با اين حال، بيانات رهبر انقلاب مبنی بر بی آبرو کردن امريكا بهوسیله این اسناد با بررسی برخی کدها نشان می دهد که امريكا طی چند هفته اخیر نه تنها اینبار موضوع را جدی گرفته بلکه تلاش می کند به صورت پنهان این موضوع را مدیریت کنند.
امريكایی ها تا اين لحظه دو اقدام عمده در این زمينه انجام داده اند. اول آنکه این موضوع را به شدت در رسانههایشان سانسور کردند و اجازه هیچگونه تحلیل و خبری به رسانه های زنجیره ای خود برای پرداختن به این مضوع ندادند.
تصور امريكایی ها این بود که هرنوع پرداختن رسانه ای به این مضوع موجبب حساس شدن افکار عمومی به این اسناد خواهد شد و ضمنا با اظهار نظر نكردن تلاش کردند که این اسناد را کم اهمیت نشان بدهند.
اما در همین حال عزم جمهوری اسلامی برای پیگیری قانونی و رسانه ای این اسناد موجب شده است که امريكایی ها نیز در مواجهه با این موضوع دست به اقدامات مرموزانه ای بزنند. در فاز دوم، امريكاییها تلاش می کنند استدلال های ایران را در افکار عمومی دچار مشکل و شبهه کنند.
به عنوان نمونه در طي چند سال اخير بهدنبال مفقود شدن "رابرت لوینسون" یکی از ماموران باز نشسته "اف بی آی" امريكایی ها مرتب ایران را متهم می کردند که لوینسون را ماموران امنیتی ایران در کیش دستگیر کرده اند و این فرد در زندان های ایران است.
همچنین در طی سالهای اخیر، همواره محل سکونت این گروه در کنار پادگان های امريكایی قرار داشته تا در مواقع لزوم، مورد پشتیبانی امريكا قرار بگیرند. بنایراین این گزاره مطرح می شود که دلیلی برای گروگان گرفتن یک افسر امريكایی توسط گروهک جندالشیطان وجود ندارد مگر اینکه در پشت این خبرسازی، سناریويی نهفته باشد.
جواب این سوال را باید در این حوزه جستجو کرد که امريكایی ها از این طریق می خواهند به افکار عمومی آدرس غلط بدهند که گروهک ریگی را نه تنها حمایت نمی کنند، بلکه این گروه خود را دشمن امريكا می دانند. به عبارت دیگر، امريكایی که می دانند قسمتی از 100 سند ایران درباه ارتباطات امريكا با گروهک جندالشیطان است، بهنوعی می خواهند از این طریق بعدها در افکار عمومی، این اسناد را مورد خدشه قرار بدهند.
همچنانکه در اوج اقدامات گروهک ریگی در کشتار مردم شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان به یکباره دولت امريكا که اسناد ارتباط این گروه تروریستی با آنها بسیار شفاف و مستند است، گروه جندالشیطان را در لیست گروه های تروریستی وزارت خارجه امريكا قرار داد تا به این طریق، طی حرکتی فرار به جلو از اتهامهاي آینده جلوگیری کند.
گروهک ریگی از 2001 تا اوايل ۲۰۰۵ تحت آموزش و تجهیز امريكاییها قرار داشته است. در فروردین ۸۶، خبرگزاری رویترز فاش کرد که آمریكا با رایزنی و تشویق گروهی از افراد مسلح پاكستانی (گروه ریگی)، آنها را ترغیب به انجام یك سری عملیات چریكی در ایران كرده است و در تیرماه ۸۸ عبدالحمید ریگی، برادر سرکرده گروهک تروریستی ریگی نیز در اعترافات خود گفت: عبدالمالک مجری سیاستهای جنایتکارانه و تفرقه افکنانه امريكا در منطقه است.
از سوی دیگر در اسفندماه ۸۸ -سركرده گروهگ تروريستي ریگی نیز پس از دستگیری در یکی از اعترافهاي خود گفت: يكي از افسران سيا به من گفت كه حمله نظامي به ايران براي امريكا بسيار دشوار است اما بر آن هستيم كه از گروههاي ايراني كه داراي توانايي براي ايجاد جنگ و دشواري عليه نظام ايران هستند، در بالاترين سطح حمايت كنيم.
این در حالی است که بر اساس اعترافهاي موجود مقامات امريكایی مستقر در پاکستان پس از روی کار آمدن اوباما، ارتباط خود با ریگی را افزایش می دهند و از او میخواهند عملیاتهای خود را به عمق خاک ایران بکشاند.
ریگی حتی با جاسوسهای اسرائیلی هم در سالهای جنایت خود در سیستان و بلوچستان ارتباط داشته است. او یکبار به همراه فردی به کازابلانکا در کشور مغرب میرود و با نمایندگان ناتو دیدار میکند. ریگی بعدها اعتراف کرد که میدانستند، آنها جاسوسان اسرائیلی هستند نه نمایندگان ناتو.
گفتنی است ریگی بارها در پاکستان در محاصره قرار گرفت و زمینه دستگيریاش فراهم شد اما هلیکوپترهای امريكایی او را نجات دادند. یک بار هم امريكاییها خواستند دستگاه استخبارات عربستان او را فراری دهد، چرا که در موسم حج دستگیر شده بود.
نکته دیگر آنکه ریگی در سالهای جنایت خود همواره مورد حمایت رسانه های امريكایی قرار داشته است بهطوریکه در یادداشت های اعتراضی ایران به امريكا این موارد بارها اشاره شده است که برخی از این موارد در ذیل می آید.
در يادداشت اعتراضی در 22/1/86 مواردي را در مورد فعاليتهاي تروريستي گروهك ريگي عنوان ميكند كه صداي امريكا در مصاحبه با شرور عبدالمالك ريگي در تاريخ 13/1/86 از او بهعنوان "رهبر جنبش مقاومت ايران" ياد كرده است. در تاريخ 14/1/86 نيز شبكه امريكايي abc در برنامه "night online" اذعان كرد كه مقامهاي امريكايي در پاسخ به سؤال ما ارتباط با گروه ريگي را رد نكردند.
اين در حالي است كه تا آن تاريخ، تعداد شهداي ناشي از عملياتهاي تروريستي گروهك ريگي 50 نفر بود كه در اثر تداوم حمايتهاي دولت امريكا از اين گروهك، تا سال 89، اين تعداد به 400 نفر رسيد.
يادداشت اعتراضآميز ديگر ايران در مورد گروهك ريگي مربوط به تاريخ 16/2/86 است كه در اين يادداشت به مصاحبه تلويزيون "Channel 1" اعتراض شده بود كه ريگي در مصاحبه با اين شبكه، جزئيات اقدامهاي تروريستي خود را بيان كرده بود و مصاحبه كننده در بازگشت از پاكستان از طريق خاك ايران به مسئولان ايراني هم اعلام كرد كه در صورتي كه پاسخي در مقابل ريگي دارند، عنوان كنند.