به گزارش مشرق، «هادی محمدی» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:
مهمترین منطقه باقیمانده تروریستهای تکفیری در سوریه استان ادلب است که پرونده تروریستی در سوریه را خواهد بست. به همین منظور با پایان یافتن پاکسازی در مناطق مختلف اکنون نوبت به ادلب رسیده و به همین دلیل همه بازیگران مرتبط فعالتر شدهاند.
تروریستهای ادلب در کابوس یک جنگ پرشدت، در آشفتگی به سر میبرند. برخی دنبال مصالحه با دولت مرکزی هستند و برخی دیگر که عمدتاً جبهه النصره و همپیمانان آن میباشند، دسته اول را سرکوب میکنند و بر طبل جنگ میکوبند ولی میدانند سرنوشت شومی در انتظار آنهاست. پایان کار تروریستها در ادلب به معنای اثرگذاری بر چندین مؤلفه داخل سوریه و در سطح منطقه است.
پایان ادلب یعنی اینکه ترکیه و امریکا باید یا برای ماندن آماده جنگ باشند و یا آن را ترک کنند. هم امریکا و هم ترکیه به جنگیدن فکر نمیکنند، ترامپ حضور در غرب آسیا را خطای تاریخی نامیده، این یعنی حاضر نیست هزینه ماندن را بپردازد و ترکیه نیز که مشکلات سیاسی و اقتصادی و تنش با امریکا را پشت سر میگذارد، فقط نگران این است که پیامدهای جنگ در ادلب، مؤلفههای امنیتی ترکیه را به خطر بیندازد و یا از سفره اقتصادی سوریه به چیزی دست نیابد.
لذا هم ترکیه و هم امریکا برای اینکه تروریستهای ادلب باقی بمانند، از هم اکنون در تلاش جدیدی به سر میبرند و سناریوی جنجال شیمیایی یکی از این تلاشهاست. روسیه در رایزنی با امریکا و ترکیه و اروپا، تأکید کرده که مبارزه با تروریستهای داعش و النصره امری حتمی است ولی ترکیه باید به نقش خود در مهار مرزها بپردازد و اروپا برای خلاصی از ناامنی تروریستها باید سهمی در بازسازی و ارائه کمک داشته باشد و کاستن از کارشکنیها را حداقل سهمیه خود بداند. کار از دست ترکیه در ادلب خارج شده و آنکارا نمیتواند تکفیریهای النصره را مجاب کند تا خود را طرفدار طرح صلح در سوریه معرفی کنند.
یعنی دو پارامتر موجب شده تا عجلهای که روسها، حتی بیشتر از ارتش سوریه برای آغاز عملیات در ادلب داشتند، به یک اولویت تأخیری تبدیل شود. ابتدا اینکه فرصت بدهند تا طرفداران مصالحه و آشتی با حکومت سوریه جان بگیرند و در مقابل النصره و داعش بایستند و ثانیاً اینکه ترکیه را در شرایطی قرار ندهند که همکاری با مصوبات آستانه برای مهار تروریستها و یا بستن مرزهایش را کنار گذاشته و بار دیگر، تسلیم سیاستهای امریکایی و شانتاژهای ترامپ شود. لذا ترکیه و سوریه که دو هفته دیگر در تهران خواهند بود، به دو شاخص فوق برای تعیین اولویت زمانی عملیات در ادلب خواهند پرداخت.