به گزارش مشرق، احمد اصغری مهرآبادی اظهار کرد: در مسکن مهر 55 هزار میلیارد تومان خط اعتباری شامل 45 هزار میلیارد تومان از محل خط اعتباری و مبلغ 10 هزار و 500 میلیارد تومان از محل وصول اقساط مسکن مهر تامین منابع پیشبینی شده بود.
وی با یادآوری اینکه تامین حدود 5000 میلیارد تومان نیز برای عهده سایر بانکها گذاشته شد، تصریح کرد: با این منابع مالی 2.2 میلیون مسکن مهر و 420 هزار واحد در روستاها ساخته شد که واحدهای روستایی به اتمام رسیده است.
وی با بیان اینکه حدود 2.1 میلیون واحد با احتساب واحدهای روستایی تحویل متقاضیان شده است، افزود: حدود 500 هزار واحد دیگر باقیمانده که از این تعداد کار ساخت 300 هزار واحد به اتمام رسیده اما تحویل آن با مشکل مواجه شده است. مشکل اصلی نیز اعتبار است که حدود 11500 میلیارد تومان برای تکمیل برآورده شده است.
بیشتر بخوانید:
مسکن مهر به تنهایی برای محاکمه شما کافی است آقای وزیر!
وی ادامه داد: از این رقم حدود 4000 میلیارد تومان برای خدمات زیربنایی، 4800 میلیارد تومان برای خدمات روبنایی و مابقی برای محوطهسازی، آمادهسازی، معابر و... نیاز است.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر اظهار کرد: سال 93 رهبر معظم رهبری تاکید فرمودند مسئله مسکن مهر باید حل شود، بعد از فرمایشات رهبری در سال 95 حدود 1000 میلیارد تومان اسناد خزانه در اختیار وزارت نیرو قرار گرفت. سال گذشته نیز پس از تصویب نیاز 11500 میلیارد تومانی برای تکمیل و اتمام مسکن مهر توسط کارگروه تشکیل شده توسط کمیسیون اصل 90 در ریاستجمهوری، آقای رئیسجمهوری به آقای نوبخت دستور داد که در این زمینه اقدام کند.
مهرآبادی گفت: بیش از 9 ماه است که این دستور صادر شده و ما به صورت حضوری و کتبی پیگیریهای لازم را انجام دادهایم و قرار بر این بود 1400 میلیارد تومان از 11500 میلیارد تومان به وزارتخانههای راه و نیرو برای تکمیل و تحویل 100 هزار واحد مسکن مهر پرداخت شود.
وی بیان کرد: در ادامه ستاد اقتصاد مقاومتی تعداد واحدها را به 150 هزار واحد افزایش داد که باید تحویل شود. انتظار داریم سازمان برنامه و بودجه با توجه به وضعیت آشفته بازار مسکن و افزایش قمیت مصالح ساختمانی، دستمزدها و هزینهها در تخصیص اعتبار تعجیل کنند و خیلی جدی با این مسئله برخورد کنند.
وی افزود: در حال حاضر حدود 280 هزار واحد آماده مسکن مهر داریم که نمیتوانیم آنها را تحویل دهیم. همزمان مردم هم اجاره میدهند و هم قسط واحد مسکن مهر تحویل نشده را. این کار شدنی است اما مقداری اراده، همت و دلسوزی میخواهد.
قائم مقام آخوندی با بیان اینکه نمیخواهیم شرمنده مردم شویم و میتوان امسال با تزریق منابع مالی 280 هزار واحد آماده را تحویل متقاضیان داد، اظهار کرد: از بانکها تقاضا داریم پول باقیمانده را برای خرید مصالح ساختمانی آزاد کنند. این بهترین کار است که باید با نظارت ارادات کل راه و شهرسازی استانها و شرکت عمران شهرهای جدید مصالح ساختمانی برای پروژهها یمسکن مهر خریداری شود.
مهرآبادی از نامهنگاری در این رابطه به بانک مسکن خبر داد و افزود: همچنین گزارشی به وزیر راه و شهرسازی ارائه شد که آقای آخوندی نیز آنرا به دفتر معاون اول رئیسجمهوری ارسال کرده است. الان زمان سختگیری بانکها نیست،باید به خرید مصالح ساختمانی کمک کرد.
اوایل شهریورماه سال 93 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهوری و اعضای هیئت دولت با ایشان، "ایجاد و افزایش آرامش روحی و روانی در جامعه، کنترل تورم و تثبیت قیمت ارز و نیز اجرای طرح نظام سلامت را از اقدامات باارزش و خوب دولت یازدهم در یک سال گذشته برشمردند و همه دولتمردان را به حفظ و تقویت جهتگیری و روحیهی انقلابی، تکیه بر ظرفیتها و تولید داخلی، اجرای دقیق سیاستهای اقتصاد مقاومتی، توجه ویژه به بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی در روستاها، جدیگرفتن ادامه رشد علمی و تقویت شرکتهای دانشبنیان، موضعگیری صریح در قبال مسائل منطقه و جهانی بهویژه دخالتهای آمریکا، حفظ انسجام درونی دولت، رعایت خطوط قرمز و فاصلهگذاریها بهویژه در موضوع فتنه سال 88 و سعهی صدر و آرامش در قبال انتقادهای منصفانه توصیه کردند."
در این دیدار امام خامنهای توصیههایی را به دولت یازدهم داشتند. پانزدهمین و آخرین توصیه ایشان تکمیل پروژههای مسکن مهر بود. رهبر معظم انقلاب در اینباره به رئیسجمهوری و اعضای هیئت دولت فرمودند؛ «اگر احتمالاً با اصل طرح مسکن مهر یا نحوه تزریق اعتبارهای بانکی به آن مخالفتی وجود دارد، اما این را هم بدانیم که اکنون چند میلیون نفر چشمانتظار تکمیل مسکن مهر هستند و باید این کار به طور جدی پیگیری شود و به اتمام برسد.»