کد خبر 87636
تاریخ انتشار: ۶ دی ۱۳۹۰ - ۰۹:۱۸

حضرت علی (ع) در نامه 53 نهج البلاغه خطاب به مالك اشتر نوشت: براي فرماندهي سپاه كسي را انتخاب كن كه خیرخواهی او براي خدا، پیامبر (ص) و امام تو بیشتر باشد.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا ، براي فرماندهي سپاه كسي را برگزین كه خیرخواهي او براي خدا و پیامبر (ص) و امام تو بیشتر و دامن او، پاكتر و شكیبایي او برتر باشد، از كساني كه دیر به خشم آید و عذر پذیرتر باشد و بر ناتوان رحمت آورد و با قدرتمندان، با قدرت برخورد كند، درشتي او را به تجاوز نكشاند، و ناتواني او را از حركت باز ندارد.

سپس در نظامیان با خانواده هاي ریشه دار، داراي شخصیت حساب شده، خانداني پارسا، داراي سوابقي نیكو و درخشان، كه دلاور و سلحشور و بخشنده و بلندنظرند، روابط نزدیك برقرار كن، آنان همه بزرگواري را در خود جمع كرده، و نیكي ها را در خود گرد آورده اند.

پس در كارهاي آنان بگونه اي بیاندیش كه پدري مهربان درباره فرزندش مي اندیشد و مبادا آنچه را كه آنان را نیرومند مي كند، در دیده ات بزرگ جلوه كند و نیكوكاري تو نسبت به آنان هرچند اندك باشد را خوار مپندار. زیرا نیكي، آنان را به خیرخواهي تو خواند و گمانشان رانسبت به تو نیكو گرداند و رسیدگي به امور كوچك آنان را به اعتماد رسیدگي به كارهاي بزرگشان وامگذار. زیرا نیكي اندك تو را جایگاهي است كه از آن سود مي برند و نیكي هاي بزرگ تو را جایي است كه از آن بي نیاز نیستند.

برگزیده ترین فرماندهان سپاه تو، كسي باشد كه از همه بیشتر به سربازان كمك رساند و از امكانات مالي خود بیشتر در اختیارشان گذارد، به اندازه اي كه خانواده هایشان در پشت جبهه و خودشان در آسایش كامل باشند تا در نبرد با دشمن، سربازان اسلام تنها به یك چیز بیاندیشند.

همانا مهرباني تو نسبت به سربازان، دل هایشان را به تو مي كشاند و همانا، روشني چشم زمامداران، برقراري عدل در شهرها و آشكار شدن محبت مردم نسبت به والي است كه محبت دل هاي رعیت جز با پاكي قلب ها پدید نمي آید و خیرخواهي آنان زماني است كه با رغبت و شوق پیرامون والي را گرفته و حكومت بار سنگیني را بر دوش رعیت نگذاشته باشد و طولاني شدن مدت زمامداري بر ملت ناگوار نباشد.

پس آرزوهاي سپاهیان را برآور و همواره از آنان ستایش كن و كارهاي مهمي كه انجام داده اند را بر شمار. زیرا یادآوري كارهاي ارزشمند آنان، شجاعان را برمي انگیزاند و ترسوها را به تلاش وامي دارد، ان شاءالله.