به گزارش مشرق، کمال دهقان فیروزآبادی با اشاره به شکایت ایران از آمریکا به دلیل تحریمهای ظالمانه در دادگاه لاهه گفت: دادگاه لاهه به مبانی حقوق بینالملل و قراردادهای فی ما بین دو کشور دارای اختلاف توجه دارد.
بیشتر بخوانید:
دالان لاهه روشنی یا سیاهی است؟
نایب رئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: در مرحله بعدی وکلا و کارشناسان با حضور در دادگاه ضمن انجام دفاعیه از کشور خود باید مدارکشان را ارائه کنند و در نهایت قضات بر اساس این موارد حکم میدهد.
شکایت به لاهه بر اساس معاهده مودت میان ایران و آمریکا بوده است
وی با بیان اینکه ما پیش از این در موارد دیگری با آمریکا اختلاف نظر داشته و در محاکم بینالمللی طرح دعوا کردهایم، اظهار کرد: در این برهه از زمان هم به دلیل تحریمهای ظالمانه آمریکا با استناد به معاهده مودت میان ایران و آمریکا (سال 1334) به دادگاه لاهه شکایت کردهایم، قراردادها به هیچ عنوان مشمول مرور زمان نمیشوند و با تغییر دولتها تغییر نمیکنند.
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: آمریکا علیرغم قراردادهای دو جانبه و چند جانبهای که امضا میکند بارها عهدشکنی کرده است، عهدشکنی و نقض قراردادهای آمریکا بر روی روابط ما با کشورهای دیگر هم تاثیر میگذارد و خسارتهای جبران ناپذیری بر کشورمان وارد کرده است لذا باید در مراجع حقوقی با به کارگیری توان دیپلماسی و حقوقی خود از این پرونده دفاع کنیم.
تشریح دو بعد سیاسی و حقوقی شکایت ایران آمریکا به لاهه
دهقانفیروزآبادی با اشاره به اینکه پروندههای در این سطح تنها حقوقی نیستند و سیاسی هم محسوب میشوند، گفت: آمریکا از تمام توان خود برای مقابله با این پرونده بهره خواهد گرفت، جمهوری اسلامی ایران هم باید تمام توان خود را به کار بگیرد تا فشارهای سیاسی آمریکا را خنثی کند.
جنبه حقوقی شکلایت ایران از آمریکا به لاهه به جنبه سیاسی آن برتری دارد
عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: معتقدم جنبه حقوقی این پرونده بسیار بالاتر است و باید به صورت جامع و کامل از این پرونده در دادگاه لاهه حمایت کنیم تا قرارهای موقتی ضد آمریکا صادر شود.
وی با اشاره به تاثیر رای دادگاه لاهه بر روابط ایران و آمریکا هم گفت: رابطه آمریکا با ما بر مبنای خصومت و بیاعتمادی بنیان شده است، آنها مرتب علیه جمهوری اسلامی ایران خصومت میکنند. اخیرا سالگرد کودتای 28 مرداد را داشتهایم که آمریکا در امور داخلی ما مداخله کرد و اکنون به اشتباه خود در زمین زدن حکومت مردمی مصدق اقرار کرده است حتی آنها در جنگ هشت ساله طرف رژیم متجاوز بعث عراق را گرفتند.
نایب رئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: آمریکا از هر فرصتی برای ضرر زدن به منافع ملی ما سواستفاده کرده که نمونه بارز و آخرین آن همین برجام است که علیرغم آنکه آمریکا در یک توافق چند جانبه متعهد به اجرای آن شده بود و حتی قطعنامه 2231 سازمان ملل متحد همه کشورهای دنیا را ملزم به همکاری در اجرای برجام کرده بود باز هم از برجام خارج شد.
دهقانفیروزآبادی تصریح کرد: حتما محاکم و حقوقدانهای بینالمللی این مسائل را لحاظ میکنند و اگر ما یک تیم قوی حقوقی را به کار بگیریم حتما در دادگاه لاهه پیروز خواهیم شد.