رئیس کمیته صدور مجوز حرفه ای سازمان لیگ گفت: اگر استقلال و پرسپولیس بدهی های شان را نپردازند با محرومیت های سنگینی مواجه می شوند که لغو مجوز حرفه ای تنها یکی از آنهاست.

سرویس ورزش مشرق – در فاصله اندک زمانی باقیمانده تا شروع مسابقات لیگ برتر هنوز تکلیف مالکیت تعدادی از تیم های شرکت کننده در هجدهمین دوره مسابقات لیگ برتر مشخص نشده است.

سهیل مهدی، رئیس کمیته صدور مجوز حرفه ای سازمان لیگ در گفت و گو با مشرق، درباره تازه ترین اخبار مربوط به وضعیت مالکیت تیم های لیگ برتری و مشکلات دو تیم استقلال و پرسپولیس با AFC برای دریافت مجوز حرفه ای حرف زد.

متن صحبتهای وی در ادامه می آید:

نمی دانیم مالک سپیدرود کیست؟

ور درباره مالیکت نامشخص باشگاه سپیدرود رشت توضیح داد: هنوز اسناد مالکیت باشگاه سپیدرود رشت به سازمان لیگ نرسیده است ولی هیأت فوتبال گیلان به ما اعلام کرده که تن زاده به تعهداتش عمل نکرده و باید مالکیت باشگاه منتقل شود. آنها هم شکایت کرده اند و در دادگاه رأیی گرفته اند و هر دو این موضوعات در حال بررسی است. آنچه برای ما مهم است اعلام رأی هیأت فوتبال گیلان است. از آن سو آقای تن زاده هم ادعا می کنند که ما تعهدات مان را انجام داده ایم و آنها هم شکایتی را ر این باره تنظیم کرده اند. البته ما با اسامی کاری نداریم. وقتی هیأت فوتبال استان قرارداد را ثبت می کند آن مالکیت از نظر ما معتبر است.

قراردادهای رشتی ها ثبت می شود

مهدی با توجه به فاصله کم باقیمانده تا شروع مسابقات در این باره که بالاخره کدام سپیدرود وارد لیگ برتر می شود گفت: ما بحث مالکیت را دنبال می کنیم. اینکه کدام سپیدرود به لیگ می آید هنوز مشخص نشده ولی تا جایی که می دانیم در کمیته نقل و انتقالات در حال ثبت قراردادهای قبلی هستند.

مالک استقلال خوزستان تغییر نکرد

رئیس کمیته صدور مجوز حرفه ای سازمان لیگ در این باره که وضعیت مالکیت باشگاه استقلال خوزستان به کجا انجامید خاطر نشان کرد: همچنان مالکیت قبلی باشگاه استقلال خوزستان برای ما معتبر است و مالکیت جدیدی مطرح نشده است.

نفت مسجد سلیمان مدیردار شد

وی  در ارتباط با باشگاه نفت مسجد سلیمان توضیح داد: نفت مسجد سلیمان هم هیأت مدیره جدید شان را تشکیل داده اند و هیأت مدیره جدید هم طی نامه ای مدیرعامل جدید شان را معرفی کرده اند ولی ما اسامی اعضای هیأت مدیره را از آنها خواهیم خواست اما طی مکاتباتی که داشتیم انتقال مدیریت باشگاه مراحل نهایی اش را سپری می کند.

میزبانی نفت مسجد سلیمان به لیگ می رسد

مهدی درباره میزبانی این تیم جنوبی گفت: مسئولان نفت مسجد سلیمان یکسری تغییرات در استادیوم شان داشتند که اگر سریعتر کار کنند به شروع لیگ می رسد.

استادیوم نساجی نرسد میزبانی اش لغو می شود

وی در باره بحقث میزبانی به موضوع تیم شمالی تازه لیگ برتری شده پرداخت و ادامه داد: نساجی هم یکسری از الزامات اولیه را باید ایجاد کنند از جمله نور و رختکن ها و از این دست که به ما گفته بودند انجام می دهند ولی ما هم شنیدیم که در بحث اجرایی به اختلاف خورده اند و تعهداتی که قولش را داده بودند انجام نداده اند. از این به بعد به تشخیص کمیته مسابقات بستگی دارد که اگر تعهدات اجرایی نشوند قاعدتا قابلیت میزبانی هم از آنها سلب می شود.

تختی تهران و ساری گزینه های نساجی است

وی افزود: هر باشگاهی تحت هر شرایطی در هر سطح از مسابقات باید دو استادیوم را معرفی کند. فعلا ورزشگاه دوم نساجی، ساری معرفی شده است. البته اسم ورزشگاه کیاکلا هم مطرح شده ولی ظاهرا هنوز نیاز به بررسی سازمان لیگ هم دارد ولی نهایتا ساری و تختی تهران می تواند میزبانی نساجی را داشته باشد.

استقلال و پرسپولیس بدهی ها را بدهند

رئیس کمیته صدور مجوز حرفه ای سازمان لیگ درباره بدهی دو تیم پرطرفدار پایتخت خاطر نشان کرد: AFC تاکنون همکاری کاملی با ما داشته است. کما اینکه در سال گذشته هم بارها توسط فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ مساعدتهای زیادی شد که هر دو تیم بتوانند در لیگ قهرمانان آسیا شرکت کنند ولی هنوز پرونده هایی از پارسال باقی مانده که به پرونده های امسال شان هم اضافه شده است. گویا مدیرعامل باشگاه استقلال گفته بدهی های امسال شان را داده اند ولی من هنوز گزارشی در این باره دریافت نکرده ام. فرقی نمی کند هر تیمی بخواهد در لیگ قهرمانان شرکت کند باید مجوز حرفه ای اش را بگیرد. مهلت دریافت مجوز حرفه ای یک ماهی هست که آغاز شده و تا اوایل شهریور ماه هم ادامه دارد. باید تا قبل از این مدت و زمانبندی که به آنها اعلام شده باید تعهداتشان را پرداخت کنند و مجوزشان را دریافت کنند و ما هم می بینیم که تیم های خوبمان در لیگ قهرمانان آسیا شرکت می کنند در غیر اینصورت با محرومیت مواجه می شوند. محرومیت فقط غیبت در مسابقات نیست. بلکه جرایم، محدودیت ها و تنبیهاتی دیگر هم می تواند باشد مانند مالی، انضباطی، کسر امتیاز و سقوط به دسته پایین تر.

باشگاه ها بیکار ننشینند

مهدی تأکید کرد: بحرانی ترین موضوع حضور نمایندگان و ایفای تعهدات شان در فرصت باقیمانده است چون در این فصل همه درگیر ترکاندن بمب نقل و انتقالات هستند و امسال برگزاری جام جهانی مزید برعلت شد که تا دیر وقت همه بازی های خوب دنیا را می بینند و کسی به فکر مسایل داخلی باشگاهش نیست تا زودتر سراغ مشخص کردن بدهی های شان باشند. مالکیت های شان را درست کنند. بروزرسانی اساسنامه ها، بحث استادیوم و تجهیز ورزشگاه ها یا خیلی مسایل دیگر از این دست. امیدواریم دوستان زودتر از آسمان روی زمین برگردند و اینقدر دنبال نقل و انتقالات و بازیکن گیری نباشند. چه بسا پول یکی دو بازیکن شان می تواند بدهی کل باشگاه شان را حل کند. باید یک مقدار اولویت بندی های شان را طبقه بندی کنند.

بحث آکادمی را جدی بگیرید

سهیل مهدی بیان کرد: بحث آکادمی ها خیلی جدی شده است. باشگاهی که آکادمی نداشته باشد در لیگ برتر و لیگ دسته اول حق استفاده از سهمیه امید و جوانان را ندارد و این یعنی محرومیت از داشتن 27 تا 30 تا بازیکن. مجسم کنید که یک باشگاه نتواند نام 27 بازیکن را ثبت کند. چقدر برای باشگاه سخت می شود؟ این پوئنی است که شاید به چشم من و شما نیاید ولی سال قبل که پنجره نقل و انتقالات تراکتور بسته شد با همین سهمیه جوانان و امیدی که در کرده بود توانست در لیگ قهرمانان هم شرکت کند، بدون هیچ گونه نقل و انتقالاتی ولی هنوز باشگاه ها آن را جدی نمی گیرند.

ای اف سی آکادمی های فرمالیته را شناسایی می کند

رئیس کمیته صدور مجوز حرفه ای سازمان لیگ در ارتباط با اینکه چه تضمینی درباره راه اندازی واقعی آکادمی های فوتبال در باشگاه ها وجود دارد گفت: چون امسال بحث مجوز حرفه ای رسیدگی به آکادمی ها را خود کنفدراسیون فوتبال آسیا در دست گرفته مدارک کامل به ای اف سی ارائه می شود و شک نکنید که شاید سال اول ای اف سی کمی کلی به مسایل نگاه کند تا همه وارد شوند ولی به محض ارسال مدارک راستی آزمایی آنها شروع می شود و آن وقت است که تبعات سختی در انتظار باشگاه هایی است که خیلی واقعی سراغ این موضوع نرفته باشند. امیدواریم که این اتفاق رخ ندهد.