کد خبر 891444
تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۳

درحالی برخی از قطع روابط با عراق به دلیل حمله عده‌ای ناشناس به ساختمان کنسولگری ایران در بصره صحبت به میان می‌آورند که مهاجمان، به ساختمان‌های نظامی و سیاسی عراق حمله کردند.

به گزارش مشرق، پس از حمله  شب گذشته به کنسولگری ایران در بصره و به آتش کشیدن آن، برخی در داخل کشور این شبهه را به وجود آوردن که چرا باید به این عراقی‌ها کمک کرد؟ عراقی ها پاسخ محبت ما را با آتش شدن کنسولگری‌مان دادند.

همچنین جعفرزاده ایمن ابادی نماینده عضو فراکسیون امید مجلس در اظهار نظری خواستار پایان دادن به حمایت های ایران از عراق در مقابله با داعش شد و گفت: "باید اجازه دهیم خود عراقی ها داعشی ها را جمع کنند." وی همچنین خواستار "محدود شدن و بازنگری در ارتباط با کمکهای ایران به عراق " شده است.

نکته قابل تامل در اظهار نظر این نماینده مجلس آنجاست که هنوز حتی هویت اصلی گروه تحریک کننده برای تسخیرکنسولگری ایران در بصره مشخص نشده است.

* اپوزیسیون‌ هست چه در ایران چه در عراق

در پاسخ به این ادعا باید گفت در عراق هم مانند هرجای دیگری هستند افرادی که با ملت و دولت حاکم مخالفند، حتی برخی از آن‌ها  برای برای رسیدن به اهدافشان  از اپوزیسیون  هم کمک می‌گیرند. همانطور که در فتنه های اخیر کشور خودمان هم شاهد این گونه رفتارهای مخربانه و شعارهای مختلف بودیم.

* کنسولگری ایران تنها آسیب دیده، فتنه بصره نبود

اما نکته اساسی این است که در فتنه بصره، فقط کنسولگری جمهوری اسلامی ایران به آتش کشیده نشد بلکه استانداری بصره، دفتر سازمان بدر، مقر گروه عصائب اهل الحق، مجلس اعلی، حزب الدعوة، مقر حزب "جنبش اراده" وابسته به حنان الفتلاوی، مقر حزب الفضیلة، دفتر فالح الخزعلی، منزل رئیس شورای استانداری، دفتر شبکه العراقیه، منزل وزیر ارتباطات (حسن الراشد) از ائتلاف دولة القانون (نوری المالکی)، مرکز درمان مجروحان و معلولان «جعفر طیار» شهر بصره، شبکه الغدیر وابسته به سازمان بدر و بسیاری از اماکن سیاسی-نظامی عراق تخریب شد و در آتش فتنه باقیماندگان بعثی-تکفیری سوختند.

ساختمان فرمانداری بصره

بنابرگزارش رسانه‌ها، حتی شماری از افراد در ساختمان‌های گروه‌های مجروح و شهید شدند ولی با اطلاع مقامات امنیتی عراق، دیپلمات‌ها و کارکنان کنسولگری  جمهوری اسلامی ایران در بصره، ساختمان را پیش از هر تجاوزی ترک کردند.

همچنین اطلاعات منتشر شده حاکی از آن است که رزمندگان مقاومت عراقی در حال حاضر با شورشیان درگیر شده و در تلاشند که مانع از ادامه تلفات شوند. نیروهای امنیتی عراق نیز به محل اعزام شده‌اند.

* محکوم کردن حمله به کنسولگری ایران توسط عراقی‌ها
لازم به ذکر است ملت و نهادهای سیاسی، نظامی و جهادی عراق هر یک با صدور بیانیه‌های جداگانه‌ای، اعمال شنیع شورشیان را محکوم کردند، موضوعی که در رسانه‌های مختلف کمتر منتشر شده است.

جریانی در داخل و خارج از کشور چند ماهی است که سعی دارد روابط بین ایران و عراق را تضعیف کند؛ یکبار با انتشار شایعه روابط غیراخلاقی مردان ایرانی در راهپیمایی اربعین، باردیگر با شایعه روابط جنسی زائران عراقی با زنان مشهدی، شایه انتقال قطع آب شرب ایران به عراق، و مرگ گردشگر عراقی در خوزستان هم از دیگر قطعات این پازل‌ دشمن است.