کد خبر 900002
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۷

کنگره آمریکا می‌تواند فروش جنگنده‌های اف-۳۵ را به ترکیه متوقف کند. اما یک مشکل وجود دارد. ترکیه خودش تولید کننده قطعات اصلی این جنگندهاست.

به گزارش مشرق، پایگاه خبری بلومبرگ در گزارشی می‌نویسد: در اوت سال جاری میلادی، کنگره آمریکا قانونی را مصوب کرد که می‌تواند باعث توقف فروش ۱۰۰ فروند جنگنده اف-۳۵ کمپانی لاکهید مارتین به ترکیه شود و علت این مساله هم توافق آنکارا در خرید سیستم‌های دفاع موشکی از روسیه بود. این مساله، مشکل ساز شده است. ترکیه یک کشور پیشرو در ساخت تجهیزات هوا-فضاست و ۱۰ کمپانی این کشور قرار است قطعات اف-۳۵ را به ارزش ۱۲ میلیارد دلار شامل قطعاتی نظیر بدنه مرکزی هواپیما و برخی از موارد مربوط به فرود را بسازند و برای برخی از قطعات شامل نمایشگر کابین خلبان، ترکیه تنها منبع تولید در جهان محسوب می‌شود.

صنایع هوافضای ترکیه

صنایع هوافضای ترکیه در کنار کمپانی Northrop Grumman، سازنده و مونتاژگر بدنه مرکزی هواپیما، درهای مخصوص خالی کردن سلاح و پیلون‌های هوا به زمین برای حمل تجهیزات است.

کمپانی آیه‌ساش

این کمپانی تولید کننده دو قطعه اصلی اف-۳۵ است؛ یکی واحد کنترل از راه دور موشک و دیگری صفحه نمایش کابین پانوراما.

کمپانی هوافضای کاله

این کمپانی سازنده ساختارهای بدنه هواپیما و گیربکس دنده فرود است.

فوکر المو

این کمپانی ۴۰ درصد از سیستم‌های سیم‌کشی الکتریکی را برای موتور اف-۳۵ می‌سازد.

کمپانی هوانوردی آلپ

این کمپانی سازنده ساختارهای بدنه هواپیما و مونتاژ آن، قطعات گیربکس فرود و بیش از ۱۰۰ قطعه موتور برای اف-۳۵ است که شامل روترهای تیغه‌ای یکپارچه تیتانیومی است.

خطری برای تامین قطعات؟

اگر آمریکا توافق فروش این جنگنده‌ها به ترکیه را متوقف کند، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه نیز ارسال قطعات را به آمریکا متوقف می‌کند.

جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در ژوئیه و در نامه‌ای به کنگره نوشته بود: اگر تامین این قطعات به آمریکا متوقف شود، ما با مشکل در تولید هواپیما در داخل روبرو می‌شویم و ارسال ۵۰ تا ۷۵ فروند جنگنده به تاخیر می‌افتد و برای از سرگیری تامین قطعات ۱۸ تا ۲۴ ماه زمان نیاز داریم.

اردوغان درباره اینکه چگونه به توقف ارسال جنگنده‌های اف-۳۵ پاسخ می‌دهد، تا به حال صحبت‌های زیادی نکرده اما ماتیس باید تا اواسط نوامبر سال جاری میلادی گزارشی را به کنگره ارائه کند که تاثیری احتمالی بر هرگونه تغییر حضور ترکیه دارد.

با همه اینها کمپانی لاکهید در حال حاضر می‌گوید فروش به ترکیه در جریان است.

منبع: ایسنا