به گزارش مشرق؛ سعدالله زارعی کارشناس مسائل منطقه در کانال خود درباره شرایط آمریکا و رژیم صهیونیستی پس از حمله موشکی بامداد شنبه به سوریه نوشت:
مهمترین هدف حمله روز شنبه امریکا به سوریه افزایش امنیت نیروهای این کشور در منطقه و رژیم اسرائیل بود که پس از جمعبندی های منفی آن از شرایط منطقه صورت گرفت .
پاکسازی غوطه شرقی استان ریف که مساحتی بیش از دمشق داشت ، نشان داد که ارتش سوریه و کمک کنندگان به ان در منطقه امادگی دارند تا از یک سو بقایای زمین های تحت سیطره تروریست های تکفیری را ازاد کنند و نیروهای خارجی مخالف دولت دمشق شامل آمریکا و ترکیه را به سادگی از سوریه بیرون برانند . چرا که در کل درگیری های سوریه ، جنگ سه ساله جبهه مقاومت با تروریست های تکفیری حاکم بر غوطه شرقی " دشوارترین" محسوب می شد . بنابراین اقدام ارتش به ازادسازی غوطه شرقی نه فقط برای تکفیری ها بسیار ناامید کننده محسوب می گردید بلکه اضافه ی بر آن ، برای هر کشور ، رژیم و دولتی که سوریه ای ضعیف و ناتوان می خواست ، نگران کننده بود .
یادداشت های دیگری از سعدالله زارعی:
در واقع آزادسازی غوطه شرقی علامتی بود که اقتدار رو به فزونی دولت سوریه ، موقعیت یابی ویژه جبهه مقاومت بخصوص حزب الله را نشان می داد .
آمریکا برای غلبه بر هراس ناشی از ازاد شدن سوریه از موج تروریسم ، به اقدامی اساسی نیازمند بود . از این رو دولت ترامپ و ارتش امریکا ابتدا تلاش کرد تا با کمک بقایای داعش و بعضی از دولت های عرب منطقه ای و همسایه شمالی سوریه ، موقعیتی استراتژیک را در حد فاصل تنف در شرق سوریه تا دیوارهای شرقی دمشق یعنی غوطه به چنگ اورد و با احداث چند پایگاه نظامی و از جمله یک فرودگاه نظامی در آن به مهمترین کشور خارجی اثر گذار در پرونده امنیتی و سیاسی سوریه تبدیل شود . این سیاست با اقدامات بعضا" انفرادی و بعضا" مشترک سوریه ، ایران و روسیه با شکست مواجه شد .
پس از ان امریکا با تقاطع دادن دولت های سعودی ، صهیونیستی ، انگلیس و ترکیه در صدد برامد با حمله ای کوتاه توجهات را از شکست سیاست نظامی قبلی به یک پیروزی نمایان که برای امریکا پرستیژ درست می نماید ، منعطف کند . در این میان کناره گیری یکی پس از دیگری همراهان امریکا از حمله به سوریه ، سبب بازنویسی عملیات روز شنبه و محدود سازی دامنه آن گردید تا جایی که بازتاب های این عملیات ، به جای جبهه مقاومت و روسیه ، آمریکا را زیر سوال برد و از اعتبار هیات حاکمه ، نهادهای تصمیم گیر نظامی و سیاست های امنیتی امریکا کاست و متقابلا" اعتماد به نفس بیشتری به سوریه و موتلفین ان بخصوص ایران و حزب الله داد .
هم اینک سوال این است که با شکست این دو برنامه نظامی امریکا در سوریه و بالا رفتن بیشتر روحیه جبهه مقاومت ، وضع امنیتی پایگاه های نظامی امریکا در منطقه که عددشان بیش از ۳۷ پایگاه ثابت و نزدیک به ۱۰۰ پایگاه متحرک - شامل ناوها و ... - است ، چه می شود . بدون شک هم اینک ضریب امنیتی این پایگاه ها کاهش یافته و نظامیان مستقر در ان ها خود را در شرایط سخت تر و در معرض تهاجم خواهند یافت .
نیروهای امریکایی مستقر در پایگاه های یاد شده ، بیش از گذشته باید مراقب انچه در اطرافشان می گذرد ، باشند . هم اینک اقدامات نظامی ضد آمریکایی مخالفان واشنگتن در منطقه مشروعیت بیشتری پیدا کرده است .
وضع امنیتی اسراییل نیز پس از شکست برنامه نظامی اخیر امریکا اسیب دیده است . شکست نظامی مهمترین پشتیبان خارجی اسرائیل به فلسطینی ها روحیه بیشتری داده است و سایر معارضان تل اویو در منطقه نیز جسورتر کرده است .
شکست نظامی مهمترین حامی خارجی رژیم صهیونیستی در شرایطی که ساکنان غزه بطور جدی در صدد برداشتن جدارهای فلزی و فنس های موجود بین قطاع غزه و سرزمین های ۱۹۴۸ هستند، یاس اسراییل را از شرایط امنیتی مضاعف می سازد .