کد خبر 869484
تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۸

نماینده آمریکا در سازمان ملل با متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم، مدعی شد که ایران عامل درگیری‌ و تنش در غرب آسیا است.

به گزارش مشرق، «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل روز پنج‌شنبه برنامه هسته‌ای ایران را تهدیدی برای جهان توصیف کرد.

وی که به هند سفر کرده، در نشستی به میزبانی «بنیاد تحقیقاتی آبزرور» (ORF) صحبت می‌کرد، گفت: «ایران از مردم خود سوءاستفاده کرده، از تروریسم حمایت می‌کند و در سرتاسر خاورمیانه درگیری‌ها را گسترش می‌دهد.»

هیلی بدون اشاره به آثار فاجعه‌بار مداخلات نظامی آمریکا در منطقه، افزود: «رژیم تهران، نیروی پنهان و بعضا نه چندان پنهان پشت اغلب درگیری‌های آن منطقه است و جاه‌طلبی‌های ستیزه‌جویانه این کشور تا مناطقی به مراتب فراتر از مرزهای این کشور، پیش می‌رود.»

بیشتر بخوانید:

سفر نیکی هیلی به هند برای بحث درباره آینده برجام

ترک زمین شورای حقوق بشر توسط بازیکنان آمریکا

نماینده آمریکا در سازمان ملل ادامه داد: «تلاش ایران برای دستیابی به تسلیحات اتمی، همه ما را تهدید می‌کند. در عین حال، هند صاحب فناوری‌های پیشرفته هسته‌ای است و تقریبا تمام دنیا این امر را پذیرفته‌اند. چرا؟ به این خاطر که هند یک دموکراسی است و رفتاری مسئولانه دارد.»

وی افزود: «جهان در مخالفت با دستیابی ایران به سلاح اتمی متحد است، چراکه همه ما دلایل خوبی داریم که درباره اینکه ایران ممکن است با چنین تسلیحاتی چه اقداماتی انجام دهد، نگران باشیم.»

او با بیان اینکه آمریکا و هند «ارزش‌های مشترکی» دارند و دولت «دونالد ترامپ» به دنبال تقویت روابط دوجانبه با دهلی است، گفت منطقه «ایندو-پاسیفیک» (آب‌های بین آمریکا تا هند) برای واشنگتن از اهمیت بالایی برخوردار است.

هیلی به همکاری‌های امنیتی میان آمریکا و هند هم اشاره کرد و در سوگیری آشکار در مناقشه میان دهلی و اسلام‌آباد، از پاکستان به عنوان کشوری نام برد که به «تروریست‌ها» پناه می‌دهد.

وی به چین نیز تاخت و گفت پکن، بر خلاف هند، از ارزش‌های مورد حمایت آمریکا پیروی نمی‌کند. هیلی در مقابل از هند به عنوان «شریکی راهبردی» برای آمریکا یاد کرد.

در ادامه این نشست، او به سوالات مجری برنامه و حاضران، از جمله درباره اختلاف نظر میان واشنگتن و دهلی درباره ایران، پاسخ داد. مجری نشست گفت هند در سال‌های گذشته تلاش کرده روابط خود با ایران را حفظ کرده و سیاستی مستقل از آمریکا در ارتباط با ایران پیش گیرد، اما واشنگتن برای فشار به ایران تلاش می‌کند.

هیلی در پاسخ گفت: «ما قویا معتقدیم که ایران یک تهدید است. ما قویا معتقدیم که نمی‌توانیم از ایران چشم برداریم. این اعتقاد ماست، نه به خطر برخی ایده‌ها و نظرات، بلکه به دلیل شواهدی که وجود دارد.»

وی افزود: «ما شاهد بوده‌ایم که با وجود توافق هسته‌ای، که می‌دانیم بسیاری از کشورها وقت زیادی برای آن صرف کردند، ایران همچنان، با وجود تمام آن مشوق‌ها، به نقض قطعنامه‌ها، یکی پس از دیگری، ادامه داده است.»

نماینده آمریکا در سازمان ملل که کشورش دو ماه پیش از برجام که در شورای امنیت به تصویب رسیده بود، خارج شد، ادامه داد: «آن‌ها با ساختن موشک‌های بالستیک [قطعنامه‌ها را] نقض کردند، آن‌ها با حمایت از تروریسم [قطعنامه‌ها را] نقض کردند، آن‌ها با ادامه ارسال سلاح برای حوثی‌ها [قطعنامه‌ها را] نقض کردند.»

وی افزود: «آنچه رئیس‌جمهور ترامپ انجام داد، این بود که گفت صرفا به این دلیل که کشورها درباره این توافق اجماع دارند، نمی‌توانیم بر این نقض‌ها چشم ببندیم. این بدان معنی است که ما باید نسبت به این نقض‌ها محتاط‌تر و هوشیارتر باشیم، چراکه هرکدام از این نقض‌ها، تهدیدی برای همه ما هستند.»

او ادامه داد: «آنچه رئیس‌جمهور ترامپ گفت، این بود که باید از ایران حساب بکشیم. اگر به تمام درگیری‌ها در آن منطقه نگاه کنید، می‌بینید که یک نقطه اشتراک دارند: ایران.»

وی افزود: «ایالات متحده می‌خواهد در این مورد محتاط باشد و در عین حال می‌خواهد جامعه بین‌الملل به این نقض‌ها و ماهیت بدی که ایران دنبال می‌کند، توجه نشان دهد. آنچه ما به آن ادامه می‌دهیم، حفظ فشار به آن‌هاست و امیدواریم که دیگر کشورها هم به ما بپوندند، چراکه از نظر ما، ایران کره شمالی بعدی است.»

هیلی در پاسخ به این سوال که آیا با مقام‌های هندی در این مورد صحبت کرده، گفت: «ما در این مورد صحبت کرده‌ایم، من در این رابطه با نخست وزیر [ناراندرا] مودی صحبت کرده‌ام... چراکه فکر می‌کنم هند هم تهدید ایران را درک می‌کند. ما درک می‌کنیم که مسائل لجستیکی در ارتباط با ایران وجود دارد، اما همواره باید اطمینان یابیم که اولویت همواره باید صلح و امنیت باشد.»

وی ادامه داد: «و تا زمانی که صلح و امنیت در اولویت باشد، ایالات متحده به تلاش برای کار با متحدان، دوستان و شرکایمان ادامه خواهد داد تا اطمینان یابیم که به ایران فشار می‌آوریم که یک همسایه بین‌المللی خوب و مسئول باشد.»

منبع: فارس