دلایل اجرایی نشدن طرح کاهش خطرپذیری تهران
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در مورد دلایل اجرایی نشدن طرح کاهش خطرپذیری تهران گفت: این طرح فقط برای تهران نیست و در همه شهرها باید اجرا شود. براساس قانون تهران به علت کلانشهر بودن مدیریت بحرانش با شهرداری و سایر شهرها با فرمانداری است ولی امروز دیگر تهران کلانشهر نیست و مشهد، تبریز، اصفهان و بسیاری از شهرها نیز وضعیتی همانند تهران دارند. باید اذعان داشت که طرح جامع خطرپذیری هم زمان بر است و هم هزینه زیادی را در بر دارد.
وجود 3 هزار و 200 هزار هکتار بافت فرسوده شهری در تهران
قدمی در مورد بازسازی بافتهای فرسوده در پایتخت گفت: در تهران 3 هزار و 200 هزار هکتار بافت فرسوده شهری داریم که این آمار در کل کشور 62 هزار هکتار است. البته در تبدیل بافتهای فرسوده به نوساز در روستاها موفقتر بوده ایم به طوریکه در سال جاری 1.5 میلیون بافت فرسوده روستایی بازسازی شده است.
دلایل بازسازی نشدن بافتهای فرسوده تهران
وی افزود: از دلایلی که بافتهای فرسوده تهران هنوز بازسازی نشدهاند می توان به عدم فرهنگسازی، بالا رفتن توقع مردم در ساخت و ساز و همچنین ورثهای شدن بیشتر بافتهای فرسوده عنوان کرد که در این زمینه حتی دولت وام نوسازی را تا 20 میلیون تومان افزایش داده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در مورد بودجه این سازمان گفت: در برنامه پنجم توسعه بودجه در اختیار معاونت راهبردی رئیس جمهور قرار گرفته و خود سازمان بودجه مستقلی ندارد.
هزینه ایجاد مرکز کاهش خطرپذیری لرزهای در آسیا تامین نشده است
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مبنی بر اینکه چرا امتیاز ایجاد مرکز کاهش خطرپذیری لرزهای در آسیا که به ایران داده شده است همچنان روی زمین مانده، گفت: برای گرفتن این مجوز کش و قوسهای زیادی داشتیم تا این که توانستیم مجوز را اخذ کنیم ولی هنوز نتوانستهایم هزینهها را تامین کرده و این مرکز را ایجاد کنیم. با این حال پیگیر این مشکل هستیم.
قدمی در پاسخ به پرسش خبرنگار مبنی بر اینکه چرا پس از یکسال که به شما اجازه داده شده است 50 متخصص با گرایش لرزه نگاری جذب کنید اقدامی در این رابطه انجام نشده گفت: تقریباً مراحل استخدامی در حال نهایی شدن است و بیشتر این افراد فوق لیسانس هستند.
ایجاد 10 نقطه در تهران برای اردوگاههای اضطراری
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در مورد بحران زلزله در پایتخت گفت: در شهر تهران 10 نقطه اعم از پارکها و سولهها برای ایجاد اردوگاههای اضطراری توسط هلال احمر و شهرداری ایجاد شده است. قرار بود هزار سالن اردوگاهی در سراسر کشور انجام شود که یک سوم آن انجام شده است. در تهران 15 سالن چند منظوره ایجاد شد. اینکه برخی از مسئولان میگویند که ما آمادگی زلزله تهران را نداریم قبول ندارم. البته برای جلوگیری از زلزله پایتخت مهمترین راه حل مقاوم سازی ساختمانها و آموزش مردم است. هرچند که تهران هنوز امتحان زلزله را پس نداده و مطمئن باشید با هزار آمبولانس و تجهیزات کافی هم نمیتوانیم بگوییم آمادهایم ولی بسیاری اقدامات برای این آمادگی انجام شده است.
15 هزار تومان هزینه بیمه ساختمان است
وی خطاب به شهروندان تهرانی گفت: 15 هزار تومان هزینه بیمه ساختمان است و گسترش فرهنگ بیمه میتواند بار مالی زلزله را کم کند. به دنبال این هستیم تا بیمه ساختمانها را در برابر زلزله اجباری کنیم.
قدمی اظهار داشت: ضعف مدیریت بحران کشور را منکر نیستم و آنها هم که انتقاد دارند حتماً بنویسند ما رفع میکنیم. ما که نمی دانیم زلزله کی اتفاق میافتد و کجا. و این هم که میگویید مانورها ظاهری هستند باید بگویم به دنبال مانورهای غیرمنتظره برای آمادگی دستگاهها هستیم که به زودی اجرا میشود. البته این مانورهای معمولی هم بیشتر برای آگاه سازی مردم است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ناهماهنگی بین دستگاهها را یکی از معضلات اصلی این سازمان عنوان کرد افزود: یکی دیگر از مشکلات عدم نظارت صحیح وزارت راه و شهرداریها بر ساخت و ساز خانههای تهران است. خیلی از مهندسان ناظر حتی نمیدانند ساختمانشان کجاست. سازمان مدیریت بحران هم نمیتواند جلوی ساخت و سازها را بگیرد ولی شهرداری این توان را دارد.