کد خبر 89775
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۲

فرهاد توحیدی گفت : ما تابع قانون هستیم و مقید به عمل به قانون هستیم. حتی اگر در قوه قضاییه حکم علیه خانه سینما صادر شود ما تمکین می‌کنیم.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، نشست خبری هیئت مدیره خانه سینما با حضور مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره و اعضای شورای مرکزی خانه سینما امروز با نیم ساعت تاخیر در تالار سیف‌الله داد در محل خانه سینما برگزار شد.

در ابتدای این نشست «فرهاد توحیدی» با تاسف از این‌که در شرایط امروز جامعه نیاز به آرامش و امنیت دارد، گفت: ما متاسفیم که بابت چنین موضوعی اینجا دور هم جمع شدیم، در حالی در شرایط امروز جامعه ایران به طریق اولی نیاز به آرامش و امنیت دارد. با نزدیک شدن به جشنواره فیلم فجر جامعه سینمایی نیاز به آرامش و در عین حال توجه به هرچه باشکو‌تر برگزار شدن سی‌امین دوره از جشنواره را دارد. متاسفیم به خاطر التهاب‌ آفرینی‌های صورت گرفته ناچاریم در این نشست به پاره‌ای از ابهاماتی که موضوع انحلال خانه سینما در آن مطرح شده است، در نشستی مشترک پاسخی روشن دهیم در حالی که صفحات روزنامه‌ها و فضای مجازی باید قاعدتاً به امیدآفرینی و نشاط‌بخشی به آحاد جامعه معطوف شود باید به موضوعی اختصاص یابد که اصلاً مایل نبودیم‌.

وی در ادامه گفت: جامعه سینمایی کشور در آستانه جشنواره به آرامش و همکاری با دبیر جشنواره نیاز دارد. اصناف سینمایی با همه مسایلی که فی‌مابین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود داشت با دبیر جشنواره ملاقات داشتند و مذاکراتی صورت گرفت و دبیر با دلگرمی از خانه سینما بیرون رفت. اصناف سینمایی با صداقت و حسن نیت با ایشان وارد مذاکره شدند و با آغوش باز ایشان را پذیرفتند اما متاسفانه مسایلی پیش آمد که در این شرایط مناسب نبود.
 
* نظام مدیریت در خانه سینما از پایین به بالاست
 
وی در ادامه به نظام مدیریت از پایین به بالای خانه سینما اشاره کرد و گفت: اخیراً چنین مطرح می‌کنند که در اساسنامه خانه سینما دست برده شده است. جهت روشن شدن افکار عمومی باید این نکته را عرض کنم که نظام مدیریت در خانه سینما از پایین به بالاست، به این صورت که شوراهای مرکزی اصناف حاصل مجامع عمومی اصناف هستند و اصناف شورای مرکزی که 29 عضو است، نمایندگان قانونی از هر صنف دو نفر در مجمع عمومی خانه شرکت می‌کنند و در مجمع عمومی خانه سینما هیئت مدیره انتخاب می‌شود. نظام مدیریت از پایین به بالاست و افراد خودشان را در معرض رای‌گیری می‌گذارند و هرگاه نمایندگان صنوفی تشخیص دهند که هیئت مدیره واجد صلاحیت نیستند می‌توانند از هیئت مدیره خلعیت کنند. اهرم‌های آن در اساسنامه پیش‌بینی‌ شده و یا از طریق بازرس یا سه‌چهارم اعضای مجمع عمومی تقاضا مطرح می‌شود. با اصناف نشست‌های متعددی برگزار می‌کنیم و به تازگی با پدید آمدن این مسایل نشست‌ها به هفتگی تبدیل شده و اصناف ناظر بر عملکرد هیئت مدیره هستند و این گونه نیست که هیئت مدیره خود اعمال نظر کند. مجمع عمومی تشکیل می‌شود و گزارش کار ارایه می‌شودد. در اوایل ماه گذشته مجمع عمومی تشکیل شد و گزارش عملکرد هیئت مدیره و گزارش مالی به تصویب رسید.
رئیس هیئت‌مدیره خانه سینما در ادامه گفت: در هیئت‌مدیره خانه سینما نه پروژه میلیاردی وجود دارد و نه رانتی اعطا می‌شود و نه در باغ سبزی به دوستان نشان می‌دهیم. کسانی که اینجا حضور دارند و فعالیت می‌کنند داوطلبانه کار صنفی انجام می‌دهند و به جز گرفتاری و رنج عایدشان نمی‌شود.
 
* هیئت مدیره خانه سینما آماده استعفا است
 
وی در ادامه به وساطت یکی از اعضای شورای عالی سینما در روزهای گذشته با هیئت مدیره خانه سینما اشاره کرد و گفت: یکی از اعضای برجسته شورای عالی سینما چند روز پیش تشریف آوردند و با هیئت مدیره مذاکره کردند و پیشنهاد مصالحه داشتند. ما هیچ‌گاه باب گفت‌و‌گو را نبستیم. گفت‌و‌گو پیرامون استعفای هیئت‌مدیره و حل مشکلات بود که ما اعلام کردیم ما آماده استعفا هستیم اما اساسنامه فعلی از نظر ما قانونی است، زیرا به تصویب مجمع عمومی رسیده است. ایشان هم استقبال کردند و قول دادند که مشکلات مرتفع شود و اعلام کردند صورت‌جلسه تفاهم‌نامه را آماده و امضا می‌کنیم‌. تفاهم‌نامه‌ مبتنی بر شرایطی بود که ما اعلام کردیم آماده استعفا هستیم و آماده برگزاری مجمع عمومی بر اساس اساسنامه فعلی که مورد قبول ماست و ایشان هم پیشنهاد کردند که ‌ما هم شکایت را پس خواهیم گرفت، اما متاسفانه با تناقض در گفت‌و‌گو ها مواجه شدیم.
وی در ادامه گفت: ما از شکایت معاونت حقوقی ارشاد استقبال کردیم، زیرا توسل جستن به حکمیت قوه قضاییه و به اتمام رسیدن ادعاهای متعددی که به صورت فله‌ای اعلام می‌شود، محدود خواهد شد و در قالب یک شکایت مطرح و به انجام خواهد رسید. ما روز 21 دی‌ماه در دادگاه شرکت خواهیم کرد و بارها اعلام کردیم آماده هستیم از اساسنامه که به آن اعتقاد داریم دفاع کنیم.
وی به تغییرات اساسنامه خانه سینما اشاره کرد و گفت: تغییرات اساسنامه خانه سینما به دوره ما و دوره قبل (11 و 12) باز نمی‌گردد، بلکه به دوره دهم و توسط هیئت مدیره آن دوره اصلاح شده است و اساسنامه در ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده است و در روزنامه رسمی کشور آگهی شده است. این‌گونه نیست که یک اداره فرعی در ارشاد دستور انحلال بدهد و این حکم درباره موسساتی صدق می‌کند و قابل اجرا است که ثبت نشده باشند.

توحیدی: ما تابع قانونیم/ حکم علیه خانه سینما بود، تمکین می‌کنیم

در ادامه نشست امروز در تالار سیف‌الله داد خانه سینما، «فرهاد توحیدی» رئیس هیئت مدیره خانه سینما در خصوص شکایت معاونت حقوقی ارشاد و تشکیل دادگاه برای رسیدگی به مسایل مطرح شده، گفت: ما از دادگاه استقبال می‌کنیم تا یک بار برای همیشه یک حکم قضایی صادر‌شود و سوءتفاهمات به وجود آمده و عجیب و غریب به اتمام برسد. 

وی درباره اساسنامه و تغییراتش توضیح داد: تغییرات اساسنامه مورد نقد است. در اساسنامه‌ سال 87 بند تصویب شورای فرهنگ عمومی برداشته شده است و ناظر مالی ارشاد از اساسنامه حذف شده است. اساسنامه براساس نیازهای روز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. چک‌های خانه سینما دو امضا بود و برای امورات روزمره خانه سینما باید یک امضاء از سوی نماینده خانه سینما و یک امضا از طریق ارشاد امضاء می‌شد که این با صرف وقت و التماس‌ها صورت می‌گرفت. در اساسنامه قبلی به این صورت بود که اگر منابع مالی برای خانه سینما تامین می‌شد و باید برای مصارف روزانه هزینه می‌شد نیز باید نماینده ارشاد چک‌ها را امضا می‌کرد که سختی کار را دو چندان می‌کرد. تغییرات وقتی شکل گرفت که در جریان زندگی طبیعی به نقایص بالادستی رسیدند و حدود یک سال کارشناسی شد تا تغییراتی در این اساسنامه صورت گرفت و به ثبت شرکت‌ها رسید.
 
* ما تابع قانون هستیم و تمکین می‌کنیم

توحیدی در ادامه گفت: در اساسنامه خانه سینما ذکر شده است مؤسسه‌ای مستقل، غیردولتی و غیرانتفاعی اما برای امور جاریه و مالی باید خارج از مؤسسه، چک‌ها به امضا می‌رسید که نافی استقلال است. مجموعه اصناف به طور روزانه با این مشکل درگیر هستند و این اشکالی بود که با تغییر اساسنامه برطرف شد. جالب است که نهادهای بعدی که پس از خانه سینما تاسیس شد مانند خانه موسیقی یا خانه تئاتر و ... این بند تحت نظات ارشاد را ندارند و این تنها در اساسنامه خانه سینما لحاظ شده است.
وی درباره روند پروسه انحلال خانه سینما گفت: در طول یک سال و نیم کوشش شده خانه سینما را با انحلال مواجه کنند. با حصر اقتصادی، نامه‌های متعدد و پرده آخر شکایت قانونی که ما از این شکایت استقبال کردیم تا یک بار برای همیشه این اختلاف نظر و عقیده در بالاترین مرجع قضایی کشور مطرح شود و ما نیز از خودمان دفاع می‌کنیم. ما تابع قانون هستیم و مقید به عمل به قانون هستیم. حتی اگر در قوه قضاییه حکم علیه خانه سینما صادر شود ما تمکین می‌کنیم.

وی درباره اساسنامه خانه سینما گفت: ارشاد اساسنامه سال 87 را غیرقانونی اعلام می‌کند، در حالی که ثبت شرکت‌ها شده و اساسنامه 83 را قانونی می‌داند و مهمور به مهر ارشاد شده است و تحویل دادگاه گردیده است. این درحالی است که اصلاحیه اساسنامه فعلی از طرف معاونت سینمایی وقت به مجمع عمومی خانه سینما پیشنهاد شده و مجمع عمومی پذیرفته است. چگونه است که اساسنامه در یک دوره از معاونت مجاز و در دوره دیگر غیرمجاز شناخته می‌شود. اما اگر دادگاه اعلام کند که ما به اساسنامه قبلی باید بازگردیم استقبال می‌کنیم. این جنجال و هیاهو ندارد. سؤال من این است که چرا قبل از این که تکلیف را قانون و مرجع قضایی مشخص کند از سوی یک اداره کوچک از زیرمجموعه وزارت ارشاد دستور انحلال خانه سینما فرستاده می‌شود. 
 
وی در ادامه گفت: با این فشارها و بخشنامه‌ها نمی‌توان اصناف را در یک جا جمع کرد. جریان صنفی مدیریت بر اذهان و دل‌هاست. با بخشنامه نمی‌توان ذهن‌ها را تسخیر کرد و قلب‌ها را به دست آورد. ممکن است خانه سینما فتح شود اما این زمین سوخته است. آیا اصناف در این زمین سوخته خواهند آمد، این چندمین بار است که وزن‌کشی صورت می‌گیرد. مگر ما گفتیم که اصناف در جلسه معاونت سینمایی شرکت نکنند، این که دیگر ربطی به هیئت مدیره خانه سینما ندارد. انتخاب ما در هیئت مدیره به جز زحمت و آزار و اذیت روحی و روانی چیز دیگری را به همراه ندارد. وزن‌کشی‌ها بارها صورت گرفته است و ما به قانون گردن می‌نهیم اما در مقابل بی‌قانونی محکم می‌ایستیم.

* به دیوان عدالت اداری شکایت کردیم

وی درباره نامه دستور انحلال که روز گذشته به خانه سینما ارسال شده است، گفت: وکیل خانه سینما امروز در این خصوص به دیوان عدالت اداری شکایت کرده است تا هرچه سریع‌تر این حکم لغو شود؛ این درحالی است که امروز جامعه اصناف در خانه دور هم جمع می‌شوند و تصمیماتی را اتخاذ می‌کنند.
وی در ادامه به عدم حضور سیروس الوند اشاره کرد و گفت: آقای الوند در سفر هستند و نتوانستند حاضر شوند اما نکته جالبی را اشاره کردند. هر فیلم سینمایی یک رفراندوم است. ما شاهد استقبال مردم از فیلم‌هایی که در مضیقه ساخته شده و در شرایط بد اکران می‌شوند ولی استقبال مخاطب را در پی دارند هستیم و از سوی دیگر شاهد بی‌رغبتی مخاطب به آثاری که با بودجه‌ها و حمایت‌ ساخته می‌شوند هم هستیم.
وی در خاتمه صحبت‌هایش گفت: ما طالب آرامش هستیم و در خانه سینما مناسبات حرفه‌ای را میان اعضا و دولت و بخش‌های خصوصی تنظیم می‌کنیم و تنها به کار حرفه‌ای و صنفی می‌پردازیم. برخی در این چند روز می‌گویند به صورت ریش‌سفید مشکل مرتفع شود اما با این روش اصناف ساماندهی نخواهد شد و در انتظار دادگاه و دفاع از خانه سینما و حکم قانونی و قضایی کشور می‌مانیم.