به گزارش مشرق، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سهشنبه) پارلمان طرح سوال از رئیسجمهور را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از پایان توضیحات طراحان سوال از رئیسجمهور و همچنین پاسخهای حسن روحانی، از طراحان سوال پرسید که آیا از پاسخهای رئیسجمهور قانع شدند یا نه که طراحان اعلام کردند قانع نشدند و خواستار رأیگیری از صحن علنی مجلس شدند.
بیشتر بخوانید:
شایعهای با عنوان امضا برای استیضاح رئیس جمهور
بدین ترتیب رئیس مجلس نیز طبق آییننامه داخلی پارلمان، تکتک سوالات را به صورت جداگانه به رأی وکلای ملت گذاشت که نتایج این رأیگیریها به شرح ذیل است:
سوال اول: چرا دولت جنابعالی در کنترل قاچاق که یکی از مهمترین عوامل فلج تولید ملی است، موفق نبوده است؟
وکلای ملت با 123 رأی موافق، 138 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 271 نماینده حاضر در صحن علنی، پاسخهای رئیسجمهور به این سوال را قانعکننده ندانستند.
سوال دوم: علت استمرار تحریمهای بانکی با گذشت بیش از دو سال وعلیرغم اجرای همه تعهدات برجامی ایران چیست؟
وکلای ملت با 137 رأی موافق، 130 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 271 نماینده حاضر در صحن علنی، پاسخهای رئیسجمهور به این سوال را قانعکننده دانستند.
سوال سوم: چرا دولت تدبیر و امید نسبت به کاهش بیکاری مفرط اقدام شایستهای ندارد؟
وکلای ملت با 74 رأی موافق، 190 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 272 نماینده حاضر در صحن علنی، پاسخهای رئیسجمهور به این سوال را قانعکننده ندانستند.
سوال چهارم: علت رکود اقتصادی شدید چندین ساله، در دولت جنابعالی، علیرغم وعدهها و اعلامهای عبور از رکود چیست؟
وکلای ملت با 116 رأی موافق، 150 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 272 نماینده حاضر در صحن علنی، پاسخهای رئیسجمهور به این سوال را قانعکننده ندانستند.
سوال پنجم: علت افزایش شتابان ارزهای خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی چیست؟
وکلای ملت با 68 رأی موافق، 196 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 272 نماینده حاضر در صحن علنی، پاسخهای رئیسجمهور به این سوال را قانعکننده ندانستند.
بر این اساس و طبق ماده 213 آیین نامه داخلی مجلس، سوال به قوه قضائیه ارسال می شود.
در ماده 213 آمده است:
رئیس جمهور موظف است ظرف یک ماه از تاریخ دریافت سؤال یا سؤالات، در جلسه علنی مجلس حضور یابد و به سؤال یا سؤالات مطروحه نمایندگان پاسخ گوید مگر با عذر موجه با تشخیص مجلس شورای اسلامی. مدت طرح سؤال یا سؤالات از طرف نمایندگان منتخب سؤالکنندگان حداکثر سی دقیقه و مدت پاسخ رئیس جمهور حداکثر یک ساعت است که طرفین میتوانند وقت خود را به دو بخش تقسیم نمایند. در این صورت همه سؤالات و پاسخها در بخش اول وقت هر یک از دوطرف بیان میشود و در بخش دوم ابهامات سؤالکنندگان و پاسخهای رئیس جمهور مطرح میگردد.
تبصره- پس از این مرحله، درباره پاسخ رئیس جمهور به هر یک از سؤالات از نظر قانعکننده بودن به صورت جداگانه رأیگیری میشود.
چنانچه اکثریت نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیس جمهور به سؤالی قانع نشده باشند و موضوع مورد سؤال، نقض قانون و یا استنکاف از قانون محسوب شود، آن سؤال به قوه قضاییه ارسال میشود.