کد خبر 898080
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۰

این روزها خبرهای خوبی از خودروسازی و قطعه‌سازی کشور به گوش نمی‌رسد. معدود تولیدکننده‌های کاتالیست در کشور هنوز موفق به دریافت ارز موردنیاز برای واردات مواداولیه خود نشده‌اند.

به گزارش مشرق، روزنامه دنیای خودرو در سرمقاله خود، مطلبی با موضوع « آلودگی هوا و  عدم تخصیص ارز دولتی به مواداولیه تولید کاتالیست  » نوشت که به شرح زیر است:

سال که به نیمه می‌رسد، حتی افزایش نرخ ارز و آشفتگی بازار هم جلودارش نیست تا شاید برای یک سال هم که شده ذهن مردم شهرهای بزرگ را از خود منحرف کند. آلودگی هوای کلان‌شهرها که امسال می‌تواند ارتباطی مستقیم با وضعیت صنایع وابسته به خودروسازی و بازی‌های ارزی داشته باشد، مشکلی است که سال‌های سال به گردن سازمان حفاظت محیط‌زیست و شهرداری‌ها انداخته می‌شد، اما امسال قرار است پای دیگر دستگاه‌ها را نیز به میان بکشد. از وزارت صنعت، معدن و تجارت تا بانک مرکزی و گمرک.

اگرچه این روزها شهرداری تهران از اجرای مرحله دوم طرح LEZ از ابتدای آبان ماه خبر می‌دهد و قرار است از این تاریخ خودروهای فاقد معاینه فنی در تمامی مناطق تهران، آن‌هم در تمامی ساعت‌های شبانه‌روز جریمه شوند اما گویا هنوز این موضوع برای مسئولان تصمیم‌گیر در وزارت صمت و بانک مرکزی روشن نشده است که کاتالایست خودروهای سبک و سنگین می‌تواند چه نقشی در کاهش آلودگی هوای کلان‌شهرها به‌ویژه در فصل سرد سال داشته باشد.

این روزها خبرهای خوبی از خودروسازی و قطعه‌سازی کشور به گوش نمی‌رسد. معدود تولیدکننده‌های کاتالیست در کشور هنوز موفق به دریافت ارز موردنیاز برای واردات مواداولیه خود نشده‌اند و بخش عمده‌ای از مواداولیه موردنیازشان، یا در گمرک‌های کشور خاک می‌خورد و یا در انبار شرکت‌های خارجی تولیدکننده مواداولیه تلنبار شده است.

گویی برخی از کارشناسان مستقر در وزارت صنعت، معدن و تجارت هنوز به اهمیت نقش کاتالیست در کاهش آلودگی هوایی که خود و خانواده‌شان نیز قربانی آن هستند، آگاه نیستند و به‌راحتی پرونده تخصیص ارز به آن‌ها را نادیده می‌گیرند.

در همین حال برخی اخبار غیررسمی از تولید خودروهای داخلی بدون نصب کاتالیست حکایت دارد و اینکه خودروسازان ماه‌ها از تولیدکننده‌های کاتالیست در کشور خریدی انجام نداده‌اند. حال سوال اینجاست،کاهش آلودگی هوا تنها با استناد به شعارها و طرح‌هایی با اسامی دهان‌پرکن قابل‌انجام است؟ آیا این بار هم مردم قرار است به دلیل عدم تخصیص ارز دولتی به مواداولیه تولید کاتالیست، این محصول را به چندین برابر قیمت خریداری کنند و برای فرار از دست دوربین‌هایی که شبانه‌روز پلاکشان را رصد می‌کنند، باید تن به خرید کالایی به چند برابر قیمت دهند؟ آیا دولتی‌ها در شرایط فعلی ارزی به فکر چند ماه آینده و هزینه‌های کمرشکن آلودگی هوا برای محیط‌زیست، نظام سلامت و دیگر دستگاه‌های دولتی هستند یا این بار هم باید منتظر بمانیم تا پس از وارونگی هوا و تعطیلی ادارات و مدارس، بازهم رسانه‌ها به محاسبه اعداد و ارقام زیان آن بر اقتصاد کشور بپردازند و دولت نیز هزینه آن را درجایی دیگر پرداخت کند؟