به گزارش مشرق به نقل از فارس، طي ميزگردي که در راديو گفتوگو برگزار شد، "تي يري ميسان " رئيس کنفرانس محور صلح و نويسنده فرانسوي کتاب 11 سپتامبر دروغ بزرگ و "ريچارد بکر " معاون موسسه ضد جنگ "انسر " در نيويورک به بررسي بازتاب سخنان محمود احمدينژاد رئيس جمهور کشورمان در خصوص تشکيل کميته حقيقتياب 11 سپتامبر پرداختند.
متن کامل اين گفتوگو در ذيل ميآيد:
* راديو گفتوگو: سخنان دکتر احمدينژاد در سازمان ملل فقط به موضوع يازدهم سپتامبر مبني بر تشکيل يک گروه حقيقت ياب درباره حملات اين روز محدود نبود، بلکه طيف وسيعي از مسائل جهاني را در برگرفت که دامنه آن از موضوع فلسطين و صلح خاورميانه تا مسئله تروريسم و خلع سلاح هستهاي امتداد يافت. رئيس جمهور در گفتوگو با شبکه تلويزيوني فاکسنيوز در مورد سخنرانياش در مجمع عمومي گفت اينکه گروه حقيقتيابي تشکيل شود تا حقيقت درباره اين موضوع براي افکار عمومي روشن شود، مسئله پيچيدهاي نيست. همانطور که رئيس جمهور تأکيد کرد، اينکه القائده مسئوليت حادثه يازدهم سپتامبر را برعهده گرفته است، تناقضي با تحقيق در اين موضوع ندارد، بلکه مشخص ميکند که القاعده چه افرادي هستند، کجا مستقرند و از طرف چه افرادي مورد حمايت مالي قرار دارند و اينکه چطور در اين حادثه از ديوار امنيتي آمريکا عبور کردند. دهها سؤال بيپاسخ مانند اين وجود دارد که گروه حقيقتياب ميتواند با پاسخ به آنها ابهامات را رفع کند. همانگونه که ميدانيد دکتر احمدينژاد در سخنراني خودشان در مجمع عمومي سازمان ملل متحد، ضمن انتقاد از عملکرد دولت امريکا در جريان حادثه يازدهم سپتامبر، اظهار داشتند که جهان از عملکرد آمريکا درخصوص اين حوادث ناراضي بوده است و معتقد است که خود آمريکا در اين حوادث دست داشته است و خواستار بازخواني جعبه سياه حادثه يازدهم سپتامبر شد. دکتر ميسان خواهشمند است نظرتان را در اين باره بيان کنيد.
- ميسان: دولت آمريکا پس از حوادث يازدهم سپتامبر، شکوائيهاي را به شوراي امنيت ارائه کرد و از اعضاي سازمان ملل خواست که براي حل اين مشکل با هم متحد شوند و همچنين مدعي شد که بانيان اصلي حوادث تروريستي يازدهم سپتامبر، گروه کوچکي از مسلمانان تندرو به نام القاعده هستند و چندي بعد به بهانه سرنگوني اين گروه و دستگيري سرکردگان آنها به افغانستان حمله کرد. بنابراين در آن زمان مهم بود که دولت آمريکا بتواند براي يافتن بهانهاي جهت حمله به افغانستان، رابطهاي ميان حوادث يازدهم سپتامبر، القاعده و افغانستان به وجود آورد، بعد هم کالين پاول اعلام کرد، دولت به سرعت گزارش کامل و جامعي را درباره اين حوادث ارائه خواهد کرد که متأسفانه پس از گذشت 9 سال از آن روزها، ما همچنان منتظر گزارش هستيم. رئيس جمهور ايران درست ميفرمايند که سؤالات بيپاسخي درباره اين حوادث وجود دارد، زيرا دولت آمريکا تاکنون هيچ مدرکي دال بر گناهکار بودن مسلمان در اين حوادث ارائه نکرده و تمام اتهامات بيپايه و اساس بوده است.
* راديو گفتوگو: همانطور که ميدانيد دکتر احمدينژاد بر اصلاح ساختار کهنه سازمان ملل جهت حفاظت از حقوق تمام کشورها تأکيد کرده است، خواهشمند است نظرتان را در اين باره بفرمائيد.
- بکر: واقعيت اين است که سازمان ملل کنوني به ساختاري تبديل شده که موجب بياعتنائي به آن، در امريکا و کشورهاي ديگر شده است، با وجود تمرکز زياد بر شوراي امنيت، در آن 5 کشور از حق وتو برخوردار هستند، که به اين صورت با ساختاري بسيار غيردموکراتيک روبرو هستيم. بايد به ياد داشته باشيد که تأسيس سازمان ملل ابتکار آمريکا در جنگ جهاني بود و آمريکا ميخواست که از اين طريق بر جهان تسلط پيدا کند. بسياري از سازمانهاي زير مجموعه سازمان ملل، در آمريکا قرار دارند؛ ازجمله، صندوق بينالمللي پول و بانک جهاني، در واشنگتن و همچنين سازمان ملل که در شهر نيويورک قرار دارد. بنابراين اين عقيده وجود دارد که ساختار کنوني سازمان ملل آن را به نهادي کاملا غيردموکراتيک تبديل کرده است که حقوق کشورهاي کوچک، متوسط و حتي کشورهاي بزرگي مانند هند و برزيل و غيره را ناديده ميگيرد.
* راديو گفتوگو: دکتر احمدينژاد خاطرنشان کردند که اکنون جهان نيازمند مشارکت تمام کشورها در مديريت جهاني و استقرار صلح و امنيت پايدار در جهان است و اين امر بدون مشارکت فعالانه تمامي کشورها ناممکن است. به نظر شما سازمان ملل ميتواند چه نقشي در مشارکت دادن تمام کشورها در روند مديريت جهاني، ايفا کند و چه موانعي در سر اين راه وجود دارد؟
- بکر: بزرگترين مانع کشورهايي هستند که در سازمان ملل حق وتو دارند، اين قدرت ويژه، بايد بين کشورهاي جهان تقسيم شود. متأسفانه حرکت جدي در جهت اصلاح مشاهده نشده است، اما راههايي براي اصلاح سازمان ملل وجود دارد و به نظر من واقعيت اين است که در جهاني که بين کشورها، احترام متقابل وجود داشته باشد و روابط کشورها، براساس قدرت نظامي و ثروت نباشد، شرايط بسيار دلپذيرتر از شرايط کنوني ميشود. در شرايط کنوني امريکا و انگليس، گروهي دائمي تشکيل دادهاند و از قدرت نظامي اقتصادي آمريکا، جهت مجبور ساختن سازمان ملل و شوراي امنيت به انجام خواستههاي آمريکا استفاده ميشود و شاهد اين اعمال نفوذ بر سازمان ملل در جنگ اول و دوم عراق بوديم. بنابراين سازمان ملل به جاي انجام وظيفه در راه دستيابي به صلح روز افزون به ابزاري جهت پيشبرد سياست خارجه آمريکا و جنگطلبيهاي آن تبيين شده است.
* راديو گفتوگو: رئيس جمور ايران درباره موضوع بحران فلسطين، اظهار داشتند که بايد حق حاکميت ملي فلسطينيها به رسميت شناخته شود و همهپرسي عادلانهاي جهت تعيين کشور و حکومتي واحد برگزار شود. چرا اسرائيل و سازمان ملل که دائما ادعاي دموکراسي ميکنند، از برگزاري اين همهپرسي عادلانه حمايت نميکنند؟
- بکر: آنها هرگز از اين ايده حمايت نکردند، برگزاري همهپرسي ايده بسيار خوبي است. زيرا هنگامي که درسال 1947 ميلادي، خاک فلسطين به حمايت انگليس اشغال شد، با مردم فلسطين هيچگونه مشورتي صورت نگرفت و حق حاکميت آنها محترم شناخته نشد و تاکنون نيز چنين کاري صورت نگرفته است. بسياري از اراضي فلسطين ازجمله کرانه باختري تحت اشغال اسرائيل است و شهرکهاي يهودينشين در آنجا ايجاد شده و ميشود. به رغم آنکه در سال 1947 اکثر ساکنين فلسطين را اعراب فلسطين تشکيل دادهاند، با اين حال با زور از سرزمين خودشان بيرون رانده شدند. بنابراين برگزاري همهپرسي که منجر به احقاق، حقوق فلسطين شود، از سوي اسرائيل و امريکا پذيرفته نخواهد شد. زيرا همين افراد بودند که از رژيم آپارتايد آفريقاي جنوبي حمايت ميکردند و آن را در راستاي اهداف خودشان ميديدند.
* راديو گفتوگو: با تشکر از ريچادر بکر. دکتر ميسان! طبق اظهارات دکتر احمدينژاد که حمله آمريکا به عراق و افعانستان، نه تنها ميزان حملات تروريستي در منطقه را کاهش نداد، بلکه به ناامني منطقه خاورميانه دامن زد. نظرتان را دراين باره بيان کنيد.
- ميسان: اين همان چيزي است که آمريکائيها هم قبول دارند. طبق گزارشهاي وزارت دفاع و سازمان سيا، آمريکا در جنگ عليه تروريست موفق نبوده و نتيجه اين جنگ نيز فاجعهآميز بوده است. واقعيت اين است که، تنها گروههاي کوچک افراطي نيستند که به اشاعه تروريسم کمک ميکنند، بلکه سازمانهاي تروريستي مخفيانه آمريکا، از بزرگترين تروريستهاي جهاني هستند. همه دنيا ميدانستند که آمريکا براي حمله به عراق، از بهانه پوچي به نام ارتباط القاعده و صدام استفاده کرد، بنابراين اگر دولت آمريکا ميتواند براي توجيح حملهاش به يک کشور به دنيا دروغ گويد، حتما ميتواند در مورد حوادث يازده سپتامبر هم دروغ گويد. حتماً به ياد داريد که چندي پس از حوادث يازده سپتامبر، خانوادههاي قربانيان اين حوادث از کنگره آمريکا خواستند که کميسيون حقيقتيابي براي رسيدگي به اين موضوع تشکيل شود، ولي متأسفانه جرج بوش اجازه نداد و اعلام کرد که دولت خودش کميسيون ويژهاي را تشکيل خواهد داد. اين کميسيون مجبور بود که صحبتي عليه بوش نکند و تمامي مدارک را به گونهاي گردآوري کند که کوچکتري اتهامي متوجه دولت آمريکا نشود. ولي در پايان مديران اين کميسيون در کتابهاي خود نوشتند که دلايل و نتايج اين کميسيون حتي نتوانسته خودشان را توجيه کند، چه برسد به اذهان عمومي و خانوادههاي قربانيان.
* راديو گفتوگو: همانطور که ميدانيد رئيس جمهور ايران اظهار داشت که هر سازماني در دنيا بايد اين اجازه را داشته باشد که در مورد حوادث يازدهم سپتامبر تحقيق کند و اين مسئله نبايد به يک تابو تبديل شود و اينکه تمام روشنفکران، تاريخنگران و دانشگاهيان بدون ترس و واهمه از دولت و سازمانهاي اطلاعاتي مخفيانه آمريکا در اين باره به بحث و بررسي بپردازند. نظرتان در اينباره چيست؟
- ميسان: ايشان به مورد مهمي اشاره کردند و جالب اينجاست که وقتي رئيس جمهور ايران درحال صحبت در اين باره بودند، نمايندگان آمريکا و کشورهاي عضو اتحاديه اروپا، سالن را ترک کردند که به نظر من اين حرکت نشانه ضعف آنها در اين مورد است. درواقع حوادث يازده سپتامبر، به پاشنه آشيل آمريکا تبديل شده است. دولت آمريکا ميداند که تاکنون مشتي دروغ تحويل مردم داده و از اين ميترسد که مبادا روزي واقعيت بر همه روشن شود. سخنراني رئيس جمهور ايران فقط به موضوع يازده سپتامبر مربوط نميشود، بلکه او از مردم آمريکا ميخواهد که به دنبال افشاي واقعيت و شناخته شدن هويت گناهکاران اصلي اين حادثه باشند.
* راديو گفتوگو: نظر شما درباره بحث رسانهاي رئيس جمهور ايران در آمريکا چيست و آيا فکر ميکنيد که ايشان توانستند منظور خود را به مردم آمريکا برسانند؟
- ميسان: بيشتر مردم آمريکا از سخنراني رئيس جمهور ايران خشنود هستند و از خودشان ميپرسند که چرا دولتمردان خودشان جرأت انجام اينگونه سخنرانيهاي برنده را ندارند، اين براي آمريکائيها واقعا عجيب و غيرعادي است که رئيس جمهور کشور ديگري بتواند با توانائي خود مسائل آمريکا را به چالش بکشد، درحالي که خود دولتمردان آمريکائي در اينباره سکوت اختيار کردند.
"تي يري ميسان " نويسنده فرانسوي کتاب «11 سپتامبر دروغ بزرگ» با اشاره به خشنودي اکثر آمريکاييها از سخنراني رئيس جمهور ايران در سازمان ملل گفت: براي آمريکائيها جالب است که رئيس جمهور کشور ديگري با توانائي خود مسائل آمريکا را به چالش بکشد.