سرویس سیاست مشرق – چند وقت پیش بود که تصاویری از حیوان آزاری (قوچ آزاری) در شبکه های اجتماعی منتشر شد. تصاویر آنقدر خشن و ناراحت کننده بود که دل هر انسانی را از این همه قساوت قلب به رنج می آورد و هم مایه تعجب و تاسف از این همه خشونت بیمارگونه بود.
در ادامه اما خبر آمد که این سنگ دلیها از سوی برخی به اصطلاح فعالان محیط زیست انجام شده است. کاربران فضای مجازی نام این افراد را «جلادان محیط زیست» گذاشتند و واکنش های بسیاری نشان دادند.
بعدها اما با پیگیری رسانهها از سوی قوه قضائیه مشخص شد که این جلادان، در واقع در پوشش فعالان محیط زیستی هستند که بر حسب اتفاق با شبکه نفوذ در سازمان محیط زیست و افرادی از جمله «کاووس سید امامی» ارتباط داشتند. فردی که در زندان خودکشی کرد و اصلاح طلبان بر این عقیده هستند که وی فعال محیط زیست بوده است.
«یکی از افرادی که در فیلم قوچ آزاری اخیرا تصویرش منتشر شده مرتبط با پرونده کاووس سید امامی بوده و در حال حاضر در بازداشت است.»
اما در این حین، سکوت برخی از اصلاح طلبان مانند «معصومه ابتکار» هم عجیب است. ابتکار که پرونده طول و درازی در حمایت از سگها دارد و حتی زیر تابلوی «من سگ هستم» عکس گرفته است، چرا درباره این حیوان آزاری افرادی که در دوره مدیریت وی به سازمان محیط زیست نفوذ کردند، و گونه های در خطر انقراض را به وحشیانهترین شکل ممکن از بین بردند.
البته ابتکار در زمان مدیریتش خود مجوز صید و شکار را صادر کرده بود.
رئیس سابق محیط زیست کشور درباره دلیل صدور مجوز شکار بیان کرده بود:
«در حال حاضر اصل در کشور ما این است که هر گونه شکار ممنوع است، علاوه بر آن طی سالهای اخیر آنقدر تنوع زیستی به دلیل خشکسالی، شکار غیرمجاز و مدیریت ناصحیح، شکننده و حساس شده که جمعیتی که قدرت زادآوری دارد، کاهش یافته است. در حال حاضر به دلیل وجود سلاحهای غیرمجاز و اینکه ممکن است برخی افراد با سلاح مجاز و بدون پروانه شکار، دست به شکار و صید بزنند، مجبور به صدور مجوزهای صید و شکار هستیم.»[1]
به نظر می رسد، واکنش رئیس وقت سازمان محیط زیست برای قوچ آزاری تبعاتی زیادی برای وی دارد و ابتکار بایستی ضمن تقبیح این عمل زشت نسبت به عملکرد خود در پست سابقش چند سئوال را پاسخ بدهد. اول اینکه چطور با وجود اینکه وی ابزار می داشت که حامی حیوانات است مجوز صید را صادر کرده است. از سوی دیگر باید پاسخ دهد که چطور چنین افرادی که حد و حدود حیوان آزاری را تا این اندازه جا به جا کرده اند، به عنوان فعال محیط زیست در سازمانی که وی ریاست آنرا بر عهده داشته فعال بوده اند.
از سوی دیگر ارتباط این افراد با پرونده « کاووس سید امامی» فردی که در حوزه محیط زیست فعالیت می کرد و با سازمان محیط زیست درباره «پروژه یوز ایرانی» همکاری می کرد و به «یوزگیت» معروف شد، چیست و به طور کل این مثلث چطور تشکیل شده است؟
به هر جهت برای رمزگشایی از ابعاد این رسواییهای پی در پی، منتظر پاسخ های «معصومه ابتکار» در این زمینه بود.
[1] https://www.isna.ir/news/92112014606