کد خبر 882444
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۷

در چند هفته اخیر، انصارالله یمن اقتصاد کشورهای متجاوز را نشانه گرفته است. در این ارتباط پهپاد صماد 2 یکی از پالایشگاه‌های نفتی شرکت آرامکوی عربستان در ریاض را هدف حمله قرار داد.

به گزارش مشرق،  به تازگی سخنگوی نیروهای مسلح ضمن هشدار به شرکت‌های خارجی درباره ماندن و سرمایه‌گذاری در امارات و عربستان، از آنها خواست فوری از این کشورها خارج شوند. تنها یک روز پس از این هشدار تهدیدهای انصارالله عملیاتی شد و فرودگاه ابوظبی و کشتی‌های جنگی عربستان در دریای سرخ هدف قرار گرفتند. به نظر می‌رسد این دو عملیات مهم انصارالله سبب تغییراتی در معادلات نبرد شود. 

در چند هفته اخیر، انصارالله یمن اقتصاد کشورهای متجاوز را نشانه گرفته است. در این ارتباط در ابتدا پهپاد صماد 2 یکی از پالایشگاه‌های نفتی شرکت آرامکوی عربستان در ریاض را هدف حمله قرار داد. این عملیات ضربه‌ای اساسی به طرح چشم‌انداز 2030 محمدبن‌سلمان بود؛ چرا که وی به دنبال آن است تا 5 درصد از سهام شرکت نفتی آرامکو را به بخش خصوصی واگذار کند و در صورت امنیت نداشتن پالایشگاه‌های نفتی عربستان این امر میسر نخواهد شد؛ اما عملیات مهم دیگر حمله انصارالله با پهپاد صماد 3 به فرودگاه ابوظبی است.

در اوضاع کنونی، اقتصاد امارات با چالش‌های زیادی مواجه شده و گزارش‌های بسیاری از خروج سرمایه‌گذاران از پایتخت اقتصادی امارات، یعنی دبی منتشر شده است. در همین زمینه خبرگزاری «رویترز» در گزارشی اعلام کرد، شاخص‌های اقتصادی و مالی نشان می‌دهد دبی با بحران روزافزون خود در مسیر تبدیل شدن به شهر ارواح قرار دارد. حمله پهپادی انصارالله به ابوظبی، پایتخت سیاسی امارات در حالی صورت گرفته که پهپاد صماد 3 مسافت 1500 کیلومتری را طی کرده و پدافندهای هوایی ابوظبی توان رهگیری آن را نداشته‌اند. این مسئله به معنای آن است که نسل جدید این پهپادها توان حمله به دبی را خواهند داشت و این مسئله امنیت را برای سرمایه‌گذاران خارجی با مخاطره مواجه خواهد کرد. نتیجه این مسئله نیز تشدید وخامت اوضاع اقتصادی دبی خواهد بود که این مسئله می‌تواند ادامه همراهی امارات در حمله به یمن را با چالش‌های بسیاری مواجه کند.

اما مسئله مهم در این زمینه به حربه جدید ائتلاف سعودی برمی‌گردد. تقویت قدرت موشکی و پهپادی یمن در حالی است که ائتلاف سعودی پس از ناکامی در عرصه میدانی قصد دارد به روش‌های دیگری زمینه را برای شکست انصارالله فراهم کند. در نبرد الحدیده در ساحل غربی یمن، کشورهای آمریکا، انگلیس و فرانسه در راستای اهداف عربستان و امارات وارد نبرد میدانی شده‌اند؛ اما این نبرد با شکست مواجه شده است. در وضعیت کنونی، عربستان سعی دارد کشورهای غربی را بیشتر در بحران یمن درگیر کند تا از این طریق بتواند مقدمات شکست انصارالله را فراهم آورد. جدیدترین حربه عربستان در این زمینه تمسک جستن به مسئله امنیت انرژی است.

در این راستا، عربستان برای نخستین بار به هدف قرار گرفتن کشتی جنگی خود اعتراف کرد و مدعی شد انقلابیون یمن، نفت‌کش‌های سعودی را هدف قرار داده‌اند. این مسئله موجب شده است تا کارشناسان بگویند عربستان به عمد در حال نفت‌کش معرفی کردن کشتی جنگی خود بوده تا زمینه محکوم کردن انقلابیون یمن را فراهم کند. وزیر انرژی عربستان در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز مدعی شد، این کشور عبور همه نفت‌کش‌های سعودی از باب‌المندب را به طور موقت متوقف کرده است. این در حالی است که  ارتش یمن در بیانیه خود از هدف گرفتن کشتی نظامی وابسته به ائتلاف سعودی خبر داده است. در این مسیر متحدان سعودی نیز به میدان آمده و سعی دارند با نفت‌کش معرفی کردن ناوهای جنگی عربستان زمینه را برای بهره‌برداری سیاسی از این مسئله فراهم کنند. این در حالی است که مجتهد، شاهزاده افشاگر سعودی اعلام کرد، کشتی هدف قرار داده شده در نزدیکی باب‌المندب، یک ناو جنگی سعودی بود؛ اما بن سلمان ولی‌عهد عربستان نمی‌خواهد اعتراف کند که حوثی‌ها قدرت نابودی ناوهای جنگی‌اش را دارند؛ به همین دلیل ادعا می‌کند کشتی هدف گرفته شده یک نفت‌کش بوده است.

منبع: صبح صادق