کد خبر 85824
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۳

شرکت ملی نفت ایران به دلیل تاخیرهای متعدد PGNIG لهستان را از طرح توسعه میدان گازی لاوان کنار گذشت و به زودی قرارداد توسعه این میدان با کنسرسیوم پیمانکاران داخلی به ارزش 1.9 میلیارد دلار امضا می‌شود.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، با گذشت نزدیک به چهار سال از مذاکرات شرکت ملی نفت ایران و PGNIG لهستان برای امضای یک قرارداد 5 تا 7 میلیارد دلاری برای توسعه میدان گازی لاوان، این شرکت اروپایی به دلیل تاخیرهای متعدد از توسعه این میدان دریایی کنار گذاشته شده است.

تابستان سال جاری هم طرح توسعه زودهنگام میدان گازی لاوان با مشارکت متخصصان شرکت نفت فلات قاره ایران با ظرفیت تولید روزانه سه میلیون فوت مکعب گاز طبیعی در خلیج فارس آغاز شده بود.
 
همزمان با کنار گذاشتن این شرکت لهستانی، قرارداد طرح توسعه میدان گازی لاوان به ارزش تقریبی یک میلیارد و 900 میلیون دلار و در قالب قراردادهای بیع متقابل به مجموعه انرژی سپهر واگذار شده است.
 
پیش بینی می شود قرارداد رسمی توسعه این میدان دریایی گاز ایران به زودی بین این مجموعه داخلی و شرکت نفت فلات قاره در حضور رستم قاسمی وزیر نفت امضا شود.
 
بر اساس این توافق، قرار است علاوه بر توسعه میدان گازی لاوان، یک مجتمع پتروشیمی هم در جزیره لاوان ساخته شود که هنوز بر روی قیمت فروش خوراک و نوع محصولات نهایی پتروشیمی توافق نهایی حاصل نشده است.
 
هم اکنون طرح توسعه زودهنگام از میدان گازی لاوان با ظرفیت تولید روزانه هفت تا هشت میلیون متر مکعب گاز طبیعی در خلیج فارس در مدار بهره برداری قرار گرفته و گاز استخراجی از این میدان دریایی به منظور تامین سوخت مایع نیروگاه سکوهای دریایی رشادت، پارسیان و سلمان و پالایشگاه نفت لاوان مورد استفاده قرار می گیرد.
 
مطابق با برنامه زمان بندی پیش بینی می شود با حفاری چاههای جدید در کوتاه مدت ظرفیت تولید گاز طبیعی از میدان لاوان به 12 میلیون فوت مکعب در روز افزایش یابد. هدف از طرح توسعه میدان لاوان برای تولید زودهنگام روزانه 30 میلیون فوت مکعب گاز طبیعی در خلیج ‌فارس است.
 
پیش از این در طرح توسعه میدان گازی لاوان حفاری حدود 12 حلقه چاه پیش‌بینی شده بود، ضمن آنکه امکان استخراج روزانه 800 میلیون فوت‌ مکعب گاز طبیعی وجود دارد.
 
میدان گازی لاوان با برآورد ذخیره گاز درجای، حدود 5.6 تریلیون فوت‌مکعب (TCF) در زیر جزیره لاوان قرار دارد؛ این مخزن گازی که در لایه کنگان و دالان قرار دارد، در سال 1962 میلادی کشف شد.
 
وجود مخزن گاز با عمیق‌تر کردن چاه لاوان یک در سال 2004 میلادی به اثبات رسیده است که تاکنون، پنج حلقه چاه در میدان گازی لاوان حفاری شده است.