به گزارش مشرق، حجتالاسلام حسین کثیرلو با اشاره به صحبتهایی که در خصوص لایحه حذف کلمه طلاق از شناسنامه خانمهای مطلقه در مجلس و دیگر محافل مطرح میشود، آن را ناسازگار با حقوق عمومی دانسته و اظهار داشت: قانون حذف عنوان طلاق از شناسنامه بانوان فقط برای دوشیزگانی قابل اجراست که طلاق در دوران عقد آنها اتفاق افتاده و سابقه رابطه زناشویی نداشتهاند.
بیشتر بخوانید:
مشاوره پیش از طلاق بدون حضور زوجین!
وی افزود: باید تمام مسائل و ابعاد مرتبط با تصویب قانونی برای حذف کلمه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه با کارشناسان و متخصصان امر بررسی و نظرخواهی شود چراکه شناسنامه یک سند رسمی محسوب شده و مشخصکننده هویت هر فرد است.
رئیس دادگستری شهرستان قزوین تصویب قانون حذف کلمه طلاق از شناسنامه زنان مطلقه را منتج به فریبکاری و تدلیس در عقد و ازدواج دانست و یادآور شد که فریبکاری از مصادیق حذف عقد نکاح در قانون است و باید دانست با تصویب چنین قانونی دست افراد سودجو در این زمینه باز خواهد شد.
کثیرلو ضمن اشاره به اتفاقات و فریبکاریهای که با وجود سختگیریها توسط افراد سودجو انجام میشود خاطرنشان کرد: بیتردید تصویب چنین قانونی و اجرایی کردن آن موجب باز گذاشتن دست افراد سودجو خواهد شد و در پی آن آسیبهای زیادی برای دو طرف به دنبال دارد چراکه فریبکاری در ازدواج نتیجهای جز به سامان نرسیدن نخواهد داشت.
این مقام قضایی ضمن اشاره به قانونی که در آن حذف واژه طلاق از شناسنامه افراد عقد کرده اجرا میشود، عدم اعلام طلاق در دوران عقد به طرف مقابل را هم نوعی فریبکاری دانست که حتی دادگاه نیز حکم به فسخ نکاح خواهد داد و دوشیزگان این چنینی نیز از این قانون نمیتوانند برای کتمان حقیقت استفاده کنند.
وی یادآور شد: فریب و مخفیکاری، دروغ، کتمان و نگفتن حقایق بین زوجینی که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند نباید اتفاق بیفتد چراکه زوجین زندگی خود را برپایه واقعیت باید بنا کنند نه دروغ و فریب و این نکتهای است که خانوادهها باید به آن توجه داشته باشند.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب قزوین توضیح داد: وجود مهری با عنوان طلاق بیتردید مشکلی برای زندگی و ازدواج بعدی زنان مطلقه که واقعیتها را بیان میکنند، ایجاد نخواهد کرد و آنها نیز میتوانند با افرادی که شرایط برابری با خودشان دارند ازدواج کنند.