کد خبر 847953
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۰

دبیر ستاد تنظیم بازار کشور گفت: به دلیل عدم رعایت ضوابط در اعمال نرخ‌های جدید پرونده اکثر واحدهای لبنی جهت رسیدگی به تعزیرات حکومتی منعکس و تعدادی از کارخانجات به پرداخت جرایم سنگین محکوم شده‌اند.

به گزارش مشرق، قیمت محصولات صنایع لبنی در سال‌های اخیر همواره محل چالش میان تولیدکننده این محصول، مصرف‌کنندگان و دامداران بوده است و هر سه طرف از قیمت محصولات خود رضایت نداشته‌اند. 

مشکلات از زمانی شروع شد که یارانه اختصاصی به بخش شیر و لبنیات حذف شد و محل دریافت این یارانه، میان مردم به عنوان مصرف‌کنندگان نهایی و  صنایع لبنی و حتی دامداران تقسیم شد.

این امر منجر شده است که صنایع لبنی دیگر حاضر نشوند که محصولات خود را به نرخ مصوب به فروش برسانند و  توسط تعزیرات حکومتی جریمه‌های سنگین و میلیاردی شوند، مردم نیز این محصولات را با قیمت‌های بالاتری خریداری کنند.

عدم پرداخت یارانه شیر باعث شده است که دامداران نیز شیر خام تولیدی خود را با  قیمت  کمتری  به صنایع به فروش برسانند و دچار زیان شوند، زیرا صنایع لبنی نیز به دلیل دستوری بودن نرخ فروش (عمده) محصولات تولیدی خود، نمی‌توانندهزینه‌های تولید را متعادل کنند. 

نامه رئیس اتاق بازرگانی تهران به رئیس جمهور

بنابراین گزارش، مسعود خوانساری اتاق بازرگانی صنایع معادن کشاورزی تهران در نامه به حسن روحانی رئیس جمهور نوشت: خاطر جنابعالی را مستحضر می‌سازد مستند به مصوبه شماره 37025 به تاریخ 12 خرداد 1393 ستاد هدفمندی یارانه‌ها درخصوص افزایش قیمت خرید شیر خام شرکت‌های تولیدی در حوزه صنعت شیر و لبنیات با پذیرش مصوبه ستاد مذکور قیمت خرید شیر خام از دامداران را افزایش دادند.

بدیهی است افزایش قیمت نهاده و مواد خام مستقیما اسباب افزایش قیمت محصول نهایی را سبب می‌شود متاسفانه علیرغم منطق ساده تعدیل قیمت محصول متناسب با افزایش قیمت مواد اولیه گزارشات تنظیمی توسط سازمان حمایت با عدم توجه به منطق پیش گفته مبادرت به افتتاح تعدادی پرونده قضایی در سازمان تعزیرات حکومتی از  تعدادی شرکت‌های تولیدی نموده‌اند که پیگیری سازمان مذکور تصمیمات غیرعادلانه برای شرکت‌های لبنیاتی از جمله شرکت لبنیاتی کاله با 18 هزار نفر شاغل و پرداخت حقوق معادل 55 میلیارد تومان معادل 165 میلیارد تومان جریمه شرکت میهن با 13 هزار شاغل و پرداخت حقوق ماهیانه 40 میلیارد تومان، معادل 10.6 میلیارد تومان جریمه شرکت لبنیات پاک با 4 هزار نفر شاغل و پرداخت حقوق ماهیانه 12 میلیارد تومان معادل 11.6 میلیارد جریمه و در تعاقب آن انسداد حساب‌های بانکی و پیگیری جزایی در ایام پایانی سال 96 که زمان بروز فشارهای مالی برای پرداخت‌های سال نو می‌باشد فراهم آورده است.

با ذکر این خلاصه و ضمن تقدیم تصویر صورتجلسه 96-10530 مورخ 16 بهمن 96 حاوی توفقات صنفی تولیدکنندگان شیر و تشکل صنایع لبنی مستدعی است دستورات لازم برای عمل به درخواست‌های ذیل را امر به ابلاغ فرمایید.

1- با توجه به تداخل زمانی اقدامات قضایی و ایام پایانی سال 1396، با دستور جنابعالی خطاب به وزیر محترم دادگستری کلیه اقدامات حقوقی سازمان تعزیرات حکومتی معین گردد.

2- با انتخاب گروهی از کارشناسان حسابرسی بی‌طرف قیمت تمام شده و قیمت فروش محصولات شرکت‌های لبنی محاسبه و اظهار نظر ایشان در چارچوب ضوابط و مدل قیمت‌گذاری سازمان حمایت (در صورت اثبات موضوع گرانفروشی) مبنای اقدامات قضایی واقع شود. در غیر این صورت پرونده‌های قضایی مفتوحه و در سازمان مذکور مختومه گردد.

3- مطابق با توافقات تشکل‌های مربوطه با تولیدکنندگان شیر و محصولات لبنی ستاد تنظیم بازار مصوبات لازم را در این خصوص صادر و ابلاغ می‌نماید. 

پرونده اکثر واحدهای لبنی در تعزیرات حکومتی

محسن بهرامی ارض اقدس - مشاور وزیر و دبیر ستاد تنظیم بازار کشور در واکنش به نامه رئیس اتاق بازرگانی نامه به رئیس امور پیگیری‌های ویژه رئیس جمهور نوشت و اظهار داشت: 

بازگشت به نامه شماره 157782 مورخ 1396/12/29  در خصوص گزارش دبیر شورای اطلاع رسانی دولت با موضوع افزایش قیمت لبنیات اعلام می‌دارد:

1- نرخ جدید محصولات عمده لبنی در جلسه مشترک هیات تعیین و تثبیت قیمتها کارگروه تنظیم بازار به دلیل اصرار نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر احتساب نرخ شیر خام که توسط واحدهای لبنی خریداری می‌شود به بالاترین قیمت (14400 ریال) که عملا محقق نمی‌گردد تاکنون به تصویب کارگروه تنظیم بازار نرسیده است لکن بررسی‌های به عمل آمده حاکی از حاشیه سود بسیار پایین کارخانجات لبنی می‌باشد.

2- میزان افزایش قیمت اعمالی اگرچه به تصویب کارگروه تنظیم بازار نرسیده طبق محاسبات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان می‌باشد.

3- به دلیل عدم رعایت ضوابط (قبل از تصویب در کارگروه تنظیم بازار) در اعمال نرخ‌های جدید پرونده اکثر واحدهای لبنی جهت رسیدگی به تعزیرات حکومتی منعکس و تعدادی از کارخانجات به پرداخت جرایم سنگین محکوم شده‌اند.

4- با توجه به قوانین متعدد چنانچه دولت کارخانجات تولیدی را ملزم به عرضه محصول به قیمت پایین‌تر از قیمت تمام شه نماید موظف است مابه‌التفاوت مربوطه را در قالب یارانه به واحدهای متضرر پرداخت نماید که در شرایط فعلی متاسفانه مقدور نیست.

5- تغییرات قیمت مورد عمل در اکثر محصولات پرمصرف به استثناء شیر نایلونی 900 گرمی که 19 درصد طی دو سال افزایش یافته در سقف 10 درصد می‌باشد.

6- برخورد تعزیرایت با واحدهای تولیدی که با مشکلات متعددی دست به گریبان هستند مورد اعتراض تشکل‌های صنفی از جمله اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهرنان قرار گرفته است و به همین منظور مقرر گردید پرونده آن دسته از واحدهای تولیدی که از سیاست‌های دولت تبعیت و با کارگروه تنظیم بازار همراهی نموده‌اند مورد تجدید نظر قرار گیرد.

7- بدیهی است در صورت تاکید بر ادامه نرخ‌های سابق لازم است منابع اعتباری مناسب جهت پرداخت یارانه پیشاپیش تامین گردد.

قابل ذکر اینکه مطالب اغلب کارخانجات از بابت توزیع شیر یارانه‌ای در مدارس کشور طی سالهای 94 و 95 تاکنون پرداخت نشده است.

نامه دولت به 2 وزیر درباره شیر 

بنابراین گزارش، محمود واعظی رئیس دفتر و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در نامه ای مشترک به حجتی وزیر جهاد کشاورزی و شریعتمداری وزیر  صنعت، معدن و تجارت نوشت: 

به پیوست تصویرنامه شماره 96/15822/الف ت مورخ 1396/11/25 رییس محترم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در خصوص «درخواست صدور مصوبات لازم توسط ستاد تنظیم بازار برای جلوگیری از اقدامات قضائی سازمان تعزیرات حکومتی برعلیه شرکتهای تولیدی در حوزه صنعت شیر و لبنیات، به دلیل افزایش قیمت خرید شیر خام توسط آن شرکت‌ها، براساس مصوبه شماره 37025 مورخ 1393/3/12 ستاد هدفمندی یارانه‌ها برای دستور بررسی، اقدام لازم و اعلام نتیجه ارسال می‌شود.

منبع: تسنیم