به گزارش مشرق، سفارت جمهوری اسلامی ایران در «دوشنبه» در پی انتشار مقاله خبرگزاری خاور تاجیکستان در توهین به شیعیان و تفرقه بین مردم تاجیک و ایران بیانیه ای را منتشر کرد.
خبرگزاری دولتی خاور در تاریخ 20 آوریل 2018 در مصاحبه و همچنین در مقاله ای در تاریخ 2 جولای 2018 ، تحت عنوان «آیا شیعه شدن نهضتیان تهمت است؟»، به طرح مواردی درباره جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
در هر دو مورد مقالات، سفارت ایران طی نامه هایی جوابیه های خود را به دفتر آن خبرگزاری ارسال داشت و انتظار بر آن بود که طبق ماده 18 «قانون جمهوری تاجیکستان درباره مطبوعات دوره ای و سایر رسانه های جمعی» نسبت به نشر پاسخ اقدام لازم به عمل آید.
از این رو با توجه به نادیده گرفتن قانون فوق الذکر و عدم درج پاسخ، این سفارت متن آخرین جوابیه ارسالی را منتشر کرد.
بیشتر بخوانید:
در این بیانیه آمده است: سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان معتقد است ترویج اختلاف افکنی میان مذاهب اسلامی و نفرت پراکنی مذهبی علیه مذاهب دیگر چون تشییع که صدها میلیون پیرو در جهان اسلام اعم از ایران، آذربایجان، عراق، پاکستان، ترکیه، افغانستان، هند، لبنان، یمن، بحرین و دیگر کشورها دارد، مغایر همه موازین بین المللی و توهین آشکاری به اعتقادات بخش مهمی از جهان اسلام بوده و بی تردید اجرای خواست دشمنان اسلام بویژه اسرائیل می باشد.
متاسفانه در این مقاله تلاش شده که تصویری بیگانه و غیر قابل قبول از مذهب تشییع ارائه شود و این در حالی است که بر اساس واقعیتها و به تصریح مقامات ذیربط جمهوری تاجیکستان، شماری از مسلمانان تاجیکستان نیز شیعه هستند و البته هیچ ارتباط خاصی با ایران ندارند.
توهین به شیعیان و بیگانه تلقی کردن آنها ضایع کردن حقوق شهروندی این اتباع تاجیکستان نیز می باشد.
نفرت پراکنی مذهبی در جمهوری تاجیکستان موضوع جدیدی است و طرح آن در ماههای گذشته و پس از اظهارات تفرقه افکنانه و اتهامات سفیر یک کشور قبیله ای علیه جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته که آنهم در خبرگزاری خاور انعکاس یافت و جای بسی تاسف است.
از این رو از خبرگزاری دولتی خاور انتظار می رود با نظر داشت منافع و مصالح تاجیکستان عزیز و ضمن توجه به اصول حرفه ای اطلاع رسانی، از بازنشر مطالب بی ارزش نشریات و سایت های زرد و بی هویت که این عرصه مهم را به محل سودا تبدیل نموده اند، پرهیز نموده و با هوشیاری در قبال دسیسه های اسرائیل و خادمان منطقه ای آن، به دنبال ترویج گفتمان وحدت و دوستی میان تمامی ملل مسلمان بویژه هم تباران هم فرهنگ و هم زبان خود در منطقه باشد و در دام بدخواهان ملتهای برادر و شریف ایران و تاجیکستان نیافتد.
تردیدی نیست که ملت فهیم تاجیکستان که از بدو استقلال دوستی و محبت ایرانیان را چشیده و شاهد خدمات آن به خود بوده ، با این سیاه نمایی ها گمراه نشده و فراموش نمی کند که ایران با ابتکاراتی چون "هفته وحدت"، "روز جهانی قدس"، "گفتگوی تمدنها"، "جهان علیه خشونت و افراط گرایی" و "امنیت شبکه ای در منطقه" منادی وحدت مسلمانان و موحدان جهان بوده و با طرد جنگ طلبان و مروجان خشونت، جهانیان را به گفتگو، صلح جوئی و همکاری فراخوانده است.