شاخه نظامی حماس در سالروز جنگ 51 روزه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، به تشریح مدیریت موفق این جنگ پرداخت.

به گزارش مشرق، گردان‌های «القسام‌» شاخه نظامی حماس با انتشار گزارشی، نحوه مدیریت نبرد «العصف المأکول» (نام عملیات القسام) در جنگ سال 2014 را منتشر کردند، جنگی که 51 روز طول کشید.

بر اساس این گزارش که وب‌سایت رسمی القسام آن را منتشر کرده، جنگ اخیر بر چند اصل اولیه بود که مهم‌ترین‌آنها به شرح زیر است:

فرماندهی

واحد ارتباطات گردان‌های القسام که شهید «رائد العطار» آن را فرماندهی می‌کرد، زیرساخت‌های لازم برای این موضوع را فراهم کرد. شورای نظامی القسام که مانند ستاد مشترک جنگ بود تمامی امور مربوط به جنگ را اداره می‌کرد؛ فرمانده کل از روز اول تا آتش‌بس، تمامی دستورات را به نیروها ارائه می‌داد.

بیشتر بخوانید:

پیام تأثیرگذار مادر اسیر فلسطینی به «نتانیاهو» +فیلم

برنامه‌ریزی

 برنامه مقابله و عملیات با درک و شناخت عمیق از توانایی‌ها، تاکتیک‌ها، تجهیزات و تسلیحات دشمن آماده شد و از سوی دیگر تمامی سناریوهای احتمالی برای مقابله در نظر گرفته شده بود.

آموزش عالی نیروها

آموزش نیروهای القسام برای نبرد العصف المأکول پس از پایان جنگ 2009 آغاز شد و نتیجه این آموزش‌های خوب در طول جنگ کاملا مشخص بود.

 کمک اطلاعاتی

مقاومت فلسطین از سامانه اطلاعاتی تکنیکی و استراتژی خوبی برخوردار است، بانک اهداف دشمن مشخص شده بود و واحد توپخانه، نیروهای ویژه و غیره از این بانک اهداف برای عملیات‌های خود استفاده می‌کردند.

در دست داشتن افسار امور

گردان‌های القسام توانست طی این نبرد، زمام امور را در دست بگیرد و دشمن را غافلگیر کند. این غافلگیری‌ها در زمینه‌های فوق بود؛ «دریایی»: مانند عملیات در پایگاه دریایی «زیکیم»، «خشکی»: پاتک از جبهه پشت دشمن، «توپخانه‌ای»: رسیدن موشک‌ها به حیفا، «هوا»: پرواز پهپادهای اطلاعاتی و هجومی به سمت عمق دشمن، «تولیدات نظامی»: استفاده از موشک‌های و سلاح‌های پیشرفته و جدید و در نهایت، جنگ رسانه‌های و روانی.

بر اساس این گزارش، از دیگر نکات قابل توجه در این جنگ، محدود کردن توانایی‌های دشمن، هدف قرار دادن دشمن در نقاط ضعفش، حفظ پایگاه و محبوبیت مردمی مقاومت بود.

پس از چندین درگیری اولیه میان رژیم صهیونیستی و مقاومت، کابینه امنیتی این رژیم پس از جلسه‌ای سه ساعته تصمیم گرفت تجاوز به نوار غزه را از سه‌شنبه 17 تیرماه (1393) آغاز کند و جنگ سوم علیه غزه آغاز شد (دو جنگ قبلی در سال‌های 2008 و 2012 انجام شد). رژیم صهیونیستی حمله خود را تحت عنوان «صخره سخت» علیه نوار غزه آغاز کرد و گروه‌های فلسطینی در قالب عملیات «بنیان مرصوص» و «العصف المأکول» پاسخ دادند.

این تجاوز 51روزه  نزدیک به 2260 شهید و نزدیک به 11 هزار مجروح بر جای گذاشت. کودکان و زنان بخش زیادی از کشته شدگان را تشکیل دادند به نحوی که خبرها از شهادت 500 کودک و بیش از 250 زن حکایت داشت. رژیم صهیونیستی تعداد نظامیان کشته شده در جنگ غزه را 64 نفر اعلام کرده و حماس این تعداد را 161 نفر می‌داند این درحالی است که پایگاه خبری «پانوراما» تعداد این افراد را بیش از 600 نفر اعلام کرد.

منبع: فارس