کد خبر 86355
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۱

وزير نفت از صدور مجوزهاي مربوط به ساخت پالايشگاه مازندران خبر داد و تاكيد كرد: هر زمان که بخش خصوصي براي ساخت اين پالايشگاه اعلام آمادگي کند، حمايتهاي لازم از آن صورت مي‌گيرد.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا ، رستم قاسمي در مورد ساخت پالايشگاه مازندران گفت: وزارت نفت با کمک صندوق توسعه ملي، آمادگي دارد از ساخت پالايشگاه هاي جديد در کشور به همت بخش خصوصي حمايت کند.

ساخت پالايشگاه مازندران توسط بخش خصوصي از مصوبات سفر دولت نهم در سال 87 به اين استان بود كه پس از مصوبه دولت و بررسي‌هاي انجام گرفته شركت پالايش نفت طبرستان از سوي وزارت نفت براي ساخت اين پالايشگاه انتخاب شد.

همچنين غلامرضا ناظمي- مشاور هيأت مديره شركت پالايشگاه نفت مازندران- پيش از اين اعلام كرده بود كه قرارگاه خاتم الانبيا(ص) براي سرمايه گذاري در اين پروژه نيز اعلام آمادگي كرده است.

درحال حاظر هيچ پالايشگاه نفتي در استانهاي شمالي ايران - خراسان ، گلستان ، مازندران و گيلان- که بيش از دوازده ميليون نفر جمعيت دارند، وجود ندارند كه با ساخت اين پالايشگاه مصرف فرآورده هاي نفتي در نوار شمالي كشور بدون دغدغه صورت خواهد گرفت.

هم اكنون محصولات نفتي مورد نياز نواحي شمالي كشور با هزينه‌هاي بالا حمل و نقل در اين استان‌ها توزيع مي شود. اين در حاليست كه با ساخت پالايشگاه نفت مازندران علاوه بر تامين سوخت موردنياز مردم اين ناحيه امكان صادرات فرآورده‌هاي نفتي به كشورهاي همسايه مثل افغانستان وجود دارد.

همچنين حدود دو هزار هکتار زمين در منطقه اميرآباد محل ساخت پالايشگاه مازندران است كه از مزاياي آن نزديك بودن به بندر امير آباد، نيروگاه نكا، پايانه نفتي نكا و ريل راه آهن به عنوان صنايع كمكي و وابسته به پالايشگاه است.

محسن زارعي -فرماندار ساري- شهريور سال 90 اظهار كرده بود كه با مشارکت يک شرکت خارجي و با بودجه اوليه بيش از سه ميليارد دلار به زودي مراحل اوليه کار يعني تامين زيرساختها پالايشگاه مازندران آغاز خواهد شد.

به گفته وي تمام مراحل اداري طي و مجوزهاي لازم براي ساخت اين پالايشگاه کسب شده است و هيچ مشکلي براي ساخت اين پالايشگاه وجود ندارد و شرکت پالايشگاه نفت طبرستان مي تواند كار را آغاز كند.

او اعلام كرده بود كه مراحل اجرايي ساخت پالايشگاه از اوايل سال 90 آغاز خواهد شد و شرکت پالايشگاه نفت طبرستان موظف شده است تا پايان سال 1394 آن را به اتمام برساند.

سيدعلي ادياني‌راد- نماينده مردم قائم‌شهر - در مجلس شوراي اسلامي نيز از خريد ساختمان اداري اين پالايشگاه در استان مازندران و مذاكره براي جذب سرمايه‌گذار بخش خصوصي خبر داده بود.

سرمايه گذاري کل پروژه ساخت پالايشگاه مازندران از طريق فاينانس و مشارکت سرمايه گذار خارجي تامين خواهد شد.

پالايشگاه مازندران با ظرفيت 120 هزار بشکه در روز، بنزين معمولي و سوپر، نفت سفيد، نفت‌گاز، گاز مايع و نفت کوره مطابق با آخرين استاندارد و تکنولوژي يورو 5‌ توليد مي کند.

البته ساخت پالايشگاه مازندارن به دليل محيط زيست حساس آن با مخالفتهاي سازمان حفاظت از محيط زيست و دوستداران محط زيست روبه رو است اما مسوولان پالايشگاه مازندارن تاييد كردند كه اين ساخت پالايشگاه با استفاده از آخرين تكنولوژي روز دنيا، آسيب‌هاي زيست محيطي آن را در استان مازندران به حداقل مي‌رساند.