.

برخی نژادها در دنیا (مانند سیاه پوستان و به طور کلی افراد با پوست تیره) به دلیل نوع رنگدانه‌های پوستی خود (ملانین) دارای پوستی سالم‌تر از سایر نژادها هستند که سبب می‌شود کمتر با مشکل چین و چروک پوستی مواجه شوند.


محققان توصیه می‌کنند افراد از سال‌های نوجوانی توجه ویژه‌ای به حفظ سلامت پوست خود داشته باشند، مصرف مواد غذایی سالم شامل انواع میوه و سبزیجات، مواد لبنی کم چرب، دانه‌های غلات و حبوبات، روغن زیتون، دانه‌های آجیل، برخی خوراکی ها، چون آووکادو، نارگیل، آناناس و آلوئه ورا، نوشیدن آب و دم نوش هایی همچون چای سبز، پرهیز از مصرف مواد شیرین و نوشابه‌های گازدار در حفظ سلامت پوست موثر است.


از دید روانی نیز، افرادی که خوش برخورد و خنده رو هستند از پوست سالم تری برخوردارند و حتی در سالمندی چین و چروک کمتری دارند، زیرا تعداد عضله‌هایی که در زمان اخم و ناراحتی در صورت ایجاد می‌شود بیشتر از حالت خوشحالی و لبخند است.

از سنین نوجوانی مراجعه به متخصص و آشنایی با نوع پوست و درمان مشکل هایی همچون آکنه صورت می‌تواند روند پیر شدن پوست را به تاخیر بیندازد.

همچنین استفاده از کرم و روش‌های درمانی استاندارد مانند لیزر درمانی، میکرودرم ابرژن و روش‌های مورد تایید دیگر نیز می‌تواند سبب داشتن پوستی سالم برای شما شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران