بانک مرکزی و مرکز آمار در حالی نرخ تورم را بین ۸٫۷ و ۱۰٫۲ درصد اعلام کرده‌اند که هزینه‌های مصرفی عمومی مردم نسبت به سال گذشته حداقل ۳۰ درصد بیشتر شده است.

 سرویس اقتصاد مشرق - در سال جاری با وجود افزایش سه برابری قیمت دلار نسبت به سال قبل، نرخ تورم همچنان در سطح پایینی اعلام می‌شود.

نرخ ارز تاثیر مستقیمی بر قیمت‌ها در بازار کشور دارد و طبیعی است وقتی قیمت دلار ۳ برابر شده، کالاهای وارداتی به همان نسبت گران شوند.

بیشتر بخوانید

رشد هزینه‌ جاری دولت ۲ برابر نرخ تورم+ نمودار

این گرانی بر کالاهای تولید داخل نیز تاثیر غیرمستقیم می‌گذارد و موجب گرانی آنها می‌شود، درست شبیه شرایطی که در سال ۱۳۹۱ در دولت احمدی‌نژاد رخ داد که افزایش قیمت دلار از ۱۲۰۰ تومان به ۳۰۰۰ تومان موجب تحمیل تورم ۳۰ تا ۴۰ درصدی بر اقتصاد کشور شد.

اما برخلاف سال ۱۳۹۱ که دولت وقت، آمار تورم ۴۰-۳۰ درصدی را اعلام می‌کرد، در سال جاری با وجود تحمیل گرانی بر مردم، آمار تورم بسیار نازل اعلام می‌شود.

هرچند بانک مرکزی و مرکز آمار اعلام می‌کنند که آمارشان درباره تورم، درست است اما یک بررسی ساده درباره مقایسه قیمت‌ها با سال قبل نشان می‌دهد قطعا تورمی که مردم تحمل می‌کنند، بیش از ۳۰ درصد است.

مقایسه قیمت مواد خوراکی، خودرو، دلار و سکه در روزهای اخیر نسبت به قیمت آنها در مدت مشابه سال قبل، مشخص است که گرانی‌ها بین ۱۰ تا ۳۰۰ درصد بوده است.

محصول

درصد افزایش نسبت به مرداد ۱۳۹۶

لبنیات

۲۰

تخم مرغ

۴۰

برنج وارداتی

۴۷

میوه‌های تازه

۷۱

سبزی‌های تازه

۱۵

گوشت قرمز

۲۵

مرغ تازه

۲۰

چای

۲۰

روغن

۱۰

قیمت مسکن

۵۴

قیمت خودروهای داخلی

۵۰

قیمت خودروهای خارجی

۱۰۰

قیمت سکه

۳۰۰

نرخ ارز

۲۰۰