کد خبر 859802
تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۴

برخی کارشناسان مسکن معتقدند، سیاست‌های پولی و بانکی دولتمردان، موجب رکود و گرانی در بازار مسکن شده است.

به گزارش مشرق، سید کمال الدین شهریاری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در برنامه تیتر امشب با اشاره به اینکه­ قیمت مسکن باید با نرخ تورم رشد خود را آغاز کند، گفت: به دلیل سیاست‌های پولی و بانکی که توسط دولت مردان اتخاذ شد، شاهد رکود در بازار مسکن هستیم.

­

وی افزود: با تغییر قیمت ارز و کاهش ارزش ملی پول، نقدینگی به سمت مسکن سرازیر و باعث افزایش قیمت مسکن شد.

­

عضو کمیسیون عمران مجلس، با انتقاد از روند شناسایی خانه های خالی و گرفتن مالیات از این افراد، تصریح کرد: باید تقاضای واقعی را در بازار مسکن تقویت کنیم و برای متقاضیان مسکن، هدف گذاری کنیم تا کمتر سوداگری اتفاق بیفتد.

­

شهریاری ادامه داد: اگر سرمایه گذاری با هدف سوداگری باشد هیچ وقت متقاضیان واقعی مشخص و شناسایی نمی‌شوند.

­

­ایرج رهبر نایب رئیس کانون انبوه‌سازان، با بیان اینکه نباید زمان رکود در بخش مسکن طولانی شود، گفت: زمان رکود جدید 2 برابر رکود قبلی بوده است و باعث ناتوان شدن افراد متوسط و متوسط به پایین در خرید مسکن شده است.

­

­مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه املاک هم با اشاره به اینکه در 3 دوره سال 68، 86 و 91 جهش رکود داشتیم، گفت: رونق قبل از عید طبیعی ولی اتفاقات بازار مسکن بعد از عید یعنی در سال 97 بسیار شتاب زده بود.

­

وی ادامه داد: از تاریخ اول فروردین سال 96 تا اول خرداد سال جاری تعداد کل قراردادهای کشور­ 191هزار و 580 بود که از این تعداد قرارداد،­ 94 هزارو 691­ مبایعه‌نامه و 4 هزارو 250 اجاره نامه بوده است.

­

رئیس اتحادیه املاک گفت: در شهر تهران­ از تاریخ اول فروردین تا پنجم خرداد سال جاری تعداد قراردادها حدود 207هزار بوده است، که 119 هزار تا از آنها مبایعه نامه و حدود 85 هزار تا اجاره نامه است.

­

­خسروی قرارداد مسکن در خردادماه سال 96­ را در مقایسه با سال جاری، 2 درصد کاهش رکود اعلام کرد و افزود: مبایعه نامه نسبت به خرداد سال گذشته، 5 درصد و اجاره نامه 9 درصد کاهش داشته است.

منبع: تسنیم