به گزارش مشرق، جبار کوچکینژاد عصر امروز در همایش تجلیل از معلمان نمونه در رشت اظهار داشت: در طرح جدید تغییر اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان که به احتمال فراوان این هفته به مجلس ارائه میشود نقش فرهنگیان در اداره آن بسیار پر رنگتر از گذشته است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عنوان کرد: روزی که صندوق ذخیره فرهنگیان شکل گرفت برخی آقایان آن را به ملک شخصی خود تبدیل کردند و با انحصارطلبی مدیریتی حتی اجازه ورود و نظارت بازرسان سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات را نیز به داخل مجموعه ندادند.
بیشتر بخوانید:
زمان رسیدگی به پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه
رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان بیان داشت: در قانون جدیدی که تدوین شده است تمام امور اجرایی این صندوق بر عهده فرهنگیان گذاشته شده است و از انتخاب اعضای هیئت مدیره تا تمامی امور آن در بخشها و حوزههای مختلف به نمایندگان منتخب قشر فرهنگیان تفویض خواهد شد.
رئیس کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان ابراز داشت: از سال ۷۴ تاکنون بالای ۴ هزار میلیارد تومان سرمایه به این صندوق وارد شده است اما در عمل به دلیل خیانت در امانت مدیران فاسد آن کل این سرمایهها که دست رنج معلمان زحمتکش کشور بود به غارت رفت.
کوچکینژاد با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ نفر در خلال بررسی ابعاد این پرونده روانه زندان شدند عنوان کرد: گزارش ۵ هزار صفحهای که توسط کمیته تحقیق و تفحص جمعآوری شده بود پس از قرائت در صحن علنی مجلس برای رسیدگی و صدور رأی نهایی به قوه قضائیه ارسال شده است.
نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه بیش از ۵۰ شرکت به نوعی به صندوق ذخیره فرهنگیان وابسته هستند افزود: با تمام مشقات و مشکلاتی که در مسیر تحقیق و بررسی ابعاد پرونده وجود داشت اما موفق شدیم در زمان تعیین شده گزارش نهایی را تدوین و تقدیم مجلس کنیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تأکید بر اینکه تا دینار آخر اموال غارت شده باید به صاحبانش اصلیاش بازگردد خاطرنشان کرد: از سال ۷۴ که صندوق ذخیره فرهنگیان در کشور تشکیل شد هیچگونه گزارش کاری و نحوه عملکرد خاصی از سوی مدیران آن ارائه نشده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان با بیان اینکه در طرح اساسنامه جدید صندوق باید از ظرفیت فرهنگیان استفاده شود افزود: کل ساختار صندوق ذخیره فرهنگیان باید به نفع صاحبان اصلی آن تغییر پیدا کند و در تمام مراحل اجرایی از ظرفیتهای ارزشمند آنان استفاده شود.
کوچکینژاد با اشاره به نحوه و زمان اجرای قانون خدمات کشوری نیز تصریح کرد: این قانون برای معلمان تاکنون بهخوبی اجرایی نشده است اما در تلاش هستیم بخشی از قانون خدمات کشوری که مربوط به حوزه فرهنگیان جامعه و بخش آموزشی است به زودی در کشور اجرایی و عملیاتی شود.
وی با اشاره به موضوع پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان گفت: برای برون رفت از مشکلات ایجاد شده، قانونی در مجلس به تصویب رسید تا از محل دریافت یک درصد هزینه شرکتهای دولتی و بانکها و اختصاص آن به آموزش و پرورش پاداش پایان خدمت سال ۹۶ بازنشستگان پرداخت شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به بحث هوشمندسازی مدارس کشور اشاره کرد و تصریح کرد: وزارت ارتباطات موظف است اقدامات و زیرساختهای لازم جهت هوشمندسازی تمام مدارس کشور را فراهم کند و روند اجرای این کار نیز توسط مجلس تا حصول نتیجه پیگیری خواهد شد.
رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان با تأکید بر اینکه شیوه متمرکز بودجهبندی در آموزش و پرورش در دنیا منسوخ شده است بیان داشت: به اعتقاد بنده تقسیم این بودجه باید از وزارت آموزش و پرورش به ادارات کل استانها واگذار شود تا عدالت لازم در جهت تخصیص منابع رعایت شود.