کد خبر 85105
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۲

روسیه پیش‌نویس قطعنامه جدیدی در مورد سوریه را به شورای امنیت ارائه داده که در آن بر لزوم توقف سریع خشونت‌ها از سوی همه طرفین مناقشه، عدم دستگیری شرکت‌کنندگان در تظاهرات و تحقیقات مستقل در مورد مرگ افراد غیرنظامی تاکید شده است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس،"ویتالی چورکین" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد اعلام کرد که کشورهای عضو شورای امنیت از ابتکارعمل هیئت نمایندگی در خصوص ارائه  پیش‌نویس قطعنامه جدیدی در مورد سوریه استقبال کرده و آن را «بسیار مفید» ارزیابی کرده‌اند.

هیئت نمایندگی روسیه در مقر سازمان ملل متحد روز گذشته پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی خود که در آن خواستار توقف سریع خشونت ها در سوریه شده را بین کشورهای عضو شورای امنیت پخش کرد.

در قطعنامه پیشنهادی روسیه آمده است: شورای امنیت خواستار آن است که همه طرفین (مناقشه) در سوریه باید سریعا از اقدامات خشونت آمیز دست بردارند. شورای امنیت همچنین از دولت سوریه خواسته تا از تعقیب و دستگیری افرادی که از حق خود برای آزادی ابراز عقیده خود استفاده کرده و دست به اعتراضات خیابانی می‌زنند، خودداری کند.

علاوه بر این در این سند بر لزوم توقف خونریزی‌ها و انجام تحقیقات مستقل در خصوص مرگ مردم غیرنظامی در سوریه در جریان تظاهرات ضد دولتی نیز با توجه به نگرانی‌های جامعه بین الملل در این زمینه تاکید شده است.

به گفته سفیر چورکین، متن این قطعنامه به صورتی تنظیم  شده است که این سند هیچ نکته مبهمی در آن وجود نداشته باشد تا هر یک از طرفین از آن برای دخالت خارجی از سوی هر کشور ثالثی استفاده کنند. ضمن اینکه در این سند به اعمال تحریم‌ها علیه دولت سوریه که به عقیده مقامات مسکو، اقدامی «غیرسازنده» است، اشاره نشده است.

نماینده روسیه در سازمان ملل  یادآور شد: روسیه پیش‌نویس قطعنامه جدیدی را به شورای امنیت ارائه داده است که با توجه به روند اوضاع کنونی در سوریه طی چند ماه اخیر مورد تجدید نظر دوباره قرار گرفته و تلاش کرده تا به ابعاد مختلف مشکلات بپردازد.

سفیر روسیه در نیویورک افزود: همتایان ما در شورای امنیت از این ابتکارعمل استقبال کرده و پیشنهاداتی در این خصوص ارائه داده‌اند و ما هم ابراز علاقه کردیم که به همراه روی  متن این سند کار کنیم تا در نهایت قطعنامه‌ای که براستی منجر به توقف خشونت‌ها در سوریه و حل و فصل مشکلات داخلی در این کشور شود، مورد تصویب قرار بگیرد.

 روسیه و چین پیش از این در اوایل ماه دسامبر پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی فرانسه، انگلیس، آلمان و پرتغال در مورد سوریه را وتو کردند. در این سند از دولت سوریه خواسته شده بود تا از بکارگیری توان نظامی در برابر تظاهرات کنندگان خودداری کند، در غیر این صورت مورد تحریم‌های شدید بین المللی قرار خواهد گرفت.