کد خبر 892287
تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۵

برخورد قاطع با این خرابکاری عیان و هماهنگی غیراتفاقی با منافع دشمنان کشور از وظایف دستگاه‌های امنیتی و شورای عالی امنیت ملی است که متاسفانه ظهور و بروزی در فضای عمومی کشور ندارد.

به گزارش مشرق، «امیر استکی» در یادداشت روزنامه «وطن امروز» نوشت:

لابد از حمله به کنسولگری ایران در بصره و به آتش کشیده شدن آن باخبر شده‌اید و احتمالا از بعضی تحریکات در آبادان و مشهد درباره حضور زائران عراقی در ایران هم باخبرید. فعالان توئیتری از تحرک اکانت‌های ناشناس در توئیتر فارسی و همچنین عربی خبر می‌دهند که هر کدام به نوعی در حال ایجاد تقابل قومی میان ایرانیان و عراقی‌ها هستند. در ایران از جولان مردهای عراقی در ایران سخن می‌گویند و در عراق از جولان مردان ایرانی در عراق.

بیشتر بخوانید:

چگونه کنسولگری آمریکا در بصره، فعالان فضای مجازی عراق را جذب کرد؟

واکنش العبادی به آتش زدن کنسولگری ایران در بصره

در این میان فعالیت اکانت‌های توئیتری با هویت ناشناس همواره تابع یک برنامه‌ریزی تبلیغاتی در تقابل با جمهوری اسلامی بوده است و عمده تحرکات آنها به شکل هماهنگ و همگام با هم در برهه‌های مختلف در تضاد با منافع ملی است. این موج علیه منافع ملی در حالی است که گاهی هماهنگی مشکوکی میان بعضی فعالان مشخص شبکه‌های اجتماعی با لشکر فیک‌های مجازی به چشم می‌خورد.

در پاره‌ای موارد یک خط تبلیغاتی و یک جنجال بزرگ با انتشار اخبار جهت‌دار، تحریف شده و مبهم توسط برخی رسانه‌های داخلی شروع می‌شود. ادعایی که سایت‌ «خبرآنلاین» مطرح کرد و توئیتر «روزنامه شرق» در ادامه آن را به یک اقدام رسانه‌ای تحریک‌کننده تبدیل کرد و کانال‌های زرد تلگرام نیز آن را به عمق مخاطبان معمولی و خاکستری فضای مجازی در ایران رساندند. خبر اما درباره تمتع جنسی مردان عراقی در ایران بود و همه پیام خبر در یک تیتر و لید مغرضانه خلاصه شده بود که حتی در متن خبر هم ردی از ادعای آن دیده نمی‌شد.

اگر کمی با خبر و نوع برداشت مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی آگاهی داشته باشید متوجه خواهید شد اصولا در فضای شبکه‌های اجتماعی آنچه از یک خبر دیده می‌شود جز یک تیتر و یک توضیح مختصر درباره آن نخواهد بود و متن خبرها معمولا دیده نمی‌شود. این را همه فعالان رسانه‌ای می‌دانند و به آن آگاه هستند. حالا زنجیره‌ای‌ها با همین ترفند این تقابل قومی را کلید زده‌اند و نتایج آن در خوزستان به یک معضل امنیت ملی تبدیل شده است. جایی که به علت نزدیکی به مرز ایران با عراق به ‌ای نحو شاهد حضور پررنگ‌تر گردشگران عراقی است اما دستگاه امنیت ملی گویا نمی‌خواهد با رسانه‌هایی که این سطح از چالش امنیتی را با انتشار اخبار موهوم و مبهم ایجاد کرده‌اند، برخورد کند.


اینکه تیتری برای خبر در نظر گرفته شود که ایران و زنان آن را در مظان اتهام قرار می‌دهد، هر شهروند ایرانی غیرتمندی را عصبانی خواهد کرد و این عصبانیت همان چیزی است که گردانندگان این کارزار شوم پروپاگاندای رسانه‌ای به دنبال آن هستند. پیش‌تر از این نیز روزنامه شرق به علت همین رویکرد نسبت به شهر مشهد، مورد شکایت دادستانی این شهر قرار گرفت. خبرنگاران این روزنامه با تمسک به یک سوژه تکراری که در همه کلانشهرها درباره آن می‌شود گزارش خبری منتشر کرد، کل یک محله بزرگ در مشهد را به عنوان منطقه‌ای برای فساد و فحشای جنسی معرفی کردند و این ناگفته پیداست که چه حجمی از نفرت و عصبیت را می‌تواند ایجاد کند. حالا هم در جریان توئیت جنجالی اخیر، شهر مشهد که یکی از مقاصد اصلی گردشگران عراقی است، به عنوان شهری برای خدمات جنسی سازمان‌یافته به این گردشگران معرفی شده است. ملاحظه می‌کنید که تهمت بزرگی به جمعیت یک کلانشهر وارد می‌شود که تبعات آن در میان عامه مردم این شهر یک میل گسترده به اثبات خلاف بودن این ادعا و برائت از آن ایجاد کرده است.

میلی که با خشونت نسبت به زائر عراقی متجلی می‌شود و هر کس دیگری هم باشد از کیان و عفت و آبروی خود دفاع خواهد کرد، همه در این شرایط به دنبال اثبات شرف و غیرت خود خواهند بود و راه آن هم نه از اثبات دروغ بودن خبرهایی اینچنین، بلکه متاسفانه از راه خشونت‌ورزی نسبت به مسافران عراقی گذر خواهد کرد. این برچسبی که به مشهد چسبانده شده است تا سال‌های سال یک خشونت علیه همه غریبه‌ها ایجاد خواهد کرد و چه چیزی بهتر از این برای منافع سیاسی و امنیتی کسانی که دشمن بزرگ سیاسی خود را در شهر مشهد برساخته‌اند، وجود خواهد داشت؟

اما بهای این زورآزمایی سیاسی کثیف را منافع ملی خواهد پرداخت. در آستانه محرم و در شرایطی که عده زیادی برای حضور در راهپیمایی اربعین آماده می‌شوند، دمیدن در آتش این تضادها آن هم به ناحق، به خطر انداختن امنیت ایرانیان و فراهم کردن شرایط برای کمرنگ کردن حضور میلیونی ایرانیان در این اجتماع بزرگ شیعیان جهان است. برنده این مناقشات نه ملت ایران خواهد بود و نه ملت عراق، بلکه برنده اصلی عربستان سعودی و اسرائیل هستند که با محوریت آمریکا یک ائتلاف گسترده ضد ایران در منطقه تشکیل داده‌اند. حالا عاملان این بازی کثیف در داخل ایران، یارانه مطبوعاتی می‌گیرند تا چنین ضربه‌ای به کشور و منافع آن بزنند و در روزگار تحریم‌های همه‌جانبه گزینه‌های نامتقارن ایران در منطقه را به همین سادگی به چالش بکشند و تضعیف کنند. در عراق هم همین جریان در کار است.

این بار در الشرق‌الاوسط سعودی و چند شبکه ماهواره‌ای عراقی همسو با تکفیری‌ها، زنان عراقی طعمه هوسرانی مردان ایرانی هستند و آتش حقد و کینه ناموسی در عراق به علت ضعیف بودن حکومت و وجود رقابت‌های شدید سیاسی میان جناح‌های مختلف شیعیان، با خشونت همراه و حملات به سمت حشدالشعبی و در این روزها اماکن دیپلماتیک ایران هدایت شده ‌است. دمیدن در آتش دعوای عرب و عجم هنوز پس از قرن‌ها بیشترین کارآیی را برای منافع بیگانگان در منطقه دارد و در حال حاضر ایجاد یک بلوک متحد و قدرتمند شیعی را هدف قرار داده است.

عربستان به جد در حال حمایت از گروه‌های مخالف ایران در عراق است و در ایران هم گویا اصلاح‌طلبان و رسانه‌های‌شان از سفره بی‌دریغ بن‌سلمان و دلارهای نفتی‌اش بی‌نصیب نمانده‌اند. برخورد قاطع با این خرابکاری عیان و هماهنگی غیراتفاقی با منافع دشمنان کشور از وظایف دستگاه‌های امنیتی و شورای عالی امنیت ملی است که متاسفانه ظهور و بروزی در فضای عمومی کشور ندارد و به احتمال زیاد با یک تعلل و بی‌عملی در این زمینه مواجه باشیم. رسانه‌هایی که تخم نفرت و کینه قومی می‌پراکنند بر اساس آنچه گفته شد، باید مورد بازخواست قرار بگیرند. البته تیغ دولت در این زمینه برندگی خوبی دارد اما فقط زمانی کار می‌کند که روزنامه «وطن امروز» علیه سعودی چیزی بنویسد، اگرنه برای رسانه‌های اصلاح‌طلب، این تیغ بیش از حد کند می‌نماید.