کد خبر 86379
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۷

در حالى كه شنيده مى‌شد قرار است مجامع انتخاباتى فدراسيون‌هاى ورزشى با اولويت فدراسيون‌هاى المپيكى هر چه سريع‌تر برگزار شود، اما با وجود ثبت نام از كانديداهاى احراز پست رياست ‌۹ فدراسيون، خبرى از برگزارى مجامع نيست‌!‌

به گزارش مشرق به نقل از افكار، چندى پيش با اعلام موضع نهايى سازمان بازرسى كل كشور براى حضور مديران بازنشسته و دو شغله بر مسند رياست فدراسيون‌هاى ورزشى بود كه بالاخره بعد از چند سال كش مكش آب پاكى روى دست مديران بازنشسته و دو شغله‌ها ريخته شد تا دست از مديريت در راس فدراسيون‌هاى ورزشى بردارند.

البته اين قانون تنها بازنشسته‌ها را از شركت در انتخابات منع مى‌كرد و باز هم شانسى را براى دو شغله‌ها قائل مى‌شد منوط بر اين كه در صورت موفقيت در مجامع از كليه شغل‌هاى ديـگر استعفا دهند و به عنوان مدير يك شغله بر كرسى رياست فدراسيون‌ها تكيه بزنند.

بر اين اساس در گام نخست، از ميان ‌۱۲ فدراسيون ورزشى كه دوره ‌۴ سـالـه ريـاسـت آنـهـا به پايان رسيده بود، حكم سرپرستى براى فـدراسـيـون‌هـاى روسـتـايى و عشايرى، شنا، سواركارى، كشتى، ژيمناستيك، واليبال، بدنسازى و پرورش اندام، اسكيت، دووميدانى، كاراته، ژيمناستيك و كوهنوردى صادر شد تا حداقل فعاليت روساى قديمى و مديران جديد در سمت سرپرستى وجاهت قانونى داشته باشد! البته خالى از لطف نيست اشاره كنيم كه در اين ميان، در فدراسيون روستايى و عشايرى نزديك به يك سال از پايان دوره ‌۴ ساله رئيس قبلى‌اش مى‌گذشت كه حكم براى سرپرست جديد صادر شد‌!‌

در فدراسيون كشتى هم يزدانى خرم با وجود پايان دوره رياست از تاريخ ‌۸۹/۱۲/۶ به صورت غير قانونى فعاليت كرد، چون حتى حكم سرپرستى برايش صادر نشد. در فدراسيون شنا هم كه دوره سرپرستى ‌۶ ماهه جعفر درويش زاده به پايان رسيده بود، براى دومين بار حكم سرپرستى صادر شد، تا شايد اين بار شرايط براى برگزارى مجامع انتخاباتى مهيا شود‌!‌

۱۷ فدراسيون در بلاتكليفى‌!‌
بـه جـز ‌۱۲ فـدراسـيـون كه در بالا درباره آخرين وضعيت‌شان توضيحاتى ارائه شد، فدراسيون‌هاى رزمى، پهلوانى و زورخانه‌اى و سه‌گانه هم دوره رياست ‌۴ ساله مديرانشان به پايان رسيده، اما حتى اولين قدم كه صدور حكم سرپرستى و نام نويسى از كانديداهاى احراز پـسـت رياست است، برايشان برداشته نشده است.

در اين بين فدراسيون ورزش‌هاى رزمى و سه‌گانه بيش از يك سال است كه عملا تـوسـط مديرانى اداره مى‌شوند كه هيچ حكمى ندارند و در واقع فعاليتشان غير قانونى تلقى مى‌شود. با اين همه هيچ برنامه‌اى براى روشن شدن تكليف مديريت فدراسيون‌هاى ورزشى وجود ندارد.
فدراسيون‌هاى تير و كمان و موتورسوارى هم به ترتيب ‌۱۷ بهمن و ‌۱۳ اسـفـنـد دوره ‌۴ سـالـه روسـايشان به پايان خواهد رسيد تا تعداد فدراسيون‌هاى بلاتكليف به ‌۱۷ برسد.

‌كانديداهاى رياست ‌۹ فدراسيون مشخص شدند
بلاتكليفى فدراسيون‌هاى ورزشى سرانجام وزارت ورزش و جوانان را بر آن داشت تا دست به كار شود و در ابتداى كار نامه نويسى از ‌۹ فدراسيون شامل چوگان، كوهنوردى، دووميدانى، بدنسازى و پرورش اندام، واليبال، ژيمناستيك، كشتى، سه‌گانه و كونگفو را انجام دهد. اگر چه در ميان اين فدراسيون‌ها، برخى قبلا ثبت نام از كانديداها را انجام داده بودند،

اما با تصميم مسئولان وزارت ورزش و جوانان دوباره به سر خط برگشتند و از نو شروع كردند كه به نظر برخى كارشناسان ورزشى و منتقدين اين اقدام وزارتخانه به اين دليل رخ داد كه گزينه‌هاى مورد نظر و نمايندگان آن‌ها امكان ثبت نام در انتخابات را داشته باشند. البته نبايد فراموش شود كه منع سازمان بازرسى هم مى توانست يكى از دلايل اين اتفاق باشد.


‌فدراسيون‌هاى المپيكى در اولويت هستند يا نه؟
پس از پايان مهلت نام نويسى از كانديداها، اخبار ضد و نقيضى درباره برگزار شدن يا نشدن مجامع انتخاباتى به گوش مى‌رسيد. بحث برگزارى مجامع فدراسيون‌هاى المپيكى مانند كشتى و دووميدانى در فاصله باقى‌مانده تا المپيك، آن هم به خاطر حساسيت‌هاى موجود، خبر ديگرى بود كه منتشر شد.

فدراسيون واليبال هم كه مهم‌ترين و اصلى‌ترين شانس براى حضور يك تيم ايرانى در ميدان المپيك است، نيز ‌گزينه و اولويت براى مديران ارشد وزارت ورزش و جوانان و حوزه معاونت ورزشى به شمار مى‌آيد. پر واضح است كه در ميان همه فـدراسيون‌هاى ورزشى، تكليف كشتى و دووميدانى بايد هر چه سريع‌تر مشخص شود.

در حالى كه انتظار مى‌رود برگزارى مجامع انتخاباتى به عنوان يكى از مهم‌ترين اولويت‌هاى مركز حرفه‌اى و قهرمانى وزارت ورزش و جوانان مطرح باشد، اما برگزارى اين مجامع در هاله‌اى از ابهام قرار گرفته به طورى كه هيچ كدام از كارشناسان، مديران و اهالى ورزش نمى‌دانند سياست وزارتخانه در اين زمينه چيست؟

عليرغم اين كه شنيده مى‌شود ليست پيشنهادى برگزارى مجامعى كه ثبت نام از كانديداهايشان انجام شده در دستان سجادى است، اما باز هم برنامه اى براى برگزارى مجامع در آينده‌اى نزديك به چشم نمى‌خورد. با اين كه روزانه‌ تماس‌هاى زيادى از طرف كانديداها با وزارت ورزش و جوانان گرفته مى‌شود، اما هيچ كدام نتيجه‌اى در پى نداشته و فقط به يك جمله ختم مى‌شده كه "معلوم نيست مجامع زود برگزار مى‌شوند، يا دير.‌"!‌


انتخابات فوتبال چه زمانى برگزار مى‌شود؟
بيشترين توجه اهالى رسانه و ورزش هم به انتخابات فدراسيون فوتبال معطوف است. دوره ‌۴ ساله كفاشيان ‌۱۷ دى به پايان مى‌رسد. با اين همه اظهار نظرهاى متفاوتى در مورد زمان برگزارى مجمع فوتبال مى‌شود. از يك طرف مسئولان فدراسيون مى گويند به دليل اصلاح اساسنامه، انتخابات با تعويق برگزار مى‌شود، اما از سوى ديگر وزير و معاون پارلمانى وزارت ورزش صراحتا اعلام كرده‌اند كه انتخابات فدراسيون فوتبال بدون تاخير و در موعد مقرر برگزار مى‌شود. اخيرا هم كه كفاشيان در آخرين اظهار نظرش اعلام كرده كه انتخابات به سال آينده موكول شده كه به نظر مى‌رسد اين گفته پر بى‌راه نباشد.

تنها ‌۲۰ روز تا پايان دوره ‌۴ ساله كفاشيان باقى مانده، اما هنوز حتى ثبت نام از كانديداهاى احراز پست رياست انجام نشده است. در خوشبينانه‌ترين حالت حتى اگر وزارتخانه از فردا شرايط را براى نام نويسى كانديداها مهيا كند، اواسط دى ماه مهلت ‌۱۰ روزه و قانونى نام نويسى از نامزدها به پايان مى‌رسد. اين يعنى كانديداها تنها چند روز وقت دارند كه تبليغات كنند. همچنين اداره كل حراست و مركز حرفه‌اى و قهرمانى وزارت ورزش و جوانان هم فرصت كمى دارند تا شرايط را براى برگزارى مجمع مهيا كنند.

به نظر مى‌رسد با توجه به مسكوت ماندن برگزارى ساير مجامع انتخاباتى، براى فدراسيون فوتبال هم آبى گرم نشود و درست ترين اظهار نظر در مقطع كنونى، گفته‌هاى على كفاشيان مبنى بر تعويق در برگزارى مجمع انتخاباتى باشد.