به گزارش مشرق به نقل از "نوترینت نیوز"، یک تحقیق منتشر شده در مجله "هلث آنلاین" نشان داد که خوردن ماهی یک بار در هفته خطر مرگ قلبی ناگهانی را به نصف کاهش میدهد.
حتما این جمله را شنیدهاید «مهمترین عامل مرگ و میر پس از تصادفات»، آمار مرگ بر اثر حمله قلبی و سکته قلبی است. بالا بودن آمار سکته قلبی و بیماریهای مربوط به قلب به دلیل کمبود امکانات پزشکی نیست، بلکه به دلیل شیوه نادرست زندگی امروزی ماست. محققان میگویند که برای کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، یکی از بهترین کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که ماهی بخورید.
بیشتر بخوانید:
چگونه بفهمیم مسموم شدهایم؟
در یک تحقیق جدید، محققان خطر مرگ ناگهانی ناشی از حمله قلبی را در میان پزشکان ایالات متحده آمریکا مورد بررسی قرار دادند. در این مطالعه حدودا یکساله، ۲۰ هزار ۵۵۱ نفر (افراد ۴۰ تا ۸۴ ساله) انتخاب شده و رژیم غذایی آنها بررسی شد. در پایان آزمایش، ۱۳۳ مرگ ثبت شد که پس از در نظر گرفتن عوامل مختلف مرتبط، محققان دریافتند کسانی که حداقل یک بار در هفته ماهی میخورند خطر مرگ ناگهانی را در مقایسه با افرادی که ماهانه کمتر ماهی خورده بودند، ۵۲ درصد کاهش میدهد.
محققان هیچ سود قابل توجهی از خوردن یک نوع خاص ماهی یا مصرف بیش از یکبار در هفته نیافتند. آنها همچنین گفتند که خوردن ماهی باعث کاهش تعداد حملات قلبی نمیشود، اما احتمال وقوع چنین حادثهای را کاهش میبخشد.
خوردن ماهی باعث تثبیت ریتم قلب میشود
ماهی دارای ارزش تغذیهای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را داراست. ولی ویژگی مخصوص ماهی که آن را از سایر مواد غذایی متمایز ساخته است، نوع چربی موجود در آن است. ماهی یکی از منابع خوب آهن است. ماده مغذی دیگری که در ماهی به مقدار کافی وجود دارد روی است. ماهی از منابع غنی فلوئور است که در سلامت و استحکام دندانها و در پیشگیری و پوسیدگی دندان تاثیر مهمی دارد. بعلاوه اینکه از منابع خوب فسفرنیز محسوب میشود. فسفر مادهای است که همراه با کلسیم در سلامت و استحکام استخوانها تاثیر مهمی دارد. همچنین حاوی مقدار قابل توجهی کلسیم نیز است.
محققان در مطالعه فوق دریافتند که ماهیهای چرب مثل ماهی تن و ماهی آزاد مملو از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که برای کمک به تنظیم عملکرد قلب و عروق و سرکوب ریتمهای خطرناک قلب نقش مهمی دارد.آریتمی به وضعیتی که قلب بی نظم کار میکند، اشاره دارد. این وضعیت ممکن است ناشی از حرکات بیش از حد سریع و یا بیش از حد آهسته قلب باشد. اسیدهای چرب امگا ۳ کمک میکند تا ماهیچههای قلب آرام شوند و خطر سکته قلبی را کاهش میدهد.
امگا ۳ مزایای دیگری دارد
اسیدهای چرب امگا ۳ نه تنها برای تقویت عملکرد قلبی عروقی، بلکه برای بهبود سلامت عمومی نیز اهمیت دارد. یک رژیم غذایی مملو از امگا ۳، برای سلامت چشم بسیار کارساز است. امگا ۳ با خطر کمتر دژنراسیون ماکولا همراه است که عامل آب مروارید، یکی از علل اصلی نابینایی امروز است.امگا ۳ به کاهش مواد شیمیایی التهابی مانند ایکوسانوئیدها و سیتوکینها کمک میکند. التهاب بیش از حد میتواند منجر به سرطان و بیماری قلبی شود.
این اسید چرب مفید، موجب بهبود عملکرد مغز میشود. همچنین میتوانند در مدیریت اختلالات روانی مانند اسکیزوفرنی، افسردگی و اختلال دوقطبی کمک کند. در نهایت، نیز با کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری روانی و بیماری آلزایمر مرتبط است.مصرف امگا ۳ به کاهش درد مفصلی در افراد مبتلا به آرتریت کمک میکند. این اسیدهای چرب همچنین جذب کلسیم را بهبود میبخشد، منجر به افزایش تراکم استخوان و کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان میشود.
تحقیقات دیگر نشان دهنده فواید سودمند مشابه برای مردان است. تحقیق بزرگ دیگری نشان داد که مصرف ماهی به صورت منظم خطر فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش میدهد. ضربان قلب بی قاعده و سریع، علت اصلی مرگ ناگهانی است.