به گزارش گروه خواندنی های مشرق، میوه ها و لبنیات و موادی مانند عسل می توانند ویتامین های مورد نیاز بدن را فراهم کند و به ما شادابی و سلامت اهدا کنند. شما در روز چقدر از میوه ها و سبزیجات و مواد لبنی و آجیل استفاده می کنید؟ با بدن خودتان مهربان باشید و از این مواد در حد لازم استفاده کنید.
موز ؛ وقتی قند خونتان افت کرده
دیر خوردن وعده هایی غذایی ممکن است آستانه تحریک شما را بالا ببرد و پرخاشگر شوید چون قند کافی به مغزتان نمی رسد و شما بیش از پیش حساس و عصبی می شوید. تحقیقات نشان داده یك موز متوسط 105 كالری و فقط 14 گرم قند دارد. همین مقدار شما را سیر كرده و قند خون را به شكل ملایمی بالا می برد. همچنین موز مقدار سروتونین بدن شما را افزایش می دهد که ماده موثری برای مقابله با شرایط دشوار و اضطراب ها و استرس های روزمره است.
زرد آلود؛ اگر می خواهید سنگ کلیه نداشته باشید
هشت عدد زرد آلوی خشك حاوی 2 گرم فیبر و 3 میلی گرم سدیم و 325 میلی گرم پتاسیم است كه همه این ها كمك می كنند مواد معدنی در ادرار تجمع پیدا نكرده و از تشكیل سنگ های اگزالات كلسیم جلوگیری شود. این سنگ ها شایع ترین نوع سنگ های كلیوی هستند. برای در امان ماندن از سنگ كلیه به خصوص اگر سابقه اش را دارید بقیه میان وعده ها را حذف كنید و برگه زردآلو بخورید.
كشمش ؛اگر فشار خون تان بالاست
60 عدد كشمش تقریبا می شود یك مشت پر كه حاوی یك گرم فیبر و 212 میلی گرم پتاسیم است كه هردو برای كنترل فشار خون بالا در قالب یك رژیم غذایی توصیه می شوند. مطالعات متعددی نشان داده كه پلی فنل های موجود در مواد غذایی مشتق از خانواده انگور مثل همین كشمش و آب انگور در حفظ سلامت قلبی عروقی تاثیر بسزایی دارند از جمله كاهش فشار خون.
ماست؛ اگر از سروصدای معده رنج می برید
یك فنجان و نیم ماست طبیعی (كم چرب/ پروبیوتیك) غذا را به شكل موثری از دستگاه گوارش عبور می دهد. از سوی دیگر ماست های پروبیونیك قابلیت هضم غذا به ویژه لبنیات و حبوبات را در روده ها بهبود می بخشند. همان طور كه می دانید این غذاها عامل ایجاد گاز در دستگاه گوارشی هستند و در نتیجه با خوردن ماست از این مزاحمت دور می مانید. فقط یادتان باشد خوردن ماست همراه وعده های غذایی که متاسفانه در ایران هم بشدت رواج دارد عادت غذایی درستی نیست و جذب آهن غذا را خنثی می کند.
بهترین زمان برای خوردن ماست 1 ساعت بعد از وعده های غذایی یا 2 ساعت قبل از هر وعده است.
بهترین زمان برای خوردن ماست 1 ساعت بعد از وعده های غذایی یا 2 ساعت قبل از هر وعده است.
عسل ؛ اگر بیش از حد سرفه می كنید
دو قاشق چای خوری عسل قهوه ای و غلیظ بسیار موثرتر از داروهای بدون نسخه ضد سرفه، شدت و دفعات سرفه های شدید را در كودكان كاهش می دهد. آنتی اكسیدان های موجود در عسل و عوامل ضد میكروبی موجود در آن التهاب بافت های گلو را كاهش داده و بیمار را آرام می كند. البته به شرطی كه عسل واقعا طبیعی باشد!
فلفل دلمه ای قرمز ؛ اگر همیشه احساس خستگی می كنید
فلفل دلمه بویژه قرمز آن سرشار از ویتامین سی است و این ویتامین در عین برطرف كردن خستگی، نقشی اساسی در سوخت و ساز آهن برعهده دارد كه به بدن كمك می كند اكسیژن بیشتری وارد جریان خون شود. كمبود اكسیژن یكی از اصلی ترین دلایل خستگی و ضعف بدنی است.
كلم ؛ اگر از مرگبارترین سرطان(معده) در ایران می ترسید
یك تركیب بسیار قدرتمند موجود در كلم (قرمز و سفید) به نام سولفورافان، هلیكو باكتر پیلوری(باكتری عامل زخم معده و روده) را پیش از ورود به دستگاه گوارش تحت تاثیر خود قرار می دهد و از كار می اندازد و حتی در پیشگیری از ایجاد سرطان های دستگاه گوارش هم موثر است.
انجير ؛ اگر شکم تان خوب کار نمی کند
4 عدد انجير خشك 3 گرم فيبر دارد كه باعث تنظيم حركات روده بزرگ و دفع بهتر می شود. خوردن اين ميوه (تازه و خشک آن) باعث پيشگيری از عود مجدد هموروئيد می شود. همچنين اين مقدار انجير 5 درصد پتاسيم و 10 درصد منگنز مورد نياز روزانه را تامين می كند.