کد خبر 88777
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۰ - ۰۸:۴۷
به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، حضرت علی (ع) در نامه 53 نهج البلاغه به مالك اشتر نوشت: افراد زیرك با ظاهرسازي و خوش خدمتي، نظر زمامداران را به خود جلب مي كنند كه در پس این ظاهرسازي ها، نه خیرخواهي وجود دارد و نه از امانتداري، نشاني یافت مي شود.

سپس در امور نویسندگان و منشیان به درستي بیاندیش، و كارهایت را به بهترین آنان واگذار و نامه هاي محرمانه را كه دربردارنده سیاست ها و اسرار توست، از میان نویسندگان به كسي اختصاص ده كه صالح تر از دیگران باشد، كسي كه گرامي داشتن، او را به سركشي و تجاوز نكشاند تا در حضور دیگران با تو مخالفت كند و در رساندن نامه كارگزارانت به تو، یا رساندن پاسخ هاي تو به آنان كوتاهي نكند، و در آنچه براي تو مي ستاند یا از طرف تو به آنان تحویل مي دهد، فراموشكار نباشد، در تنظیم هیچ قراردادي سستي نورزد و در برهم زدن قراردادي كه به زیان توست كوتاهي نكند و منزلت و قدر خویش را بشناسد.

همانا آنكه از شناخت قدر خویش عاجز باشد، در شناخت قدر دیگران جاهل تر است.

مبادا در گزینش نویسندگان و منشیان، بر تیزهوشي و اطمینان شخصي و خوش باوري خود تكیه نمایي. زیرا افراد زیرك با ظاهرسازي و خوش خدمتي، نظر زمامداران را به خود جلب مي نمایند كه در پس این ظاهرسازي ها، نه خیرخواهي وجود دارد و نه از امانتداري، نشاني یافت مي شود ولی آنها را با خدماتي كه براي زمامداران شایسته و پیشین انجام داده اند بیازماي.

به كاتبان و نویسندگاني كه در میان مردم آثاري نیكو گذاشته و به امانتداري،از همه مشهورترند، اعتماد داشته باش كه چنین انتخاب درستي نشان دهنده خیرخواهي تو براي خدا و مردمي است كه حاكم آناني.

براي هر یك از كارهایت سرپرستي برگزین كه بزرگي كار بر او چیرگي نیابد و فراواني كار او را درمانده نسازد و بدان كه هرگاه در كار نویسندگان و منشیان تو كمبودي وجود داشته باشد كه تو بي خبر باشي خطرات آن دامنگیر تو خواهد بود.