کد خبر 900510
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۰

معاون کل وزارت بهداشت درباره موضوعاتی از جمله شیوع آنفلوآنزا، توصیه به افراد شرکت کننده در پیاده روی اربعین، تحریم دارو و.. توضیحاتی ارائه کردو در نهایت از آماده‌باش اورژانس برای تداوم بارشها خبر داد.

به گزارش مشرق، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری هفتگی با اشاره به اینکه متاسفانه بسیاری از مردم ما به خصوص در شهرهای کوچک و روستاها و حتی شهرهای بزرگ با احساس ضعف و بیماری جزئی به مراکز درمانی مراجعه و درخواست تزریق سرم می‌کنند و متاسفانه در بسیاری از درمانگاهها با انگیزه مالی تجویز سرم انجام می‌شود، تصریح کرد: تجویز سرم باید محدود به بیمارانی باشد که امکان دریافت خوراکی مایعات را نداشته و یا داروهای خاصی را باید از طریق ورید دریافت کنند.

وی با بیان اینکه هر یک لیتر سرم، معادل چهار لیوان آب است، افزود: دو نوع سرم اصلی وجود دارد. سرم قندی یک لیتری که همان چهار لیوان آب به اضافه ۵۰ گرم قند یا ۱۰ حبه قند معمولی است و سرم نمکی که همان چهار لیوان آب به اضافه ۹ گرم نمک یا یک قاشق چای خوری نمک معمولی است.

بیشتر بخوانید:

روستاهایی که بدون آب و غذا گیرافتاده‌اند +عکس

وعده نوبخت درباره پرداخت خسارات سیل مازندران

۱۵۴ شهر و روستا درگیر سیل و آبگرفتگی

حریرچی اظهار داشت: یک اقدام اشتباه دیگر در این زمینه، درخواست تزریق ویتامین یا تزریق ویتامین با سرم است و متاسفانه تجویز این موارد توسط بسیاری از مراکز درمانی انجام می شود.

وی تاکید کرد: تزریق ویتامین ب کمپلکس یا ویتامین B۱۲ در بیش از ۹۹ درصد موارد، غیر ضروری است و اکثر مردم حتی با داشتن تغذیه ای پایین تر از سطح متوسط، نیازی به دریافت این ویتامین ها و مکمل حتی به صورت خوراکی ندارند.

سخنگوی وزارت بهداشت به مردم توصیه کرد که به جای هزینه ۶۰ - ۵۰ هزار تومانی و حتی گاهی ۲۰۰ هزار تومانی برای دریافت چند لیوان آب و مقداری قند و نمک در قالب سرم، این مبالغ را صرف تغذیه سالم کنند.

ارتباط افزایش طول قد افراد با افزایش طول عمر و کاهش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی 

حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه متوسط قد مردم در کشورهای مختلف متفاوت است، گفت: از متوسط قد افراد می توان به عنوان شاخصی برای بررسی وضعیت تغذیه و بهداشت یک جامعه استفاده کرد.

وی افزود: با توجه به بهبود وضعیت تغذیه و بهداشت در اکثر کشورها در بیش از یک قرن گذشته، معمولا متوسط قد افراد در کشورهای مختلف افزایش یافته است.

سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: طبق مطالعات معتبر بین المللی، مردان و زنان ایرانی که در انتهای قرن ۱۹ میلادی به دنیا آمده بودند در ۱۸ سالگی به ترتیب دارای طول قد متوسط ۱.۵۷ و ۱.۴۸ سانتیمتر بودند و در آن سالها قد مردان و زنان ایرانی به ترتیب برابر رتبه ۱۸۱ و ۱۵۹ در کشورهای دنیا بود.

وی افزود: متوسط قد مردان و زنان ۱۸ ساله ایرانی که در انتهای قرن بیستم میلادی به دنیا آمده اند نیز به ترتیب به ۱۷۳.۶ و ۱۵۹.۸ سانتیمتر رسیده است و رتبه قد مردان و زنان ایرانی به ترتیب به ۶۷ و ۸۸ در بین ۱۹۲ کشور دنیا رسیده است.

وی با اشاره به اینکه مردان ایرانی بیشترین افزایش قد در دنیا در یک صد سال گذشته را داشته‌اند، افزود: مردان ایرانی در ۱۰۰ سال گذشته به طور متوسط ۱۶.۵سانتیمتر و زنان ایرانی ۱۱.۲ سانتیمتر افزایش طول قد داشته‌اند.

حریرچی عنوان کرد: میانگین قد افراد بالای ۳۰ سال فعلی ایرانی در هر ۱۰ سال به طور متوسط ۱.۲۸ سانتیمتر افزایش پیدا کرده است، که این افزایش برای مردان در هر ۱۰ سال ۱.۵۳سانتیمتر و برای زنان ایرانی ۱.۱۷ سانتیمتر بوده است.

وی با بیان اینکه افزایش طول قد به عنوان یک شاخص از شاخصهای بهبود تغذیه و بهداشت جوامع تلقی می‌شود، تصریح کرد: افزایش طول قد افراد با افزایش طول عمر و نیز کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی نیز همراه است.

سهم دولت و بیمه‌ها در تامین کل هزینه‌های سلامت مردم ایران به بالای ۵۰ درصد رسید

سخنگوی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش بی سابقه سهم دولت و بیمه ها در تامین کل هزینه های سلامت مردم ایران اشاره کرد و گفت: سهم دولت و بیمه‌ها در تامین کل هزینه های سلامت مردم ایران برای اولین بار در چهل سال اخیر به بالای ۵۰ درصد رسید.

وی تصریح کرد: در ده سال منتهی به شروع طرح تحول سلامت، مجموع دولت و بیمه ها به طور میانگین ۳۵ تا ۴۰ درصد از هزینه های سلامت مردم را تامین می کردند.

حریرچی افزود: سهم دولت و بیمه ها در سال ۹۱-۹۰ در تامین هزینه های سلامت مردم در پایین ترین سطوح و به ترتیب به ۳۵ درصد و ۳۳.۳ درصد رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت عنوان کرد: خوشبختانه در سال ۹۳ و در اولین سال اجرای طرح تحول سلامت، سهم دولت و بیمه ها به ۴۹.۸ درصد و در سال ۹۵-۹۴ طبق حساب های ملی سلامت، سهم دولت و بیمه های پایه در تامین کل هزینه های سلامت مردم ایران به ترتیب به ۵۱.۴ و ۵۴.۲ درصد افزایش یافت.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۵ برای هر یک درصد افزایش سهم دولت و بیمه های پایه در تامین کل هزینه های سلامت و یا برای هر یک درصد کاهش پرداختی از جیب مردم باید ۱۱۴۶ میلیارد تومان بیشتر از طرف دولت و بیمه ها تامین می شد، اظهار داشت: این مهم با همت دولت و بیمه ها و با حمایت مجلس شورای اسلامی حاصل شده است.

حریرچی عنوان کرد: برای رسیدن به سهم ۵۴ درصدی دولت و بیمه ها در تامین کل هزینه های سلامت در سال ۹۵ نسبت به سهم ۳۳ درصدی سال ۹۱، ۲۱۷۷۴ میلیارد تومان بیشتر در حوزه سلامت هزینه شده و به همین میزان از پرداختی از جیب مردم کاسته شده است تا مردم با رفاه بیشتری در حوزه های دیگر هزینه کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت  همچنین درخصوص شرایط راه اندازی دفاتر خدمات سلامت، گفت: شرایط راه اندازی دفاتر خدمات سلامت از روز شنبه ۱۴ مهرماه در دو روزنامه کثیرالانتشار منتشر شده است.

حریرچی  با بیان اینکه راه اندازی دفاتر خدمات سلامت، می تواند عامل مهمی برای افزایش اشتغال باشد، افزود: متقاضیان راه اندازی این دفاتر می توانند به سایت های معاونت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی مراجعه کنند.

وی همچنین به اولویت داشتن رشته های بهداشتی برای داوطلبان کنکور امسال اشاره کرد و گفت:  در سال جاری برای اولین بار، رشته های بهداشتی در کنکور، اولویت بیشتری برای داوطلبان داشتند و برخی از افراد با رتبه های بالا نیز رشته های بهداشتی را انتخاب کردند.

واکسن آنفلوآنزا به مقدار کافی در کشور در دسترس مردم قرار دارد

 سخنگوی وزارت بهداشت به موضوع شیوع آنفلوآنزا در فصول سرد سال پرداخت و گفت: هر سال آنفلوآنزای خفیف تا شدید در برخی افراد ظاهر می شود و آنها را مبتلا می کند.

وی افزود: نرم افزارهای جدید و پیشرفته ای برای بیماری آنفلوآنزا طراحی شده که می توانند چند هفته قبل از شیوع این بیماری در کشور، ما را مطلع کنند تا پیش بینی های لازم را در این خصوص انجام دهیم.

حریرچی با اشاره به اینکه  معمولا اواخر آبان و اوایل آذرماه در کشور شاهد شیوع آنفلوآنزا هستیم، توصیه کرد: افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، بیماران مبتلا به سرطان و بیمارانی که تحت درمان تضعیف کننده های ایمنی بدن هستند و کادر بهداشتی و درمانی که در  تماس با افراد سرماخورده و آنفلوآنزایی قرار دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند و باید نسبت به تزریق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند.

وی با تاکید بر اینکه واکسن آنفلوآنزا به مقدار کافی در کشور در دسترس مردم قرار دارد، گفت: برای زائران پیاده روی اربعین، توصیه الزامی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا نداریم.

حریرچی در پایان تصریح کرد: زائران پیاده روی اربعین که واکسن مننژیت تزریق نکرده اند، قبل از سفر خود، این واکسن را تزریق کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه مهمترین مشکل ما، ارتباط مالی شرکتهای تولید کننده دارو، تجهیزات پزشکی و مواد اولیه با شرکت های ایرانی است، اظهار داشت: اینکه گفته می شود دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم نیست، دروغ است.

حریرچی در نشست خبری هفتگی ضمن بیان این مطلب افزود: وجود مشکل در ارتباط مالی با شرکتهای تولید کننده دارو، تجهیزات پزشکی و مواد اولیه، روند دریافت محصولات را طولانی و هزینه های سربار را اضافه می کند.

حریرچی با اشاره به اینکه در سال های ۹۱ و ۹۲ که تحریم بودیم، هزینه های ارزی توسط صرافان تامین و گاهی انتقال پول و ارز توسط چمدان انجام می شد، تصریح کرد: نحوه خرید ما در محصولات سلامت محور، به صورت LC است که ۱۰ درصد بهای محصولات پرداخت می شود و بانک تضمین می کند که در زمان تحویل محصولات، بقیه پول پرداخت شود و وقتی ارتباط مالی ما دچار مشکل شود، ممکن است شرکت تولید کننده، کل پول محصولات خود را بخواهد.

وی به تاثیرات مستیقیم و غیر مستقیم تصویب مصوبانی مانند FATF از نظر ارزی و مشکلات ارتباطی با کشورهای دنیا در کشور اشاره کرد و گفت: تاثیرغیرمستقیم مصوباتی مانند FATF اینگونه است که اگر در کشور دچار مشکلات مالی، تورم بالا و درآمد پایین شویم، قدرت پرداخت دولت و مردم در حوزه سلامت و بهره مندی آنها از خدمات حوزه سلامت، کاهش پیدا می کند که در این شرایط مردم مجبور هستند که هزینه های بسیار ضروری را در اولویت قرار دهند که این موضوع، از اثرات غیرمستقیم و ثانویه تحریم ها است.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نوسانات ارزی اخیر در همه سیستم ها اختلال ایجاد می کند، تاکید کرد: اما با تدابیر اندیشیده شده و اختصاص ارز به میزان مناسب، مشکلی در حوزه سلامت نداریم و مشکلات ما به هیچ وجه شدت ندارند.

به گزارش وزارت بهداشت-وی افزود: از برخی افراد، جریانات و دست اندرکاران گله داریم که مشکلات کوچک را بزرگنمایی می کنند و برای مثال از نابودی فلان صنعت، سخن می گویند.

حریرچی با بیا ن اینکه در حال حاضر، میزان ارز اختصاص یافته در عرصه تولید در حوزه سلامت برابر با سال گذشته است، گفت: اما با برخی مشکلات مزمن از جمله تاخیر در پرداخت های سازمان های بیمه گر روبرو هستیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر، تاخیر در پرداخت بیمه ها وجود دارد، اما نسبت به سال های گذشته، این تاخیرها افزایش نیافته است و پرداخت ها با سرعت بیشتری انجام می شود.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در شرایط حساس کشور ممکن است برخی شرکت ها انتظار داشته باشند که مشکلات پرداختی بیمه ها، افزایش قیمت محصولات و مالیات بر ارزش افزوده، برطرف شود، عنوان کرد: برای شرایط کنونی کشور، هنوز از واژه "بحران" استفاده نکرده ایم، اما بحرانی جلوه دادن این شرایط ولو به نیت خیر، درست  نیست.

حریرچی گفت: در حوادث جوی اخیر در کشور که ناشی از وقوع سیل، صاعقه و طوفان و گرد و غبار بوده، تا ساعت ۲۴ روز گذشته، ۹۹ نفر به مراکز درمانی منتقل شده یا به این مراکز مراجعه کرده اند.

حریرچی در نشست خبری هفتگی ضن اعلام این خبر گفت: در استان مازندران، ۲۱ نفر، استان گیلان ۴ نفر، استان سیستان و بلوچستان ۱۳ نفر و استان کرمان ۶۱ مصدوم داشته اند و از ۹۹ نفری که در این حوادث مصدوم شده اند، ۳۱ نفر هنوز بستری هستند و ۶۸ نفر ترخیص شدند.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: متاسفانه در این حوادث و تاکنون ۸ نفر در کشور جان خود را از دست داده اند که ۴ نفر از آنها بر اثر وقوع سیل در مازندران و گیلان، ۳ نفر بر اثر رعد و برق در مازندران و کرمانشاه و یک نفر بر اثر برق گرفتگی ناشی از وقوع سیل در مازندران جان خود را از دست داده اند.   

حریرچی با بیان اینکه برای این حوادث، دستورالعملهای خاصی از سوی مرکز هدایت عملیات بحران وزارت بهداشت به دانشگاه های علوم پزشکی ارسال شده و ارتباط مستمری با مراکز هشدار سریع مانند سازمان هواشناسی داریم، عنوان کرد: تجهیزات آمبولانسها در استان های درگیر با حوادث جوی، افزایش یافته و وضعیت استقرار آمبولانسها، پایگاههای اورژانس و مراکز بهداشتی و درمانی تغییر پیدا کرده است.

وی گفت: کارشناسان مبارزه با بیماریهای وزارت بهداشت در مناطق متاثر از حوادث جوی، مستقر شدند و برای شرایط دشوارتر نیز آمادگی دارند. همچنین  وضعیت آب آشامیدنی، میزان کلر باقی مانده در آب، ناقل های بیماری زا و شکستگی های لوله های انتقال آب به طور مستمر توسط کارشناسان وزارت بهداشت بررسی می شود.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: در مناطق متاثر از حوادث جوی، بیماریهای روده ای و گوارشی ثبت می شود که خوشبختانه تاکنون موردی از این بیماریها گزارش و مشاهده نشده است.

حریرچی خاطرنشان کرد: با توجه به پیش بینی های سازمان هواشناسی و تداوم بارش ها در کشور، پایگاههای اورژانس هوایی و زمینی در این استان ها در آماده باش کامل هستند. در رسیدگی به وضعیت بیماران، مشکلی نداریم و هیچ نگرانی از بابت بروز بیماریهای مختلف در این مناطق وجود ندارد.

منبع: تسنیم