به گزارش مشرق؛ یکی از کاربران شبکههای اجتماعی با نام کاربری مارلون کوماندو در یادداشتی کوتاه درباره ماجرای انتشار فیلم معروف به گشت ارشاد، در توییتر خود نوشته است:
فیلم درگیری گشت ارشاد با گروه دختران رو بارها دیدم و نکاتی توجهم رو جلب کرد. نکاتی که نشون میده اصولا درگیری به معنای ضرب و شتم صورت نگرفته بلکه شاهد یک فیلم کارگردانی شده هستیم.
اول اینکه دختران به شکل گروهی هستن و پلیس فقط با یک نفر درگیر میشه درحالیکه همه ظاهر مشابه دارن.سوال اول اینجاست که چرا فقط همون یک نفر درگیری جدی داشت نه بقیه؟ با توجه به یکسان بودن پوشش دختران اگر درگیری بخاطر حجاب بود طبیعتا با همه چنین رفتاری میشد درحالیکه اینطور نیست
درباره این اتفاق بیشتر بخوانید:
از میان گروه دختران مشخصا یک نفر مامور درگیری، یک نفر فیلمبرداری و بقیه مامور ایجاد تشنج هستن. تشنجی که به دودلیل ایجاد میشه: اول شلوغ شدن فضا و فراهم شدن زمینه برای درگیری گسترده تر با پلیس و دوم فجیع نشون دادن اتفاق در فیلمی که بطور حرفه ای و با دوربین پنهان داره ضبط میشه
ایجاد تشنج با ناسزا گفتن به مامور پلیس شروع میشه از جمله: بی شعور، بی شرف و حیوان.
پلیس در ادامه میخواد مجرم رو دستگیر کنه و به قائله پایان بده ولی مجرم تصریح میکنه که ناسزا رو با مامور پلیس بوده. مجرم (با شال قرمز) نهایت تلاش خودش رو انجام میده که کار به درگیری کشیده بشه.
در ادامه وظیفه ی ایجاد تشنج توسط هم گروهی ها به شکل جیغ و داد الکی و گفتن اینکه اون مریضه و تشنج کرده به خوبی انجام میشه.
در فیلم مشخصه که دو مامور دیگر (علی رغم گروهی بودن دختران)خیلی عادی ایستادن و تماشا میکنن و این نشونهی این هست که اصلا درگیری به معنای ضرب و شتم نبوده/5
فیلم ترکیب هنرمندانه ای هست از:
1-درگیری معمولی(حاصل از توهین آشکار به پلیس) که در ابتدای فیلم به وضوح نشون داده میشه
2-جیغ و داد الکی که میخواد اتفاقات بعد از صحنهی اول رو روایت کنه درحالیکه از نظر تصویری چیز خاصی دیده نمیشه.
3- تلاش برای متشنج نشون دادن فضا
به همهی اینها ادعای اینکه ۳۰ ساله نابودمون کردید و مریضی قلبی و تشنج و غش کردن الکی رو اضافه کنید تا یک فیلم تمام احساسی تولید کرده باشید.
دقت کنید شروع درگیری با این جمله از طرف (به ظاهر) مضروب هست که میگه (مملکت) فعلا ارث بابای شماست.
دو نکته کل محل بحث ماست: اول اینکه چرا گروه دختران دوربین ویژه و نصب شده روی لباس، یا کیف همراه خودشون دارن. البته این کار ممکنه جرم نباشه ولی نشانگر برنامه ریزی برای متشنج کردن فضا است که قطعا جرم تلقی میشه.
تکیهی اصلی ایرادات به جایی از فیلم گرفته میشه که سرو صدای زیادی هست ولی تصویری از ضرب و شتم به مخاطب نشون داده نمشیه. این اتفاقی هست که قبلا هم در فیلم های این افراد شاهد بودیم. چیزیکه نشان دهنه ی آموزش گروهی این افراد داره.
نکته بعدی در مورد پلیس هست که با آگاهی از تلاش دشمن برای ملتهب نشون دادن فضا اولا چرا هنگام برخورد پیش بینی لازم نسبت به نوع برخورد رو نداشته و دیگر اینه با توجه به عمومی بودن درگیری چرا دیگران نسبت به وجود دوربین مخفی بازرسی نشدن.
با همه ی این اوصاف در مجرم بودن اون دخترها شکی نیست اما همه ی این اتفاقات نیاز بررسی جریان شناسی داره چون در نهایت اینگونه برخورد ها نیست که باعث اصلاح جامعه میشه.