کد خبر 859885
تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۰

یک مقام سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا "سیا" به بررسی تحولات اخیر در روابط سیاسی واشنگتن و پیونگ‌یانگ پرداخته است.

به گزارش مشرق، دانیل هافمن از مقام‌های سابق سازمان جاسوسی آمریکا در مطلبی در "هیل" پایگاه اطلاع‌رسانی کنگره آمریکا نوشت: روزهای اخیر شاهد تحولات سریع و چشمگیری در روابط آمریکا و کره شمالی بودیم، در حالی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به‌خاطر اظهارات خصمانه کره شمالی، در ابتدا نشست خود با رهبر کره شمالی در روز 12 ژوئن یعنی 22 خردادماه را لغو کرد ولی واکنش کره شمالی به این اقدام ترامپ، کاملاً دیپلماتیک بود نه فتنه‌جویانه.

معاون وزیر خارجه کره شمالی در اظهاراتی تأکید کرد که پیونگ‌یانگ مایل است تا به آمریکا فرصت و زمان لازم را بدهد تا در تصمیم خود برای برگزاری این دیدار بازنگری کند.

هافمن در ادامه نوشت: کره شمالی یکی از بزرگترین چالش‌های دستگاه اطلاعاتی آمریکا به‌شمار می‌رود. من به‌عنوان یک افسر اطلاعاتی که در سازمان سیا فعالیت کرده‌ام، انتظار دارم که ترامپ و تیمش به کارشناسان اطلاعاتی ما تکیه کند تا درباره انگیزه‌های رهبر کره شمالی برای به‌کار بردن دیپلماسی خطر در قبال نشست برنامه‌ریزی‌شده با رئیس جمهور آمریکا، تصمیم‌گیری نماید.

این گزارش افزود: رهبر کره شمالی از ژانویه تاکنون مواضع خود را در منطقه و در قبال آمریکا ملایم‌تر کرده است. وی خواهرش را به بازی‌های المپیک زمستانی کره جنوبی فرستاد تا حسن نیت کره شمالی را نشان دهد. خواهر رهبر کره شمالی در این سفر با رئیس جمهور کره شمالی دیدار کرد، پیونگ‌یانگ سه گروگان آمریکایی را ساعاتی قبل از اعلام لغو نشست ترامپ و رهبر کره شمالی، آزاد کرد، کره شمالی یک سایت آزمایش هسته‌ای خود را نابود کرد. البته نابودی این سایت هسته‌ای کره شمالی تنها با نظارت خبرنگاران انجام شد و کارشناسان و بازرسان بین المللی حضور نداشتند.

مایک پامپئو رئیس سابق سیا و وزیر خارجه جدید آمریکا نیز دیدار مخفیانه و محرمانه با رهبر کره شمالی داشت.

این مقام سابق سیا در ادامه این مطلب افزود: در طول دهه‌ها سیاست شکست‌خورده آمریکا، رهبران کره شمالی این انتظار را داشته‌اند که لغو تحریم‌ها در نهایت منجر به مذاکره برای دستیابی به یک توافق شود. ولی دولت ترامپ به‌درستی این رویکرد را رد کرده است. ترامپ به‌روشنی و علناً اعلام کرده است که بازدارندگی نظامی و تحریم‌های آمریکا تا زمانی به‌قوت خود باقی خواهد ماند که کره شمالی حسن نیت و تعهد خود را برای مذاکره نشان دهد. رهبر کره شمالی به‌خوبی از خطرات ناشی از انزوا آگاه است. اگر او همان طور که ما ارزیابی می‌کنیم، یک بازیگر عاقل باشد، پس باید کاملاً نسبت به خطر از بین رفتن قدرت بازدارندگی که تصور می‌کند در اختیار دارد، محتاط باشد، همان طور که صدام و معمر قذافی نیز در برابر تغییر رژیم سیاسی به‌شدت آسیب‌پذیر بودند.

منبع: تسنیم