کد خبر 86019
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۲

پس از مطالعات بسيار زياد، قرار شده است با انتقال DNA از پوست و موي باقي مانده از آخرين ببر روسي كه توسط مظفرالدين شاه شكار شده است به ببر آموري، نسل ببر مازندراني به تدريج احيا شود.

به گزارش مشرق به نقل از تهران امروز، محمدجواد محمدي زاده رئيس سازمان حفاظت از محيط زيست در فاز نخست مبادله بين ببرها و پلنگ‌هاي روسي و ايران شاهد اعتراض‌ها و واكنش‌هاي بسياري به اين تصميم ديپلماتيك بود. هم آن زمان كه او اعلام كرد كه قصد دارد تا نسل ببر مازندراني را با پرورش ببر آموري در كشور زنده كند، سيل انتقادات بسياري روانه پارك پرديسان شد و بسياري از همان ابتدا اين طرح را شكست خورده ‌اعلام كردند. بخت با او يار نبود و خوراندن گوشت الاغ به ببرها علاوه بر اينكه به مرگ ببر ماده منجر شد 13 شير باغ وحش را هم به جوخه اعدام سپرد. سازمان محيط‌زيست كشور البته علاقه‌اي به ورود ببرهاي روسي

به ايران نداشته اما روس‌ها به‌ويژه پوتين تنها در مقابل پلنگ‌هايي كه از ايران مي‌گيرند، ببر تحويل مي‌دهند تا اين ببرها به ببرهاي ديپلماتيك معروف شوند. او در كنفرانس خبري خود مقصر اصلي اين اتفاق را از سوي محاكم قضايي كشور باغ وحش دانست و اعلام كرد كه به زودي چهار ببر ديگر وارد ميانكاله مي‌شوند. به نظر مي‌رسيد جلسه ديروز محمدي‌زاده با خبرنگاران اين حوزه براي زمينه‌سازي تبادل‌هاي بعدي ايران و روسيه

با توجه به انتقادات گذشته‌است. او به‌زودي به همراه محمود احمدي نژاد به روسيه سفر مي‌كند تا 5 سند همكاري را با همتاي روس منعقد كند. به گفته محمدي‌زاده دراين سفر دو طرف قرارداد به توافق مي‌رسند كه هر چهار ببر را به يكباره به كشور بياورند يا در سفر اول دو ببر وارد اسارتگاه ميانكاله شود. او همچنين در پاسخ به خبرنگاري مبني براينكه چه چيزي به جاي ببرها به روسيه مي‌دهيد، در يك جواب تعجب انگيز اعلام كرد كه هنوز به توافق نرسيده‌ايم اما شايد پلنگ به روس‌ها بدهيم!

اين درحالي است كه پيش‌تر اعلام كرده بود كه يوزپلنگ ايراني به هيچ كشوري نمي‌رود. البته يك ماه پيش در سايت منابع طبيعي روسيه خبري درج شده بود مبني براينكه روس‌ها به جاي ببرهايي كه به ميانكاله ايران مي‌فرستند يوزپلنگ دريافت خواهند كرد كه اين خبر از سوي طرف ايراني تكذيب و اشتباه سايت منابع طبيعي روسيه خوانده شد. به گفته او پس از مطالعات بسيار زياد، قرار شده است با انتقال DNA از پوست و موي باقي مانده از آخرين ببر روسي كه توسط مظفرالدين شاه شكار شده است به ببر آموري، نسل ببر مازندراني به تدريج احيا شود. به گفته محمدي زاده این فصل، فصل جابه‌جایی است و ما در حال بررسی هستیم که 2 یا 4 قلاده ببر را تحویل بگیریم ضمن اینکه میانکاله 100درصد آماده است و روسیه نیز آماده انتقال ببرهاست. محمدي زاده مي‌گويد:« محوطه‌ای در حدود 10 هکتار در میانکاله فنس‌ کشی شده است ولی محوطه اصلی یک هکتاری است که قرار است ببرها در اسارت نگهداری شوند ولی فضا برای تغذیه و شنای آنها آماده شده است.» او همچنين از ادامه رايزني‌ها براي ورود شيرايراني از هندوستان به ايران خبر مي‌دهد ومي گويد:« تقاضای هندوستان مبادله یوز با شیر ایرانی بوده است ولی ما تحت هیچ شرایطی یوز ایرانی را به هیچ کس نمی‌دهیم.»