به گزارش مشرق، «ولادیمیر شیژوف» نماینده دائم روسیه در اتحادیه اروپا روز چهارشنبه (امروز) به محض ورود به کنفرانس بینالمللی بروکسل درباره سوریه تصریح کرد که اتحادیه اروپا و آمریکا اجازه اصلاح برجام و صحبت کردن از جانب گروه ۶ نفری موسوم به ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) را ندارند.
بیشتر بخوانید:
از برجام چه خبر؟
دستهای خالی آمریکایی ها در میدان عمل
واکنش وزیر دفاع به احتمال خروج آمریکا از برجام
بنا به گزارش خبرگزاری روسی تاس، این دیپلمات روس در خصوص گزارشاتی در زمینه رایزنیهای پشت درهای بسته میان اعضای عضو اتحادیه اروپا و آمریکا در خصوص اصلاح برجام گفت: «اگر تروئیکای اروپایی در خصوص مسئلهای با آمریکا به توافق رسیدند، نه همتایان چینی و نه ما کاری با آن نداریم و هیچکس به تروئیکای اروپایی اجازه نداده است که از جانب یک گروه از ۶ کشور (۱+۵) حرف بزند».
وی ادامه داد: «من معتقدم که در حال حاضر گفتن اینکه بگوییم چه کسی با چه کسی به توافق رسیده است، زود است. بر اساس قضاوت درباره گزارشاتی از واشنگتن در خصوص دیدار رئیسجمهور فرانسه، (میتوان گفت)، آنها تابحال درباره مسائل مختلف گفتوگو کردهاند».
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به محض ورود به این کنفرانس در بروکسل گفت که برجام باید حفظ شود.
وی تأکید کرد که تنها یک توافق با ایران وجود دارد و آن درباره برنامه هستهای ایران است که کارآمد است و باید حفظ شود.
«امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه پیشتر به خبرنگاران در یک کنفرانس خبری با «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا گفت که پاریس آماده همکاری با واشنگتن در خصوص یک توافق جدید در خصوص برجام است.
بنا به گفته ماکرون ، چهار موضوع نیازمند رسیدگی است که شامل بلوکه کردن برنامه هستهای ایران تا سال ۲۰۲۵، ارائه یک راهحل برای طولانی مدت، توقف برنامه موشک بالستیک ایران و تقویت ثبات در منطقه میشود.
توافق ایران و ۱+۵ در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ به امضا رسید و در ژانویه ۲۰۱۶، طرفین توافق، آغاز اجرای برجام را اعلام کردند و با اینحال ترامپ از زمان آغاز به کار خود به عنوان رئیسجمهور آمریکا در ژانویه ۲۰۱۷، در مناسبات مختلف توافق هستهای ایران را ناقص دانسته است و استدلال می کند که این توافق تنها تولید سلاح هستهای توسط ایران را به تعویق انداخته و آن را متوقف نمیکند.
در ۱۲ ژانویه ۲۰۱۸، ترامپ تصریح کرد که اگر اصلاحاتی در این توافق ایجاد نشود، از آن کنارهگیری میکند و هماکنون ۱۲ می (۲۲ اردیبهشت ماه) ضربالاجل تعیین سرنوشت برجام است و اگر در این تاریخ، رئیسجمهور آمریکا به مدت ۱۲۰ روز تعلیق تحریمهای ایران را تمدید نکند، امکان از بین رفتن توافق هستهای ایران و ۱+۵ وجود دارد.