رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ،‌گفت: رودخانه کارون به دلیل دارا بودن نوعی انگل شنا کردن در آن احتمال ابتلا به سرطان دستگاه ادراری و مثانه را به همراه دارد.

به گزارش مشرق، محمدرضا قوام‌نصیری در حاشیه همایش بین‌المللی رادیوتراپی پیشرفته در کشورهای در حال توسعه در مورد آمار سرطان در کشور اظهار داشت: در حال حاضر 600 هزار نفر در کشور مبتلا به سرطان هستند که برخی از آنها در حال درمان بوده و یا به علت بازگشت مجدد بیماری درمان مجدد را آغاز کرده‌اند و به طور کلی این افراد در مسیرهای مختلف درمانی قرار دارند.

وی افزود: سالانه بیش از 100 هزار مورد جدید سرطان در کشور تشخیص داده می‌شود که برخی از سرطان‌ها در استان‌های خاص به صورت منطقه‌ای بیشتر بروز می‌یابند.

بیشتر بخوانید:

تولید دارویی برای کاهش عوارض جانبی دیابت

رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ادامه داد: به طور مثال استان‌های خوزستان، خراسان‌شمالی، آذربایجان غربی و شرقی از جمله این استان‌ها هستند که سرطان‌های ویژه به صورت منطقه‌ای در آنها شدت بیشتری دارد.

قوام‌نصیری گفت: در خوزستان به دلیل شنا در آب کارون و وجود انگل شیستو زومیاز آمار سرطان‌ دستگاه‌ ادراری و مثانه بالاتر است این مسئله در مصر به دلیل شنا در رودخانه نیل وجود دارد همچنین در خراسان‌شمالی و ترکمن‌صحرا سرطان مری و معده و در آذربایجان غربی سرطان معده شایع‌تر است.

وی یکی از کشنده‌ترین سرطان‌ها را سرطان معده اعلام کرد و گفت:‌این سرطان به دلیل اینکه دیر تشخیص داده می‌شود آمار مرگ و میر آن بالا است علائم اولیه آن مشابه سوء هاضمه بوده و افراد دچار مشکل ترش‌کردن هستند که در مراحل پیشرفته‌تر و کاهش وزن شدید ناگهانی و خونریزی دستگاه گوارش فوقانی رخ می‌دهد.

رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی اعلام کرد: 50 درصد موارد سرطان معده زمانی تشخیص داده می‌شود که سرطان در بدن انتشار یافته است و در میان کشورهای جهان ژاپن تنها کشوری است که در 30 اخیر توانسته کاهش چشمگیر سرطان معده را داشته باشد که در نظر گرفتن فاکتورهای خطر تغذیه‌ای دلیل این مسئله بوده است.

وی گفت: نیمی از بیماران مبتلا به سرطان که در تهران درمان می‌شوند مربوط به بیماران سرطانی شهرهای دیگر هستند که به دلیل امکانات کمتر و یا کمبود پزشک مجبور به مراجعه در تهران شده‌اند.

منبع: فارس