کد خبر 89214
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۰

سال 2011 میلادی شاهد حرکتهای جهانی زیادی در راستای کاهش میزان مصرف انرژی، کاهش آلودگی جهانی و استفاده از منابع انرژی پاک بود و در این راستا برنامه های متعددی در سرتاسر جهان اجرا شده اند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از مهر، شهرهایی را تصور کنید که هیچ قفل ترافیکی در آن نباشد و هیچ خودرویی برای یافتن جای پارک قدم به قدم ترمز نکند، در عوض خیابانهایی را تصور کنید که خودروها، سیستم حمل و نقل عمومی و دوچرخه ها در کنار عابران پیاده به سادگی در آن تردد دارند، شهرهای سرتاسر جهان برای واقعی کردن این تصورات در سال 2011 قدمهای بلندی برداشته اند:

تلاش جهانی برای کاهش ترافیک
 

ساکنان بیش از ده ها شهر در جهان از جمله "بوگوتا"، مونترال و زوریخ در سال 2011 فضاهایی را ایجاد کردند که ورود خودرو به آنها ممنوع است. همچنین در سال 2011 طرح اشتراک گذاری دوچرخه در همه جای دنیا، از نیویورک گرفته تا هانگژو چین، و بسیاری از طراحان شهری به دنبال راهکارهایی اجرایی برای تامین فضای پارک خودرو در شهرها هستند و در عین حال تلاش دارند میزان گرایش شهروندان را نسبت به رانندگی بکاهند.

بهبود در سیستمهای هشدار نشت نفت
 

زمانی که 4.9 میلیون بشکه نفت خام طی افتضاحی که توسط شرکت بریتیش پترولیوم در سال 2010 به بار آمد در خلیج مکزیک به آب دریا نشت کرد، تنها سه درصد از کل این میزان نفت از سطح آب دریا جمع آوری شد. یک سال بعد شرکتی به نام "الاستک" از صفحاتی ویژه برای جداسازی سه برابر میزان استاندارد صنعتی از نفت نشتی در آب استفاده کرد و توانست جایزه ویژه پاکسازی نفت "وندی اشمیت" را دریافت کند. از آنجایی که تمامی 350 شرکت کننده دیگر در این رقابت بزرگ در حال تکمیل طرحهای خود بودند، ایده های زیادی برای بهبود سیستمهای آماده باش در صورت نشت دوباره نفت ایجاد شد و هم اکنون بسیاری از کشورها، به ویژه آمریکا خود را در برابر وقوع دوباره چنین رویدادهایی کاملا آماده کرده است.

پیشرفت در بهروری ساختمان سازی
 

هر دو بخش خصوصی و دولتی در سال 2011 به سرمایه گذاری برای بهبود بهره وری در ساخت و ساز ادامه دادند. برای مثال آمریکا میلیاردها دلار را صرف ارتقا مدیریت انرژی ساختمانهای تجاری و دولتی خود کرد. شرکتهای مختلف نیز به منظور هشدار عمومی برای کاهش مصرف انرژی برنامه هایی را اجرا کردند.  برای مثال شرکت KPMG به خاطر طراحی سیستم مدیریت حرارتی و انرژی برای مرکز داده های نیوجرسی جایزه ویژه ای به نام Energy Star را دریافت کرد. چین نیز در راستای دستیابی به اهداف کاهش مصرف انرژی دولت، گامهای بلندی در راستای مقاوم سازی ساختمانها برداشت. همزمان با تلاش شرکتها و دولتها برای کاهش میزان هدررفت انرژی، تقاضا برای تجهیزات مورد نیاز و خدمات مرتبط با این جریان افزایش پیدا کرده است به طوری که پیش بینی می شود بازار ویژه بهره وری در ساخت و ساز طی 6 سال آینده رشدی 50 درصدی خواهد داشت.

افزایش فضاهای سبز عمومی
 

بسیاری از فضاهای عمومی که به صورت عادی نمی توانند ذهنیت سبز بودن را ایجاد کنند، در راستای کاهش مصرف انرژی قدمهای بزرگی برداشته اند. از جمله این فضاها می توان به ورزشگاه ها، پیستهای اسکی و مراکز خرید بزرگ اشاره کرد. از جمله این اقدامات می توان به ساخت ورزشگاه های جدیدی در سرتاسر جهان اشاره کرد که به توربینهای بادی، سیستم نوری کم مصرف و سیستم مدیریت و کنترل مصرف آب مجهز هستند.

کاهش هزینه انرژی خورشیدی
 
 
با وجود اینکه هنوز سهم انرژی خورشیدی در تولید برق جهانی بسیار ناچیز است اما طی 25 سال آینده رشدی قابل توجه خواهد داشت و سرمایه گذاری های بزرگ بر روی این صنعت ادامه پیدا خواهد کرد. در ماه ژوئن شرکت گوگل 280 میلیون دلار از سرمایه اش را برای پیشبرد پروژه شهر خورشیدی سیلیکون ولی اختصاص داد. دیگر شرکتها در جهان نیز به سرمایه گذاری بر روی پروژه های خورشیدی ادامه می دهند. همچنین فاز اول بزرگترین پروژه خورشیدی جهان که با استفاده از آن برق مورد نیاز 120 هزار واحد مسکونی در بندی "پرل" تامین خواهد شد در حال تکمیل است.
 
مشارکت جوانان در کاهش مصرف انرژی
 

دانشجویان در سرتاسر جهان در جستجوی ایده های جایگزینی برای کاهش مصرف انرژی هستند و تا کنون موفقیتهایی نیز به دست آورده اند، برای مثال ساخت خودرویی که با هر لیتر سوخت 275 کیلومتر مسافت را طی می کند توسط دانشجویان دانشگاه لوئیزیانا و یا ساخت تاسیسات اموزش مشاغل سبز در "دلور" از جمله فعالیتهای جوانان در زمینه کاهش و یا مدیریت مصرف انرژی و یا تولید انرژی پاک است. بر اساس گزارش نشنال جئوگرافی، همچنین ساخته شدن و به نمایش در آمدن انواع خانه های خورشیدی توسط دانشجویان سرتاسر جهان در رقابت دوسالانه جهانی خورشیدی در واشنگتن از دیگر نشانه های گرایش جوانان برای مشارکت در توسعه و بهبود مصرف انرژی در جهان است.