به گزارش مشرق، ابوالفضل حسن بیگی ضمن بیان اینکه منابع آبی موجود محدود هستند و برای پیشگیری از آینده خطرناک ناشی از بحران خشکسالی باید همه برای تولید آب دست به دست دهیم، ابراز داشت: ۱۸ استان دچار کمبود منابع آبی هستند که برای جبران خشکسالی حداقل باید ۳۰ میلیارد متر مکعب آب از دریاها شیرین و به مناطق خشک و کم آب برسانیم.
وی در پاسخ به این پرسش که سدسازی امروز در دنیا منسوخشده و چرا اصرار به این کارداریم، افزود: چه طور در آمریکا سه هزار کیلومتر آب را جابه جا میکنند اما زمانی به ایران میرسد می گویند منسوخ است، چرا عربستان سعودی پنج میلیارد متر مکعب آب از خلیج فارس را شیرین کرده و به مصرف کشاورزی میرساند و اکنون نیز طراحی برای هفت میلیارد متر مکعب در دستور کار دارد.
بیشتر بخوانید:
کاهش 35درصدی حجم آبهای سطحی کشور
اقلیم در حال تغییر است
عضو خانه ملت با بیان اینکه مسائل مربوط به آب توطئه بزرگ از سوی موساد و سیا است و برخی مزدوران نیز به این موضوع دامن می زنند، ابراز داشت: شاهدیم که خدای متعال درجاهای مختلف پاسخ این یاوهگویان را داده است، چند سالی ان جی اوها و کمپینهایی درستشده و فضای مجازی همه جا را پرکرده بود که چرا سد میسازیم، دنیا کار خودش را انجام داده و اکنونکه نوبت به ما رسید می گویند که چرا این کار را میکنید.
حسن بیگی در ادامه تصریح کرد: اگر موضوع انتقال آب در دنیا منسوخ شده است چرا ترکیه در حال ساخت ۱۵۰ سد است و چرا آمریکا و چین هنوز بر روی پروژههای سدسازی کار می کنند و این یک تبلیغات مسموم و جنگ روانی علیه ملت ایران محسوب میشود، سیل دو سال پیش با دبی آب هفت هزار و ۵۰۰متر مکعب جنوب کشور ایجاد شد و اگر سد دز نبود آیا خوزستانی امروز باقی میماند؟
وی با ابراز اینکه بزرگترین نیاز را امروز به آب شرب، صنعتی و کشاورزی داریم، افزود: اقلیم در حال تغییر است و امروز شاهدیم که ۲۵ درصد جمعیت ایتالیا با کمبود آب مواجه هستند و این در حالی که این کشور جز منابع پر آب قاره سبز محسوب میشود و رسانهها اعلام کردند احتمال خشک شدن رودخانه راین وجود دارد و آیا آنها هم مثل ما فکر میکنند؟
باید به فکر احیای دریاچهها باشیم
این نماینده مجلس بابیان آنکه در وهله نخست باید برای تامین آب شرب فکری کرد، ابراز داشت: بعد از تامین نیازهای اولیه در مرحله آخر باید به فکر احیای دریاچهها باشیم، در شرایطی که ایران در دوره زمانی ۱۰۰ساله ۶۵۰ میلیارد مترمکعب نزولات آسمانی داشت امروز در دوره ۱۶ ساله به ۴۰۰میلیارد مترمکعب و طی دو الی سه سال اخیر به ۳۵۰میلیارد مترمکعب رسیده است.
حسن بیگی در ادامه تصریح کرد: در شرایطی که با کاهش یک دومی بارش نزولات جوی مواجه هستیم طبیعتا حیات انسان بر احیای دریاچهها اولویت دارد کما اینکه معتقدیم در این شرایط نیز باید برای پیشگیری از خشکسالی با اتخاذ برنامههای لازم برای حل بحران آب در دریاچههای موجود نیز فکری کرد.
وی افزود: حجم آبگیری دریاچهای نظیر ارومیه ۳۲ میلیارد متر مکعب بوده است و این امکانپذیر هست که آب از جای دیگر انتقال پیدا کند ولی اگر به فکر صنعت و کشاورزی و آب شرب نباشیم در آینده با مشکلات مهاجرت جبری به سایر کشورها مواجه خواهیم شد.