کد خبر 857790
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۵

از آنجا که مالیات دهندگان انگلیسی، مخارج دربار سلطنتی را تامین و دربار سلطنتی اساسا از پرداخت مالیات معاف است، برگزاری چنین مراسم پر خرجی به شدت موجب خشم عمومی در این کشور شده است.

به گزارش مشرق، برگزاری مراسم جنجالی و پر هزینه عروسی نوه ملکه انگلیس، موجی از انتقادات را علیه خاندان سلطنتی این کشور به راه انداخته است.

به طور کلی، طی سالهای گذشته بارها شاهد بروز خشم افکار عمومی از ریخت و پاشها و هزینه های هنگفت دربار سلطنتی انگلیس بوده ایم. این بار اما؛ هزینه مراسم جشن عروسی نوه ملکه انگلیس، بالغ بر ۴۶ میلیون دلار بوده که بخش زیادی از آن صرف تأمین امنیت مراسم شده است.

بیشتر بخوانید:

بی بی سی؛ تلویزیون ملکه و نوه‌هایش

نباید فراموش کرد که انگلیس در راستای مواجهه با بحران اقتصادی، همچنان سیاستهای ریاضتی را در این کشور ادامه می دهد، بنابراین با توجه به افزایش فقر و شکاف طبقاتی در انگلیس طی ۱۰ سال اخیر، خشم مردم نسبت به خاندان سلطنتی کاملا قابل فهم و توجیه است.

از سوی دیگر؛ نارضایتی های اخیر در انگلیس، زمینه را برای رشد بیشتر محبوبیت «جمهوری خواهان» فراهم آورده است. جمهوی خواهان انگلیس تاکنون بارها خواستار انحلال خاندان سلطنتی و ساختار مبتنی بر آن و تبدیل نظام حاکمیتی انگلیس به جمهوریت شده اند.

این نکته از آن جهت حائز اهمیت است که امروز در خواست «انحلال خاندان سلطنتی» بر خلاف گذشته و بدون واهمه از دستگاه های امنیتی به صورتی کاملا آشکار و فراگیر در انگلیس مطرح می شود، موضوعی که ملکه و دیگر اهالی کاخ باکینگهام را آشفته ساخته است.

در همین رابطه؛ روزنامه ایندیپندنت اخیرا در گزارشی ضمن تاکید بر لزوم انحلال خاندان سلطنتی انگلیس نوشت:

«در بریتانیای سال ۲۰۱۸ در شرایطی که بی‌عدالتی اجتماعی تحمیل شده، وجود خاندان سلطنتی مسئله‌ای تاریخ گذشته و از روی بدسلیقگی است. شاید اگر برای مثال اموال عمومی در بریتانیا به جای آراستن کالسکه‌ها و لباس‌های جشن، برای حل بحران مسکن خرج می شد، افراد بی‌خانمان کمتری در این کشور بود تا از خیابان‌های اطراف کاخ سلطنتی آن‌ها را جمع‌آوری کنند.»

در این میان نکته ای دیگر نیز وجود دارد که نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت و آن به سکوت معنادار «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر در قبال حوادث اخیر باز می گردد.
جرمی کوربین که از مخالفان همیشگی تجمل گرایی کاخ باکینگهام بوده و قبلا نیز بارها مخالفت خود را با این موارد اعلام کرده، این بار اما ترجیح داده است در جایگاه رهبری حزب کارگر، فعلا نسبت به اقدامات ملکه الیزابت و ریخت و پاشهای خاندان سلطنتی سکوت کند!

البته از شواهد پیداست که سکوت جرمی کوربین بر خلاف سکوت افرادی مانند «ترزا می» نخست وزیر انگلیس از جنس رضایت نیست، بلکه از جنس اعتراض است، چه، کوربین اخیرا در تظاهرات بزرگ و گسترده کارگران در لندن شرکت کرد و بر لزوم استیفای حقوق کارگران از دولت ترزا می (محافظه کاران) تاکید کرد.

لازم به ذکر است که کارگران انگلیس از وضعیت معیشتی خود به شدت خشمگین بوده و خواستار تعیین حداقل دستمزد بالاتر و اختصاص بودجه بیشتر برای سرویس خدمات همگانی، خدمات آموزشی و دیگر خدمات عمومی هستند، خواسته و حق مسلمی که عملا از سوی دولت ترزا می نادیده انگاشته شده است.

در چنین شرایطی، برگزاری مراسم هایی هنگفت از سوی خاندان سلطنتی انگلیس آن هم با پول مالیات کارگران و دیگر اقشار آسیب پذیر در انگلیس، تشدید کننده خشم و نفرتی عمیق از خاندان سلطنتی و شخص ملکه الیزابت شده است، موضوعی که در آینده ای نزدیک، می تواند ساختار سیاسی انگلیس را تحت تاثیر خود قرار دهد.

منبع: مهر