کد خبر 863979
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۰

جریان ۸ مارس لبنان برای تشکیل دولت یک شرط اساسی اعلام و تاکید کرده که بدون در نظر گرفتن این شرط امکان تشکیل دولت وجود ندارد.

به گزارش مشرق به نقل از روزنامه لبنانی الاخبار، تیم سیاسی جریان 8 مارس در روند تشکیل دولت لبنان مطالبه خود برای اختصاص یک کرسی وزارتی برای نمایندگان اهل سنت خارج از جریان المستقبل را دنبال کرده و آن را شرط اساسی برای تشکیل دولت ارزیابی کرده است.


در جریان نشستی که در پایان ماه گذشته میلادی میان نبیه بری رئیس مجلس نمایندگان لبنان و سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله برگزار شد، بر این نکته تاکید شده که نسبت وزرا بر اساس کرسی‌های پارلمانی مشخص شود. به این ترتیب نمایندگان وابسته به جریان اهل تسنن در خارج از لیست‌های المستقبل نیز حق دارند دست کم یک کرسی را در کابینه از آن خود کنند.

این روزنامه لبنانی موضوع مذکور را در نزد 8 مارس قطعی و غیر قابل مناقشه می‌داند، حتی اگر اصرار بر سر این روند به تاخیر در تشکیل دولت منجر شود. البته باید دانست که اختصاص پست وزارتی به اهل تسنن خارج از جریان 14 مارس تنها مانع موجود در روند تشکیل دولت نیست، بلکه یکی از موانعی است که می‌تواند ماموریت سعد حریری نخست وزیر مأمور تشکیل کابینه را با مشکل مواجه کند. به ویژه در شرایطی که وی وزارت یک شخصیت اهل تسنن نزدیک به 8 مارس یا نزدیک به نجیب میقاتی نخست وزیر گذشته لبنان را بعید بداند.

بیشتر بخوانید:

چرا طرح آمریکا برای مذاکره لبنان و اسراییل خطرناک است؟

محاسبات خارجی حریری برای تشکیل دولت لبنان



به نظر می رسد سعد حریری نمی‌خواهد نمایندگی جریان های دیگر در عرصه سیاسی کشور را که بر اساس نتایج انتخابات پارلمانی اخیر به مشروعیت مردمی دست پیدا کرده‌اند، به رسمیت بشناسد. حریری بار دیگر در جریان نشست خود با میشل عون رئیس جمهور لبنان بر این موضوع تاکید کرده است. وی اعلام کرده که به شدت با اعطای یک کرسی وزارتی به نماینده اهل تسنن وابسته به تیم 8 مارس چه از سوی فراکسیون سلیمان فرنجیه یا نجیب میقاتی یا افراد مستقل مخالف است.

جالب اینجا بود که رئیس جمهور لبنان نیز در جریان نشست دیروز اصرار داشت به نخست وزیر ابلاغ کند که شخصیت اهل تسننی که پست وزارتی را در اختیار خواهد گرفت، باید 100 درصد وابسته به فراکسیون لبنان القوی باشد و از تیم 8 مارس نباشد.

اصرار جریان 8 مارس برای حضور کرسی اهل تسنن در خارج از لیست نخست‌وزیر بخشی از مبنای عدم وجود تمایل به انزوای هر تیم سیاسی از دولت است. این معادله همچنین بر حزب نیروهای لبنانی و طلال ارسلان و حزب قومی اجتماعی سوریه نیز صدق می‌کند.

برخی محافل 8 مارس اعلام کرده‌اند که رای دهندگان لبنانی 10 نماینده پارلمان را از جریان اهل تسنن انتخاب کرده‌اند که وابستگی به المستقبل ندارند. این افراد با وجود اختلافاتی که دارند و سوابق سیاسی متناقضی که دارند، این واقعیت را نقض نمی‌کنند که جریان المستقبل دیگر نماینده انحصاری اهل تسنن در داخل لبنان نیست.

این منبع 8 مارس تاکید کرد که تنها نکته قطعی در این روند ضرورت اختصاص داده شدن یک کرسی وزارت به اهل تسنن خارج از جریان المستقبل است و تعیین اسامی، جزئیات خود را دارد. وی ابراز داشت: چیزی که برای ما اهمیت دارد تثبیت این مبنا است و بعد از آن احتمالاً وزیر از سوی نجیب میقاتی یا فراکسیون ملی یا عبدالرحیم مراد انتخاب خواهد شد و این برای ما فرقی ندارد.

منبع: تسنیم