کد خبر 853965
تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۹

در حالی امروز نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت به کار خود پایان داد که خروج آمریکا از برجام برنامه شرکت‌های خارجی برای ادامه فعالیت درایران راتحت‌تأثیر قرارداده و آنها را در برابر یک دوراهی قرار داده است.

به گزارش مشرق، روز گذشته آمریکا به طور رسمی از توافق هسته‌ای ۱+۵ با ایران خارج شد. امروز آخرین روز نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت و گاز در تهران برگزار شد و شرکت‌های خارجی حاضر در این نمایشگاه تقریباً در یک دوراهی به انتخاب بین ایران و یا خروج از کشور قرار داشتند. 

* یک شرکت اتریشی: با یورو هم نمی‌توانیم با ایران کار کنیم

نماینده یک شرکت اتریشی فعال در تولید تجهیزات درایینگ، تجهیزات پلمیری و فرتیلایزر گفت: اگر فشارها افزایش بیابد، مجبور به ترک ایران خواهیم بود. 

وی تأکید کرد: با توجه به اینکه ما فعالیت بسیار گسترده‌ای در آمریکا داریم، در صورتی که آمریکا به اعمال تحریم‌های ثانویه روی بیاورد، مجبور به ترک ایران خواهیم بود. 

این مقام شرکت اتریشی که خواست نامش فاش نشود، ادامه داد: تا پیش از این نیز ما در زمینه فاینانس و نقل و انتقال پول حتی به یورو مشکل داشتیم و بانک‌های بزرگ اروپایی با ما همکاری نمی‌کردند و ال‌سی‌های ایران را قبول نمی‌کردند. 

وی گفت: ما در ادامه تعامل با ایران باید حتی پیش از این به دنبال بانک‌های کوچک اروپایی می‌رفتیم تا بتوانیم از ال‌سی‌های ایران استفاده کنیم. 

این کارشناس اروپایی گفت: ما حتی در استفاده از یورو نیز مشکل داشتیم.

* منافع اقتصادی در ایران و آمریکا را ارزیابی می‌کنیم

نماینده شرکت اتریشی تأکید کرد: استفاده از تولیدات ما در صنعت نفت بسیار گسترده است و حجم مبادلات در این زمینه  با ایران می‌تواند تا  حدود زیادی افزایش یابد.

وی تأکید کرد: ما باید منافع خود را در ادامه فعالیت با ایران و یا خروج از ایران بالانس و سبک سنگین کنیم و در صورتی که منافع ادامه حضور در ایران کمتر از زیان آن باشد، مجبور به ترک ایران خواهیم بود. 

این کارشناس اتریشی گفت: هم‌اکنون ترامپ در حال عمل به وعده‌های خود است و همانطور که تا پیش از پیروزی در انتخابات گفته بود که از برجام خارج خواهد شد، حضور آمریکا در این قرارداد را لغو کرد. 

نماینده شرکت اتریشی گفت: من ترامپ را فردی منطقی نمی‌دانم و به نظر من ترامپ نمی‌داند که چه کار می‌کند؛ او تمام تمرکز خود را بر انجام وعده‌های انتخاباتی خود متمرکز کرده است.

* شرکت کره‌ای: حتی با وون هم نمی‌توانیم معامله کنیم

نماینده یک شرکت کره‌ای فعال در تولید انواع تجهیزات نفت و گاز نظیر والو و اینترنال‌ها گفت: مشکلی در تأمین تجهیزات مورد نیاز نداریم و ما نیازهای ایران را برآورده می‌کنیم اما مشکل اصلی در این زمینه، نحوه فاینانس است چرا که در حال حاضر هیچ راهی برای انتقال پول در خرید تجهیزات صنعت نفت به کره وجود ندارد.

* کاهش شدید پروژه‌های نفت میزان مبادلات را ناچیز کرده است

وی گفت:‌ هم‌اکنون حتی مسیر برای خرید وون کره جنوبی برای خرید تجهیزات نفتی بسته شده است، این شرکت هم که خواست نامش فاش نشود ادامه داد تا پیش از این حجم مبادلات ما با ایران حدود ۲۰۰ میلیون دلار در سال بود اما به دلیل کاهش شدید پروژه‌های نفتی این رقم هم‌اکنون به ۱۰ تا ۱۵ میلیون دلار رسیده است و در شرایط کنونی مانع اصلی ادامه همکاری ما با ایران، نحوه پرداخت هزینه قراردادهاست که شرایط را دشوار کرده است.

* هنوز نمی‌توانیم درباره همکاری با ایران اظهار نظر کنیم

نماینده شرکت OMV اطریش نیز گفت: در حال حاضر نمی‌توانیم درباره ادامه فعالیت خود در ایران اظهارنظر کنیم. 

یکی از کارشناسان شرکت OMV اطریش نیز خواست نامش فاش نشود، گفت: در حال حاضر در حال ارزیابی شرایط هستیم و طی هفته‌های آینده در زمینه فعالیت در ایران تصمیم‌گیری خواهیم کرد. 

وی گفت: ما هم‌اکنون در حال مذاکره با مقامات ایرانی برای کار در این کشور هستیم اما نمی‌توانیم فعلا در این زمینه اظهارنظر کنیم.

* توتال واگذار پروژه فاز ۱۱ به CNPC را تکذیب کرد

یکی از نمایندگان شرکت توتال نیز در پاسخ به این سؤال که آیا قرار است فاز ۱۱ پارس جنوبی توسط این شرکت به شرکت CNPC چین واگذاری شود، تلویحا این خبر را تکذیب کرد.

منبع: فارس