دیپلمات و فعال اصلاح‌طلب در تحلیلی سخیف مدعی شده است که جنایت هدف قراردادن هواپیمای مسافربری ایرانی توسط ناو آمریکایی، به دلیل مواضع ضد آمریکایی مقامات ایرانی بوده است!

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** هدف قرارگرفتن ایرباس ایرانی توسط ناو آمریکایی، تقصیر خودمان بود!

«علی خرم» در یادداشتی تأمل برانگیز در روزنامه اعتماد با عنوان «باید سنجیده عمل کنیم» نوشت:

«فضای رابطه ایران و امریکا بیش از حد آتشین و خطرناک است و پتانسیل هر نوع درگیری فیزیکی بالا رفته است...مشکل این است که خود ما نیز جو سنجی نکرده و واقعیت‌های موجود جامعه خود را در نظر نمی‌گیریم. در چنین شرایطی با توجه به نارضایتی عمومی که هر روز در گوشه و کنار کشور شاهد هستیم باید حساب شده‌تر موضع‌گیری و اقدام کنیم. با مشکلات داخلی گسترده‌ای از جمله متضرر شدن طلبکاران مؤسسات مالی، اختلاس و کلاهبرداری‌های گسترده، مشکلات محیط‌زیست، آب، برق و... مواجه هستیم و همه اینها به امریکا این امید را می‌دهد که در وهله اول بتواند ما را بدون دخالت دست به فروپاشی از درون برساند اما همانطور که پمپئو در سخنرانی خود گفت ممکن است به طور غیرمنتظره حادثه‌ای رخ دهد و شاهد یک صحنه دیگر باشیم. به عبارتی در عین حال که منتظر فروپاشی هستند و...حلقه را تنگ‌تر می‌کنند ابایی ندارند که جرقه‌ای زده شود و درگیری فیزیکی نیز پیش آید...از آنجایی که شرایط روابط بین دو کشور خیلی خطرناک و آتشین است هر آن ممکن است یک جرقه اعم از خودگاه یا ناخودآگاه به انبار کاه بیفتد، بنابراین باید سنجیده‌تر عمل کنیم».

این فعال اصلاح طلب در ادامه نوشت:

«لازم است که به تجربیات گذشته خود نیز توجه داشته باشیم. به عنوان مثال سال ۶۶ نیز بگو مگوهایی با رییس‌جمهور امریکا داشتیم. در آخرین مرحله بعد از سخنرانی رییس‌جمهور ما در سازمان ملل، امریکا تحریم‌های خود را مصوب و اجرایی کرد. در مرحله دوم نیز اول سکوی‌های نفتی و بعد ناوچه‌های ایران را از بین برد. کمتر از ۹ ماه کار به زدن ایرباس کشید و نهایتاً ما قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم. نکته‌ای که نباید فراموش کرد این است که رییس‌جمهور فعلی امریکا خیلی تندتر و نامعقول‌تر است. تیم اطراف او نیز همه ضد ایرانی و دشمن قسم خورده ما هستند، در حالی که سال ۶۶ اینطور نبود. از این جهت باید گفت که شرایط موجود به صورت بالقوه خطرناک است و باید حساب برخی حرف‌های خود را داشته باشیم ولو اینکه حرف حق باشد. اینکه امریکا بد و ظالم است درست است اما باید دید که آیا بیان آن در شرایط موجود چه مشکلی را حل می‌کند؟ ایجاد حمیت داخلی نباید به قیمت ایجاد صحنه تقابل میان ایران و امریکا باشد و باید به سیاست‌های انتخابی بیشتر فکر کرد».

خرم پیش از این صراحتاً اعلام کرده بود که باید در توان موشکی خود با طرف غربی مذاکره کرده و آنها را راضی کنیم!

این فعال اصلاح طلب ضمن سیاه نمایی وضعیت داخلی کشور و تأیید گنده گویی های وزیر خارجه آمریکا، در تحلیلی سخیف و مضحک مدعی شده است که جنایت هدف قراردادن هواپیمای مسافربری ایرانی توسط ناو آمریکایی، به دلیل مواضع ضد آمریکایی مقامات ایرانی بوده است!

«هارولد رود» تحلیلگر سابق پنتاگون نیز چندی پیش در اظهار نظری که در وبگاه «الگماینر» منتشر شد، نوشته بود: «ما امروزه در موقعیتی هستیم که نه تنها در جهان اسلام بلکه در کل دنیا، آمریکا را بسان ببر کاغذی می‌بینند».

آمریکا اکنون به نمایشگاهی بزرگ از شکست‌های پی‌درپی تبدیل شده است. چندی پیش «فارن پالیسی» در گزارشی به قلم «استفان والت» درباره ناکامی‌های آمریکا در لشکرکشی به افغانستان نوشته بود: «به طور خلاصه می‌توان گفت آمریکا محکوم به شکست در جنگ افغانستان است زیرا با آمادگی کامل وارد زمین بازی نشد. در واقع تمامی تلاش‌هایی که از سوی آمریکا به کار بسته شد چیزی نبود جز یک‌اشتباه بزرگ».

«لس‌آنجلس تایمز» نیز چندی پیش با اشاره به ناکامی واشنگتن در حمله به عراق نوشته بود: «ده سال پس از تهاجم ایالات متحده به عراق، برنده ژئوپلتیک این جنگ، دشمن آمریکایی‌ها یعنی "ایران" بوده است».
حتی تغییر استراتژی نبرد مستقیم به جنگ نیابتی نیز نتوانست روند ناکامی واشنگتن را متوقف کند. «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه پیشین آمریکا در کتاب خاطرات خود نوشته: «قرار بود ما در روز پنجم ماه ژوئیه سال ۲۰۱۳] چهاردهم تیر ماه ۱۳۹۲] در نشستی با دوستان اروپایی خود دولت اسلامی را به رسمیت بشناسیم. من به ۱۱۲ کشور سفر کردم تا نقش آمریکا و توافق با بعضی از دوستان را درباره به رسمیت شناختن دولت اسلامی بلافاصله پس از تشکیل آن توضیح دهم، اما به‌یک‌باره همه‌چیز در برابر چشمان ما فرو ریخت». در حال حاضر کمر گروهک‌های تکفیری تروریستی مورد حمایت آمریکا، در منطقه توسط محور مقاومت به فرماندهی سردار قاسم سلیمانی شکسته شده است.

عصبانیت ترامپ و مقامات کاخ سفید از ایران کاملاً قابل درک است. آمریکا که در جای جای منطقه از جمهوری اسلامی سیلی‌های سختی خورده و به ادبیات چاکرمنشانه پادشاهان کشورهای عربی عادت کرده است، باید هم چنین عصبانی باشد و عربده بکشد.

غربی‌ها خود به ضعف مفرط آمریکا اذعان کرده‌اند اما طیف اصلاح طلب همچنان با تحقیر ایران و ایرانی، طرف مقابل را بزرگ دیده و خودزنی می‌کنند!

** وزرای دولت با نمایندگان مجلس بده بستان می‌کنند

«علی صوفی» در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:

«برخی از نمایندگان مجلس در رأی اعتماد به وزرا و در جریان استیضاح آنان، امانتداری نکرده و بده بستان داشته‌اند.»

چندی پیش «علی جنتی» وزیر ارشاد دولت یازدهم در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفته بود: «برخی وزرا با نمایندگان پرتوقع مجلس معامله می‌کنند و برای اینکه به دور از سؤال یا استیضاح بمانند باج‌های سنگینی به نمایندگان مجلس می‌دهند و برخلاف سیاست‌های رییس‌جمهور عمل می‌کنند. این موضوعات باعث شده که دولت نتواند به وظیفه و رسالتی که بر دوش دارد، عمل کند و انتظارات رییس‌جمهور از اعضای کابینه به طور کامل محقق نشود».

روزنامه شرق نیز- شهریور ۹۶- در مطلبی نوشته بود که اعضای لیست امید از وزرا برای پست معاونت و مدیر کلی وزارتخانه باجگیری می‌کنند!

** باید دغدغه موشکی اروپا را رفع کنیم!

یکی از دیپلمات‌های ارشد دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه ایران گفت:

«در مقطع کنونی در عین نگه داشتن چین و روسیه باید به کم کردن اختلافات با اروپا هم توجه ویژه‌ای داشت. امنیت اروپا برای آنها بسیار حائز اهمیت است و اگر موضوعاتی مانند فعالیت موشکی ایران آنها را نگران می‌کند، باید در قالب یک سری گفت‌وگوهای سازنده این دغدغه‌ها را رفع کرد؛ اما تا چنین موضوعی مطرح می‌شود به دلایلی که پیش از این اشاره داشتم، یک جریانی در داخل شروع به فرافکنی و داد و فریاد می‌کند و مانع تحقق این مذاکرات که می‌تواند اختلافات اروپا و امریکا را حداقل درباره ایران تعمیق کند، می‌شود».

اصلاح طلبان بارها و بارها مدعی شده‌اند که باید در جایگاه متهم نشسته و نگرانی اروپا درمورد توان موشکی خود را رفع کنیم.

این در حالی است که ما در این مورد در جایگاه شاکی هستیم و نه متهم.

طرف مقابل ما (انگلیس، فرانسه و آلمان) کشورهایی هستند که در جنگ تحمیلی، صدام را تجهیز کرده و سلاح شیمیایی در اختیار رژیم بعث قرار دادند.

طرف مقابل ما کشورهایی هستند که تجهیزکننده داعش در عراق و سوریه هستند.

طرف مقابل ما کشورهایی هستند که تجهیزکننده رژیم کودک کش اسرائیل هستند.

و طرف مقابل ما کشورهایی هستند که رژیم آل سعود را در کشتار زنان و کودکان بی گناه یمنی تجهیز و حمایت کردند.

فرانسه اکنون میزبان و حامی گروهک تروریستی منافقین است که کشتار ۱۷ هزار ایرانی را در کارنامه سیاه خود ثبت کرده است.

حال ما باید در جایگاه متهم نشسته و به این جنایتکاران پاسخگو باشیم؟!